«Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων, ακόμα και αιφνιδιαστικά!»

Μία… βόμβα έριξε στις τελευταίες του δηλώσεις ο Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας για τον κορονοϊό στον ΣΚΑΪ 100,3.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι «Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων θα πράξουμε εάν είναι αναγκαίο».

Στη συνέχεια θέλησε να πάρει θέση και στο θέμα που προέκυψε με την εκκλησία τονίζοντας ότι βρίσκεται η κυβέρνηση την ίδια πλευρά, μαζί της.

«Η κυβέρνηση θα κάνει εκείνο που πρέπει για να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία και η Εκκλησία θα πρέπει να διατηρήσει την καλή παράσταση που έχει απέναντι στο ποίμνιο», επισήμανε ακόμα ο Γιώργος Γεραπετρίτης την επομένη των Θεοφανείων.

Ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε πως ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχιεπίσκοπο υπάρχει σχέση αμοιβαίου σεβασμού και αλληλοκατανόησης και έχουν διαρκή επικοινωνία.

Σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να μείνουν κλειστοί για τους πιστούς οι ναοί την ημέρα των Θεοφανείων, και την απόκλιση – όπως ανέφερε – από την πλευρά της Εκκλησίας, τόνισε ότι υπήρξε ενημέρωση της Εκκλησίας και για αυτό το λόγο είχε επιτρέψει την ατομική προσευχή.

Όσον αφορά τα σχολεία, ανέφερε ότι η κυβέρνηση ήθελε να ανοίξουν όλες τις βαθμίδες ωστόσο η επιτροπή ξεκαθάρισε ότι χρειάζεται να γίνει σταδιακό άνοιγμα.

Για το λιανικό εμπόριο σχολίασε ότι η πρόθεση που υπάρχει είναι να λειτουργήσει με τον τρόπο της παράδοσης έκτος, από την ερχόμενη Δεύτερα 11/1, ωστόσο αυτό θα το κρίνει η επιτροπή που συνεδριάζει τις επόμενες ώρες.