ΚΕΔ: Έπρεπε να δοθεί πέναλτι για τον Βόλο σε χέρι του Κολ

Στην ανάλυση των επίμαχων φάσεων της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ η ΚΕΔ υποστήριξε πως κακώς δεν καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ του Βόλου στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο 36’, ενώ θεωρεί κανονικό το γκολ του Τσιλούλη με τον οποίο οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 43’. Αναλυτικά τα όσα υποστηρίζει η ΚΕΔ για τις δύο φάσεις του αγώνα Απόλλων Σμύρνης-Βόλος:
Στο 36′ ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα, Κολ, κάνει χέρι εντός περιοχής, με τον διαιτητή Κουτσιαύτη να δίνει κόρνερ. Ακούγεται να λέει στους παίκτες του Βόλου πως «ξαφνιάστηκε, ήταν ακούσιο», με τους VAR Κοτσάνη και Απτόσογλου, να λένε πως είναι φυσική κίνηση και να συμφωνούν με την απόφαση του διαιτητή. Σ’ αυτή τη περίπτωση η ΚΕΔ διαφωνεί με τους διαιτητές και θεωρεί πως έπρεπε να δοθεί πέναλτι. «Το χέρι του αμυνόμενου ξεκινά από φυσιολογική θέση αλλά στη συνέχεια κινείται προς την μπάλα και με τον τρόπο αυτό καθιστά το σώμα του μεγαλύτερο στην προσπάθειά του να μπλοκάρει την πορεία της μπάλας εντός της περιοχής. Είναι πέναλτι».
Για τη φάση του πρώτου γκολ του Απόλλωνα: «Έπειτα από την επίτευξη τέρματος, ο βοηθός διαιτητής σήκωσε την σημαία του για να υποδείξει παράβαση οφσάιντ. Ο VAR έλεγξε τις αποφάσεις και χρησιμοποιώντας την τρισδιάστατη τεχνολογία, το γκολ κατοχυρώθηκε. Η ΚΕΔ αναγνωρίζει πως πρόκειται για μία πολύ δύσκολη περίπτωση για τους αξιωματούχους του αγώνα, καθώς υπήρξαν τρεις ξεχωριστές, διαδοχικές, οριακές περιπτώσεις οφσάιντ, όλες στην ίδια φάση επιθετικής κατοχής. Το τελικό αποτέλεσμα της κατακύρωσης του γκολ ήταν η σωστή απόφαση».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις