«Ευχόμαστε η Δόξα να πάρει το απαραίτητο πιστοποιητικό συμμετοχής»

Στην εκπομπή «Ισορροπίες» του Blue Heart FM φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΕ Νίκη, Κώστας Καραγεωργόπουλος. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο θέμα της αναβολής των αγώνων της Δόξας Δράμας στη Σούπερ Λιγκ 2 τονίζοντας τα εξής:

Απόδοση: Εφημερίδα «Θεσσαλία»

Για το αν η Νίκη επιθυμεί να πάρει τη θέση της Δόξας Δράμας: «Γι’ αυτό το θέμα έχουν ακουστεί τόσα πολλά. Έχω στο μυαλό μου μεμονωμένες ατάκες, που «πετάγονται» από εδώ κι από κει και θα μπορούσα να δώσω μια ιδιαίτερα μακροσκελή απάντηση γι’ αυτό το ζήτημα, αλλά θα προσπαθήσω να μην επεκταθώ ιδιαίτερα, γιατί δεν είμαι και ο καθ’ ύλην αρμόδιος να το κάνω.

Αυτό που θέλω να διαβεβαιώσω τον κόσμο είναι ότι η Νίκη δεν επιδιώκει να ρίξει καμία ομάδα στην παρακάτω κατηγορία, δεν επιδιώκει να πάρει τη θέση κάποιας άλλης ομάδας στην παραπάνω κατηγορία και δεν έχει κινηθεί νομικά πάνω στο θέμα της Δόξας. Η ομάδα της Δράμας είναι ιστορική και τη ευχόμαστε να πάρει πιστοποιητικό και να συμμετάσχει στη Σούπερ Λιγκ 2. Εδώ όμως δεν έχει να κάνει με τα «κυανόλευκα», τα «ασπρόμαυρα» και τις ΠΑΕ Νίκη και Δόξα Δράμας. Έχει να κάνει με ένα ζήτημα που ξεπερνά το αγωνιστικό. Είναι θέμα ηθικής δεοντολογίας».

Για τη θέση της ΠΑΕ Νίκη στο θέμα της Δόξας Δράμας: «Η δική μας άποψη είναι ότι όλα πρέπει να πραγματοποιούνται και να εκτελούνται βάσει της νομιμότητας. Καμία ανοχή σε παρατυπίες και παρανομίες. Εφόσον αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση βάσει νόμου μία ομάδα για να λάβει μέρος σ’ ένα πρωτάθλημα, να έχει πιστοποιητικό συμμετοχής, δεν μπορούμε να κάνουμε τα στραβά μάτια. Δηλαδή δεν πρέπει να παίξει, είναι πολύ απλά τα πράγματα.

Γύρω από αυτό το κομμάτι υπάρχουν πολλές πτυχές. Ενδεχόμενη συμμετοχή στη Σούπερ Λιγκ 2 (σ.σ. χωρίς να έχει λάβει πιστοποιητικό), θα προκαλούσε κάποιες επιπτώσεις. Δηλαδή γνωρίζετε ότι σε περίπτωση που η Δόξα Δράμας ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα αγωνιστεί χωρίς πιστοποιητικό, έχει το δικαίωμα ο υφυπουργός Αθλητισμού να τιμωρήσει τη διοργανώτρια αρχή με μεγάλο χρηματικό πρόστιμο. Φαντάζεστε ξαφνικά η Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ να ζημιωθεί με πρόστιμο; Ποιος θα το πληρώσει; Οι ομάδες φυσικά.
Επομένως μέχρι σ’ ένα σημείο μας ενδιαφέρει άμεσα το όλο ζήτημα και όχι μόνο για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο επιθυμεί η διοίκηση του Αλέξη Παπακωνσταντίνου. Γιατί δεν θέλουμε να ζημιωθούμε, επειδή κάποιος ουσιαστικά θα εθελοτυφλεί για να κάνει ενδεχομένως ένα χατίρι ή μία κατάσταση, για την οποία δεν μπορώ να καταλάβω από πού προκύπτει όλη αυτή η ιστορία.

Ουσιαστικά δεν θέλουμε να μπούμε σ’ αυτή τη διαδικασία. Εμείς παρατηρούμε το γεγονός και θέλουμε μέσα από την καρδιά μας να γίνουν όλα νόμιμα, κάνοντας μια προσπάθεια από τη μεριά μας ουσιαστικά για τα επόμενα χρόνια. Για παράδειγμα πριν μερικές ημέρες μας ήρθε ένα χαρτί που μιλούσε για πιστοποιητικό συμμετοχής σχετικά με την επόμενη περίοδο. Επειδή, λοιπόν, η αδειοδότηση κοστίζει μερικές χιλιάδες ευρώ, τότε να μην μπούμε κι εμείς σ’ αυτή τη διαδικασία, αφού η κάθε ομάδα μπορεί να συμμετάσχει χωρίς πιστοποιητικό σε μία κατηγορία.

Μ’ άλλα λόγια θα πρέπει να σκεφτούμε τι φέρνει σαν ντόμινο όλη αυτή η κατάσταση. Θεωρώ ότι η υπόθεση μπήκε σ’ έναν καλό δρόμο με την αναβολή των αγώνων της Δόξας».

Για το αν η αναβολή του των αγώνων της Δόξας έγινε εξαιτίας κινήσεων της Νίκης: «Όχι, δεν θέλουμε να μπούμε σ’ αυτή τη διαδικασία και να το παίξουμε «επαναστάτες». Δεν προκαλέσαμε κάτι. Έγινε το απολύτως νόμιμο. Αυτό έπρεπε να γίνει μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση της Δόξας. Επαναλαμβάνω ότι η Νίκη δεν επιδιώκει τίποτα παραπάνω από το να τηρούνται απλά τα νόμιμα σ’ ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Νίκη δεν επιθυμεί τον υποβιβασμό της Δόξας, ούτε κινείται νομικά γι’ αυτό. Παρακολουθεί τις εξελίξεις και τη δεδομένη χρονική στιγμή βλέπει με ευχαρίστηση να γίνεται κάτι επιτέλους με τη λογική σειρά των πραγμάτων.

Εφόσον δεν υπάρχει κάτι ξεκάθαρο και η Δόξα δεν έχει πιστοποιητικό συμμετοχής από τον Νοέμβριο, τότε καλώς αναβλήθηκαν οι αγώνες της Δόξας μέχρι νεωτέρας. Ασφαλώς δεν μπορεί μία ομάδα να ζητεί επανεξέταση του φακέλου της ες αεί. Εμείς ευελπιστούμε η Δόξα να βρει άκρη και να παίξει στο πρωτάθλημα, γιατί είναι μία ομάδα με ιστορία. Ωστόσο δεν συμφωνώ με τον χρόνο που έχει πάρει όλη αυτή η διαδικασία, η οποία έχει αρχίσει από τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς από τότε δεν εγκρίθηκε ο φάκελος της Δόξας από την ΕΕΑ και τώρα έχουμε φτάσει Ιανουάριο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις