Βελιτζέλος: «Πρωτάθλημα ειδικών συνθηκών η FL»

Πολύ θετικό χαρακτήρισε το βήμα που έγινε με την απόφαση περί έναρξης της Super League 2, ο προπονητής της Ρόδου Κώστας Βελιτζέλος. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι μια απόφαση που προφανώς θα …παρασύρει και την Football League η οποία σύντομα όπως δείχνουν τα πράγματα θα μπει σε διαδικασία προπονήσεων.

Μιλώντας στην «Αθλητική Ροδιακή», ο κ. Βελιτζέλος είπε τα ακόλουθα:

«Ασφαλώς και είναι ένα πολύ θετικό βήμα αυτό που έγινε με τη νSuper League 2. Θεωρώ ότι δείχνει το δρόμο και για εμάς. Βέβαια πιστεύω ότι θα μπορούσε ήδη να έχει δοθεί άδεια για τις ομαδικές προπονήσεις αλλά ακόμα και έτσι θεωρώ ότι αυτό δεν θα αργήσει να γίνει. Και είναι κάτι που ενισχύεται ακόμα περισσότερο με την τοποθέτηση που έκανε ο Μαυρωτάς σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη για τη Football League, ότι δηλαδή το πρωτάθλημα δεν υπάρχει περίπτωση να μην διεξαχθεί. Οπότε περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις».

Ο τεχνικός των «ελαφιών» πρόσθεσε και τα ακόλουθα:
«Είναι ευχάριστες οι τελευταίες εξελίξεις, τηρουμένων όμως των αναλογιών. Και αυτό διότι είναι δεδομένο ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Θα είναι μια χρονιά που κανέναν δεν μπορεί να προκαθορίσει τίποτα. Αυτή τη στιγμή πάμε σε εντελώς αχαρτογράφητα νερά. Δεν υπάρχει βιβλιογραφία που μπορεί να μας καλύψει στο τι πρέπει να κάνουμε.

Κανείς δεν ξέρει σε ποια κατάσταση θα βρει τους παίκτες οι οποίοι όλο το προηγούμενο διάστημα έτρεχαν πάνω στο τσιμέντο, στους δρόμους. Ασφαλώς και θα δούμε ένα διαφορετικού τύπου πρωτάθλημα σε σχέση με αυτό που περιμέναμε να δούμε αν ξεκινούσε κανονικά. Είναι ένα πρωτάθλημα ειδικών συνθηκών και όσο …πολυφορεμένη και αν είναι αυτή η έκφραση τους τελευταίους μήνες νομίζω ότι είναι η πιο κατάλληλη για να χαρακτηρίσει την κατάσταση».

Σε ερώτηση για το πόσος πρέπει να είναι ο χρόνος προετοιμασίας των ομάδων πριν από την έναρξη των επίσημων αγώνων, απάντησε ως εξής:

«Θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας για να μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές να έρθουν σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Αν αρχίσουμε στα μέσα Φεβρουαρίου, μέχρι και το τέλος του Ιούνη έχουμε το περιθώριο να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα καθώς εμάς δεν μας δεσμεύουν οι ημερομηνίες που έχουν οι Super League 1 και η Super League 2».