Ενδέχεται να πουλήσει τον Μακέντα ο Παναθηναϊκός

Ο Φεντερίκο Μακέντα ενδέχεται να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό τον Γενάρη.

Ο Ιταλός στράικερ επέκτεινε πρόσφατα το συμβόλαιό του με τους πράσινους, αλλά μόνο σίγουρο δεν είναι ότι θα παραμείνει στον σύλλογο μετά το τέλος της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Το γεγονός ότι υπάρχει στο έμψυχο δυναμικό ο Καρλίτος σε συνδυασμό με την τακτική προσέγγιση του Λάζλο Μπόλονι που εμπεριέχει έναν επιθετικό κορυφής, προσφέρει τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να έχει ανοιχτά αυτιά και μάτια στις διεθνείς αγορές και να διαπραγματευτεί το ενδεχόμενο πώλησης του Μακέντα σε κλαμπ του εξωτερικού.

Επιπλέον, ορισμένα πειθαρχικά παραπτώματα στα οποία έχει υποπέσει ο Μακέντα στο διάστημα της παρουσίας του Ρουμάνου προπονητή στον πάγκο της ομάδας δεν έχουν περάσει απαρατήρητα στην τεχνική ηγεσία, αλλά και τη διοίκηση του συλλόγου, ενώ υπάρχει και η αίσθηση ότι αγωνίζεται περισσότερο για τα στατιστικά του παρά για το σύνολο.

Αναφορικά, τώρα, με τις απαιτήσεις του τριφυλλιού, αυτές κυμαίνονται στο 1,5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, οι πράσινοι είναι σίγουρο ότι και με λιγότερα χρήματα θα τον έδιναν.

Για παράδειγμα, αν μια ομάδα προφέρει λίγο πάνω από το 1 εκατομμύριο, τότε το τριφύλλι μπορεί να υπολογίζει και το κέρδος που γλιτώνει από το συμβόλαιο του Ιταλού επιθετικού, το οποίο φτάνει τις 500.000 ευρώ.