Δερμιτζάκης : «Αρνητικά και μη αναστρέψιμα»

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στην Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο προπονητής της Βέροιας, Παύλος Δερμιτζάκης, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τη Βέροια.

Αναλυτικά:

«Είμαστε σε αναστολή λειτουργίας. Όλοι μας κατανοούμε την κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ιδιαιτερότητες που έχει αυτό το επάγγελμα. Είμαστε το μοναδικό πρωτάθλημα που δεν αγωνίζεται. Η μη έναρξη των δύο κατηγοριών θα επηρεάσει αρνητικά και μη αναστρέψιμα τις οικογένειες που τρέφονται από αυτές τις ομάδες. Έιμαστε στον 8ο μήνα και πολλές οικογένειες δεν έχουν ακόμα μισθό στο σπίτι τους».

«Συμφωνώ απόλυτα με τα μέτρα που έχουν ληφθεί, και φαντάζομαι τα κάνουν για το δικό μας καλό. Εγώ προσωπικά, επειδή είμαι πολά χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου δεν ξεχνάω και τα δικά μας λάθη που κάναμε. Η λειτουργία των αρμόδιων οργάνων, το κράτος με την ΕΠΟ για την αναδιάρθρωση αλλά και του συνεταιρισμού που έδωσε την άδεια σε ομάδες να κάνουν ενστάσεις, με σκοπό να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα 8 Νοεμβρίου».

«Όλο λένε η εθνικά μας δεν πάει καλά, ακόμα και η Ελπίδων δεν έχει την εικόνα που είχε. Στην εθνική δεν υπάρχει φορ, ή υπάρχουν λίγα παιδιά που μπορούν να υποστηρίξουν αυτό το ρόλο. Πως θα δημιουργήσουμε εθνικές ομάδες αν δεν κοιτάξουμε την πηγή που είναι οι μικρές κατηγορίες. Εκεί όπου οι μεγάλες ομάδες αντλούν ποδοσφαιριστές. Δυστυχώς, η ΕΠΟ και οι μεγάλες ομάδες δεν ασκούν το μέτρο πίεσης έτσι ώστε να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Για δικό τους συμφέρον δεν το κάνουν αυτό. Είναι ένα πρόβλημα που θα το ζήσουμε στο μέγιστο βαθμό στο μέλλον».