Σέντρα μετά τις 10/1 βλέπουν στον Ολυμπιακό Βόλου

Δεν πρόκειται να αρχίσει το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ πριν τις 10 Ιανουαρίου, όπως ακούγεται ολοένα και πιο έντονα από επίσημα χείλη. Αυτή είναι και η εκτίμηση των ανθρώπων του Ολυμπιακού Βόλου, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουν από φορείς του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού.

Eφόσον όλα κυλήσουν ομαλά με τα επιδημιολογικά δεδομένα, μετά τις 10 Ιανουαρίου η μπάλα θα κυλήσει ξανά στο χορτάρι. Βέβαια, πριν την ανακοίνωση της ημερομηνίας έναρξης του πρωταθλήματος, θα πρέπει να δοθεί το «πράσινο φως» στις ομάδες να επιστρέψουν στις ομαδικές προπονήσεις. Αυτό λογικά θα γίνει στο δεύτερο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου, προκειμένου οι ομάδες να προετοιμαστούν και να παρουσιαστούν, όσο το δυνατόν πιο έτοιμες, στην έναρξη του πρωταθλήματος.

Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού Βόλου εκτιμούν πως η έναρξη του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ θα γίνει είτε το Σαββατοκύριακο 9-10 Ιανουαρίου, είτε στις 16-17/1. Αυτό σημαίνει, πως για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες, θα οδηγηθούμε σε αλλαγή της προκήρυξης, με κατάργηση των πλέι οφ και των πλέι άουτ. Θα διεξαχθούν 18 αγωνιστικές στους δύο ομίλους, με τις δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου να ανεβαίνουν στη Σούπερ Λιγκ 2, ενώ οι τρεις τελευταίες από κάθε όμιλο να υποβιβάζονται στη Γ’ Εθνική.