Φόβοι για έξαρση κρουσμάτων το επόμενο 15ήμερο – Πότε θα αρχίσουμε να χαλαρώνουμε

Free rapid test for COVID-19 from EODY, Athens, Greece on January 5, 2021. / Δωρεάν rapid test για την COVID-19 απο τον ΕΟΔΥ στην Αθήνα, 05 Ιανουαρίου Οκτωβρίου 2021.

Τους φόβους των ειδικών για έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού, το επόμενο 15ήμερο, εξέφρασε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Μίνα Γκάγκα.

«Όλοι χαλαρώσαμε λίγο στις γιορτές και είναι φυσιολογικό. Το φοβόμαστε το επόμενο 15ήμερο», είπε η κ. Γκάγκα, προσθέτοντας ότι υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές που ανησυχούν τους ειδικούς.

Ωστόσο, τόνισε ότι δεν κινδυνεύουν τα παιδιά στα σχολεία με τη μάσκα.
«Αν κρατάμε τις μάσκες και τα μέτρα τα πράγματα θα είναι καλά για όλους μας», σημείωσε μιλώντας στον Σκάι, ενώ σχετικά με τον εορτασμό των Θεοφανίων και τα μέτρα έξω από τους ναούς, σχολίασε πως «τους νόμους και τον σχεδιασμό πρέπει να τους σεβόμαστε».

Σύμφωνα με την κ. Γκάγκα, τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά. Τα σχολεία είναι πιο ασφαλής τρόπος από το να είναι τα παιδιά «στις παιδικές χαρές χύμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γίνεται επιδημιολογική παρατήρηση συνεχώς και ανάλογα παίρνονται αποφάσεις, επεσήμανε η καθηγήτρια, εκτιμώντας ότι «μέσα στην άνοιξη θα αρχίσουμε να χαλαρώνουμε».

Η ίδια ανέφερε πως ο εμβολιασμός εξελίσσεται καλά στη χώρα μας και πρόσθεσε: «φαίνεται πως το εμβόλιο θα καλύπτει για 6 μήνες. Μεγάλο ποσοστό των ασθενών που βγήκαν από το πρώτο κύμα έχουν ακόμα αντισώματα».