Οργισμένη ανακοίνωση ΠΣΑΠ: «Δολοφονία του ποδοσφαίρου!»

Όσο αργεί τα δοθεί ημερομηνία έναρξης της Σούπερ Λιγκ 2 και ημερομηνία για έναρξη προπονήσεων της Φούτμπολ Λιγκ, τόσο όσοι είναι στις ομάδες αγανακτούν.

Αυτό εκφράζει μέσα από μακροσκελή ανακοίνωσή του ο ΠΣΑΠ ο οποίος αναφέρεται σε δολοφονία του ποδοσφαίρου και κλείνοντας τονίζει πώς “κάνετε τα πάντα για να γκρεμίσετε όλα μας τα χρόνια”…

Αναλυτικά:

“Οταν σε όλη την Ευρώπη ο επαγγελματικός αθλητισμός συνεχίζει κανονικά, στην Ελλάδα ακόμη παλεύουμε για το αυτονόητο και σήμερα, 5 Ιανουαρίου 2021, δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα της Super League 2 & Football League για τη σεζόν 2020/21! Δυστυχώς η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση της χώρας μας στο ποδόσφαιρο ισοδυναμεί με τη δολοφονία του. Χωρίς εισαγωγικά.

Πανδημία υπάρχει σε όλη την Ευρώπη αλλά μόνο στην Ελλάδα δύο από τα τρία επαγγελματικά πρωταθλήματα παραμένουν ανενεργά, παρότι έχει κατατεθεί το ίδιο ακριβώς υγειονομικό πρωτόκολλο με το μοναδικό ενεργό πρωτάθλημα, εκείνο της Super League 1.

Κύριοι της κυβέρνησης, το μοναδικό σκεπτικό της απόφασής σας είναι το «λάθος μήνυμα προς την κοινωνία», όπως και οι ίδιοι αποδέχεστε, γιατί επιδημιολογικά είναι πλέον ξεκάθαρο από όλους ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα διασποράς του κορονοϊού ή δημόσιου κινδύνου, σε ενδεχόμενο άνοιγμα των Super League 2- Football League. Είναι πέρα από κάθε λογική το να μην επιτρέπεται να ανοίξει κάτι στο οποίο κυριαρχούν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας και έχει αποδείξει στην πράξη ότι μπορεί να λειτουργήσει.

Πρέπει να καταλάβετε ότι αυτό είναι το πραγματικό λάθος μήνυμα. Στις 02.12.2020, στην παρέμβασή μας στην υγειονομική επιτροπή, οι λοιμωξιολόγοι μας μετέφεραν με βεβαιότητα πως έχουν συμβουλευτικό ρόλο προς την κυβέρνηση και ποτέ δεν είχαν ή έχουν την εξουσία της απόφασης, κάτι που έγκεινται αποκλειστικά και μόνο σε εσάς, μαζί με όλη την ευθύνη για αυτό που θα ξημερώσει από εδώ και στο εξής.

Ακόμη και αν δεχτούμε ότι στις επόμενες μέρες θα μπορούν να ανοίξουν τα πάντα, πώς γίνεται να μην αντιλαμβάνεστε πως για εμάς δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί κάτι ανάλογο, αφού θα χρειαστούμε το λιγότερο ακόμη έναν μήνα ώστε να προετοιμαστούμε για τους επίσημους αγώνες;

Ακούμε να λέτε ότι μπαίνετε στα παπούτσια μας, πως μας νιώθετε και πως είστε κοντά στον αθλητισμό και τον αθλητή. Οχι κύριοι, δυστυχώς τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει.

Ούτε μας νιώθετε, ούτε είστε κοντά μας. Απεναντίας κάνετε τα πάντα για να γκρεμίσετε όλα μας τα χρόνια, που με πολύ κόπο και αμέτρητες θυσίες αγωνιστήκαμε να γίνουμε αυτό που ονειρευτήκαμε από παιδιά.

Ενδεικτικά σας παραθέτουμε που βρίσκονται τα πρωταθλήματα της 2ης και 3ης κατηγορίας σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, ώστε να γίνει ανάγλυφα αντιληπτό το μέγεθος της διαφοράς στην πολιτική που ασκείτε στον αθλητισμό σε σχέση με άλλες χώρες, όπου το επιδημιολογικό φορτίο βρίσκεται αν όχι σε πολύ χειρότερο επίπεδο από την Ελλάδα, τουλάχιστον σε αντίστοιχο.”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις