Πέρασε με τριάρα από τη Λάρισα ο Άρης

ΑΕΛ – Άρης 0-3: Πίσω του άφησε την ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό η ομάδα του Άκη Μάντζιου, η οποία με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Μάνο (δύο γκολ στο 18′ και το 73′) επικράτησε μέσα στο «Αλκαζάρ» της ΑΕΛ – εξ αναβολής αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής της Super League.

Ιστορική νίκη πέτυχε ο Άρης καθώς νικά μέσα στην έδρα της ΑΕΛ ακριβώς 30 χρόνια μετά την τελευταία φορά στις 2 Δεκεμβρίου του 1990. Στην κορυφή και πάλι ο «Θεός του πολέμου», που έφτασε τους 22 βαθμούς με την 7η νίκη του, 4η εκτός έδρας.

Εκτός από τον Μάνο, εξαιρετικός ήταν και ο Μάριος Σιαμπάνης που είχε 3-4 μεγάλες επεμβάσεις.

Από την άλλη οι Θεσσαλοί γνώρισαν την πέμπτη ήττα τους (και δεύτερη εντός), για να μείνουν στους 6 β αθμούς.

Πως παρατάχθηκαν

Με σύστημα 4-2-3-1 και με τρία νέα πρόσωπα (Γκανέα, Μπερτόλιο, Δεληζήση) παρέταξε τον Άρη ο Άκης Μάντζιος σε σχέση με το πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Με 3-5-2 με Ντουρμισάι – Τρούγιτς, αλλά αφήνοντας τον Πινακά στον πάγκο, παρέτασε την ΑΕΛ ο Γιάννης Τάτσης.

Ανοιχτό ματς, γκολάρα ο Μάνος

Καλός ρυθμός, σε ένα ανοιχτό ματς, με αρκετές φάσεις είχαμε στο πρώτο ημίχρονο. Ο Άρης ήταν εκείνος που είχε την καλύτερη εικόνα στο μεγαλύτερο διάστημα και εν τέλει και την ουσία, καθώς πέτυχε γκολ.

Η ΑΕΛ μπήκα καλύτερα, και σε 1-2 περιπτώσεις (με πρωταγωνιστή τον Ντουρμισάι), έγινε επικίνδυνη, καθώς οι φιλοξενούμενοι της επέτρεπαν να φέρνει άνετα τη μπάλα στην περιοχή τους.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο όμως η ομάδα του Άκη Μάντζιου πήρε τα ηνία, βγήκε μπροστά και άρχισε απειλεί (14′ Μπερτόλιο). Ο Ματέο Γκαρσία που ήταν σαφώς πιο ουσιαστικός από ότι στα προηγούμενα παιχνίδια των «κίτρινων» δημιουργούσε αρκετά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.

Στο 18′ ο Αργεντινός έδωσε στα δεξιά στον Σάκιτς, εκείνος  έπιασε μια εξαιρετική σέντρα και ο Μάνος, μέσα από την περιοχή, έπιασε μια κεφαλιά την οποία ο Νάγκι ήταν αδύνατο να απομακρύνει.

Το 0-1 για τον Άρη ήταν γεγονός ο οποίος στα επόμενα λεπτά έφτασε κι άλλες φορές κοντά στο γκολ, με την σημαντικότερο στιγμή να είναι αυτή του 37′ όταν ο Μάνος δεν κατάφερε να σκοράρει για λίγο, με σουτ.

Δύο καλές στιγμές είχε από την πλευρά της ομάδα του Τάτση (37′ προβολή Τρούγιτς, 44′ κεφαλιά Σπαρβ) όταν ανέβασε ρυθμούς στα τελευταία λεπτά του α’ μέρους.

Τρεις μαζεμένες αλλαγές η ΑΕΛ

Στο 53′ ο Τάτσης προχώρησε σε τρεις μαζεμένες αλλαγές (Γκαζάλ, ο Πινακάς και ο Τόρζε), με τους γηπεδούχους

Περισσότερα σε λίγο…

MVP: Ο Δημήτρης Μάνος, ποιος άλλος; Δύο γκολ, για τον Έλληνα επιθετικό που θύμισε τις παλιές καλές του μέρες στον ΟΦΗ.

UP: Μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Άρης έδειξε χαρακτήρα. Η ομάδα του Μάντζιου ήταν αποτελεσματική κρατώντας το μηδέν, ενώ έφτιαξε και αρκετές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ.

DOWN: Η ανικανότητα που έδειξε η ΑΕΛ στην επίθεση. Η ομάδα του Τάτση έκανε ευκαιρίες, όμως εκτός του έπεσε πάνω σε έναν πολύ καλό Σιαμπάνη, ευθύνεται και η ίδια για την αστοχία της.

ΣΚΟΡΕΡ: 18′, 73′ Μάνος, 90+5′ Σίλβα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 30′ Κωστή, 45′ Σπαρβ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΑΕΛ (Γ. Τάτσης): Νάγκι, Ηλιάδης, Σπαρβ, Φιλίπ, Πλατέλλας, Μούζεκ, Ζίζιτς, Μπέρτος, Κωστή, Τρούγκιτς.

Άρης (Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σάκιτς, Γκανέα, Δεληζήσης, Ρόουζ, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα, Γκαρσία, Μπερτόλιο, Μάνος.

sportime.gr

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις