Στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ ο Ρήγας Φεραίος

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Πρώτο μέλημα του προέδρου του Α.Σ. Βελεστίνου “Ρήγας Φεραίος” κ. Κωνσταντίνου Γιάτσιου και των συνεργατών του στο Δ.Σ. του συλλόγου, από την ημέρα ανάληψης των διοικητικών καθηκόντων τους, στις 12 Ιουνίου 2020, ήταν οι επείγουσες ενέργειες για την συλλογή στοιχείων και εγγράφων, προκειμένου να κατατεθεί άρτιος ο φάκελος με όλα τα δικαιολογητικά στην αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, προκειμένου ο σύλλογος να λάβει την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και κατόπιν να καταχωρηθεί στο «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων», σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν οι διατάξεις του Ν.4373/2016.
Έτσι, λοιπόν, έγινε γνωστό ότι ο ιστορικός σύλλογος του Βελεστίνου γίνεται το πρώτο σωματείο του Δήμου Ρήγα Φεραίου και ένα από τα πρώτα ποδοσφαιρικά σε επίπεδο όχι μόνο Μαγνησίας, αλλά και της Θεσσαλίας, που πλέον κατέχει την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, το κύριο προαπαιτούμενο δηλαδή για την καταχώρηση του σωματείου στο Μητρώο της ΓΓΑ.
Κατατέθηκε το επίσημο σχετικό αίτημα με τον άρτιο φάκελο των δικαιολογητικών και η Διεύθυνση Αθλητικών Φορέων της ΓΓΑ, με το υπ’ αριθ. Α.Π. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΘΑ/ΔΑΑ/ΤΑΦ/305738/9048/4615/894/24/06/2020 έγγραφό της διαβίβασε/χορήγησε στο Σύλλογο την υπ’ αριθ. Α.Π.ΥΠΠΟΑ/ΓΔΟΑ/ΔΑΑ/ΤΑΦ/289380/8442/4193/788/24-6-202 Βεβαίωση Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης.
Η Βεβαίωση Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης κοινοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας που είναι η εποπτεύουσα αρχή του Συλλόγου, στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, καθώς και στην ΕΠΟ και στην ΕΠΣ Θεσσαλίας.
Ο Α.Σ. Βελεστίνου «Ρήγας Φεραίος», μετά την ΕΠΟ και την ΕΠΣΘ, όπου ανήκει ως επίσημο ποδοσφαιρικό σωματείο, εντάσσεται πλέον και στο Μητρώο των Αναγνωρισμένων Αθλητικών Σωματείων, που αφορά την Κρατική Διοικητική Καταγραφή – αρχικά στο επίπεδο της ΓΓΑ – για την περαιτέρω δημιουργία του «Μητρώου Αθλητικών Φορέων», απόρροια της συνεργασίας του Υφυπουργείου Αθλητισμού με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Ένα «Μητρώο Αθλητικών Φορέων» όπου γονείς, αθλητές, παράγοντες και γενικώς οι πολίτες της χώρας θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουν τα νόμιμα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της χώρας μας. Υπενθυμίζεται, παράλληλα, ότι η καταγραφή των νόμιμων ελληνικών ερασιτεχνικών σωματείων, σύμφωνα με τα όσα έχει αποφασίσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, συνδέεται επίσης, με τα μέτρα στήριξης τους από την πανδημία του covid-19, στην περαιτέρω οικονομική ενίσχυση τους από φορείς, κτλ., ενώ όπως έχει επισημανθεί, μόνο τα επίσημα καταγεγραμμένα σωματεία στο Μητρώο της ΓΓΑ, θα έχουν το δικαίωμα χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων.
Όσο αφορά τον Α.Σ. Βελεστίνου «Ρήγας Φεραίος», η απόκτηση της Βεβαίωσης Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης, ένα σπουδαίο γεγονός, πιστώνεται στην διοίκηση υπό την προεδρία του κ. Κωνσταντίνου Γιάτσιου, που όπως αναφέραμε και στην αρχή του ρεπορτάζ, ιεραρχικά είχε τεθεί στην κορυφή των επί εν εξελίξει υποθέσεων, όταν ο εν λόγω Πρόεδρος ανέλαβε τα ηνία του σωματείου.
Επίσης, αποδεικνύει, ότι στην ομάδα υπάρχει νοικοκύρεμα σε όλους τους τομείς, κάτι που συνεχίζει με συνέπεια και δυναμικά το διοικητικό συμβούλιο και πάνω σε αυτά τα θεμέλια ο ιστορικός σύλλογος θα πορευθεί «οπλισμένος» και οργανωμένος στη νέα εποχή.