Εισαγγελέας και εισηγητής της υπόθεσης Koriopolis είναι και κουμπάροι

Ένα νέο ισχυρό πλήγμα για την όποια αξιοπιστία απέμεινε του βουλεύματος με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη με σοβαρές κατηγορίες 80 και πλέον άτομα, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, αποτελεί η αποκάλυψη – πληροφορία, από αξιόπιστες…

…πηγές, σύμφωνα με την οποία οι δύο ανώτεροι δικαστικοί λειτουργοί, ο Εισαγγελέας Εφετών, Παν. Πούλιος και ο Εφέτης, Ιωάννης Τζιμπλάκης, συντάκτης ο πρώτος και εισηγητής – εφέτης ο δεύτερος του βουλεύματος για την υπόθεση Koriopolis, δηλαδή αυτή με τους «στημένους» ποδοσφαιρικούς αγώνες του 2011, συνδέονται και με συγγενικούς δεσμούς και συγκεκριμένα είναι κουμπάροι και πλέον η αναίρεση – απόσυρση του βουλεύματος αυτού φαντάζει και είναι μονόδρομος για την ηγεσία της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
Πιθανώς το γεγονός αυτό από μόνο του ελάχιστη έως καθόλου σημασία θα είχε αν και οι δύο δεν βρίσκονταν υπό ποινική και πειθαρχική διερεύνηση από τον Άρειο Πάγο για ιδιαίτερα σοβαρές παραλείψεις και παρατυπίες, μετά τις αποκαλύψεις – «βόμβα» συνομιλιών, που υποκλάπηκαν νόμιμα από τον περίφημο κοριό της ΕΥΠ.
Όταν μάλιστα αυτό συνδυάζεται και με το γεγονός ότι ο Εφέτης, κ. Τζιμπλάκης, που ας σημειωθεί έχει λάβει τρίμηνη αναρρωτική άδεια και απέχει των καθηκόντων του, ήταν αναπληρωτής στη σύνθεση του Συμβουλίου που εξέτασε το βούλευμα που συνέταξε ο κ Πούλιος και με δική του πρωτοβουλία – κατ’ άλλους και φορτικότητα – ζήτησε και πέτυχε να του αναταθεί η αρμοδιότητα του εισηγητή, αντιλαμβάνεται κανείς ότι υπάρχουν πολλά κενά, βαριές σκιές και μείζονα θέματα αξιοπιστίας της όλης διαδικασίας.
Μάλιστα για το λόγο αυτό ήδη ο Αχιλλέας Μπέος τους έχει υποβάλει μήνυση και τους κατηγορεί για δωροληψία δικαστικών υπαλλήλων, απιστία στην υπηρεσία και παρασιώπηση λόγου εξαίρεσης και έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις