Νταντσένκο: Ερχεται άμεσα στην ΑΕΚ, συμφώνησαν και οι Ρώσοι

Η ΑΕΚ βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του 26χρονου Ουκρανού δεξιού μπακ Όλεγκ Νταντσένκο, ο οποίος ανήκει στη Ρούμπιν Καζάν και αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στην Ούφα.

Ο Όλεγκ Νταντσένκο ήταν μία πολύ πιο προσιτή περίπτωση σε σχέση με τον Κέβιν Λαλά της Στρασμπούρ και η ΑΕΚ επέλεξε να πάει τώρα σε ένα δανεικό. Και να δει το καλοκαίρι οριστικά τι θα κάνει…

Η Ούφα που αγωνίζεται τώρα ο 26χρονος είναι η ομάδα από την οποία η Ένωση είχε πάρει τον Ιονούτ Νεντελτσεάρου. Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ μάλιστα επιβεβαίωσε μάλιστα πως βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Ουκρανό αμυντικό.

Πάντως, ρωσικό δημοσίευμα επιβεβαιώνει τις προχωρημένες επαφές μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολεγκ Νταντσένκο. Συγκεκριμένα, η ρωσική έκδοση του sportsdaily, αναφέρει πως «ο αμυντικός του Ούφα, μπορεί να αποχωρήσει άμεσα από την ομάδα σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Ιβάν Κάρποφ. Ο 26χρονος είναι κοντά στην ένταξή του στην ΑΕΚ με τη συμφωνία να αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες. Ο ποδοσφαιριστής ήταν δανεικός από την Ρουμπίν Καζάν στην Ούφα με οψιόν αγορά, ενώ το συμβόλαιό του με την ομάδα του Καζάν τελειώνει το καλοκαίρι του 2023. Το Transfermarkt εκτιμά το κόστος του παίκτη στα 2,3 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή τη σεζόν ο Νταντσένκο έπαιξε 16 αγώνες για την Ούφα σε όλες τις διοργανώσεις με πέντε ασίστ. Το περασμένο καλοκαίρι η ΑΕΚ απέκτησε από την Ούφα και τον Ιονούτ Νεντελτσεάρου».

Ο Νταντσένκο με ύψος 1,78μ. αποτελεί έναν δεξιό μπακ ο οποίος έχει τη δυνατότητα να αγωνίζεται σε όλη την πλευρά. Η ΑΕΚ αναζητούσε άλλωστε έναν παίκτη στη θέση αυτή με επιθετικά χαρακτηριστικά και ο Νταντσένκο είναι τέτοιος, μετρώντας μάλιστα τη φετινή σεζόν πέντε ασίστ σε 16 συμμετοχές με την Ούφα.

Το βιογραφικό Νταντσένκο
Ο Νταντσένκο αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Μέταλουργκ Ζαπορίζια και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στην Ντιναμό Κμελνίτσκι. Το 2012 πήρε μεταγραφή στην Τσερνομόρετς, παραμένοντας στην Οδησσό για τέσσερα χρόνια. Το 2016 έκανε το άλμα της καριέρας του στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, με την οποία ωστόσο πραγματοποίησε 12 συμμετοχές καθώς δινόταν ως δανεικός μέχρι το 2019 σε Τσερνομόρετς, Ανζί και Γενισέι Κράσνογιαρσκ.

Το 2019 η Ρούμπιν Καζάν ξόδεψε 1 εκατομμύριο ευρώ αποκτώντας τον με κανονική μεταγραφή από τη Σαχτάρ, με τον παίκτη να υπογράφει για τέσσερα χρόνια. Την περσινή σεζόν στην Ρούμπιν αποτελούσε τη βασική επιλογή στο δεξί άκρο της άμυνας, ωστόσο προς το τέλος της σεζόν έχασε τη θέση του από την ενδεκάδα και το καλοκαίρι που μας πέρασε μετακινήθηκε με τη μορφή δανεισμού στην Ούφα.

Πηγή: sportime.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις