Δύο σερί νίκες, δεύτερη έξοδος χωρίς να δεχθεί γκολ ο Ολυμπιακός Β.

Στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Football League ανέβηκε ο Ολυμπιακός Βόλου μετά τη νίκη που σημείωσε επί του Κισσαμικού με 1-0, πρώτη εκτός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα. Για πρώτη φορά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν δύο συνεχόμενες νίκες, ενώ για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας…

…παιχνίδι κατάφεραν και κράτησαν ανέπαφη την εστία τους, όπως είχε συμβεί και στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο.
Η διαφορά, πάντως, από τη 2η προνομιούχο θέση παρέμεινε στους έξι βαθμούς, μετά τη νίκη των Τρικάλων στο Μενίδι επί του Αχαρναϊκού, ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν την ήττα της ΑΕΛ από την Κέρκυρα και μείωσαν στους επτά τους βαθμούς της διαφοράς από τους «βυσσινί» που βρίσκονται σταθερά στην κορυφή της βαθμολογίας.
Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, με περισσότερο πάθος και διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο, απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που δεν ξεκίνησε καλά το ματς και το πλήρωσε με το να δεχθεί το γκολ, αρκετά νωρίς, στο 12′ (σκόρερ ο Γουόρντεν). Από το σημείο εκείνο και μετά, οι «ερυθρόλευκοι» επέβαλαν πλήρως το ρυθμό τους, ήταν συγκεντρωμένοι και καλά διαβασμένοι, ήλεγξαν το ματς και κέρδιζαν τις μονομαχίες στο χώρου του κέντρου. Μπορεί επιθετικά στο πρώτο 45λεπτο ο Ολυμπιακός να μην είχε κλασικές ευκαιρίες για να πετύχει και δεύτερο γκολ, όμως, από τη στιγμή που άνοιξε το σκορ, φρόντισε χωρίς να παίζει αμυντικά, να είναι η ομάδα που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έπαιξε με έξυπνη τακτική, έδωσε χώρο στον αντίπαλο, χωρίς όμως να πιέζεται και ήταν η ομάδα που είχε τις καλύτερες ευκαιρίες για να σκοράρει δεύτερο γκολ. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μπουν δυναμικά στο β’ μέρος, να πιέσουν τον Ολυμπιακό με στόχο το γκολ της ισοφάρισης, όμως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία, ενώ ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα, αν μια ομάδα δικαιούταν να πετύχει κάποιο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο αυτή ήταν ο Ολυμπιακός, με κορυφαία στιγμή το δοκάρι που είχε ο Γουόρντεν στο 52′.
Ο Ολυμπιακός με τη νίκη που σημείωσε σε μια δύσκολη έδρα (ο Κισσαμικός μέχρι χθες παρέμενε αήττητος στο γήπεδό του), κάλυψε την ήττα που είχε γνωρίσει πριν από τρεις αγωνιστικές από τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Βόλο. Παράλληλα, το νικηφόρο αποτέλεσμα στο Ρέθυμνο θα βοηθήσει ψυχολογικά τους «ερυθρόλευκους» εν όψει της δύσκολης συνέχειας, με την ομάδα, πλέον, να στρέφει την προσοχή της στο παιχνίδι του προσεχούς Σαββάτου με τον Αγρ. Αστέρα στο Βόλο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις