Σπανός: Τα «γιατί» της αποχώρησης από το ελληνικό ποδόσφαιρο και η επόμενη μέρα του Ατρόμητου

Σε σχέσεις χρόνων, η φθορά είναι αναπόφευκτη. Κάπως έτσι και ο Γιώργος Σπανός θεωρεί ότι ο κύκλος του ολοκληρώθηκε. Φεύγει τελικά για μία διαιτητική σφαγή; Φεύγει γιατί αποφάσισε απλά να ρίξει λευκή πετσέτα; Φεύγει γιατί έχει στο μυαλό του κάποιο άλλο ποδοσφαιρικό project; Μεταξύ πολλών άλλων, αυτά είναι μερικά ερωτήματα που τίθενται από τη στιγμή που ο Γιώργος Σπανός ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τα διοικητικά του Ατρόμητου.

Είναι προφανής η σύνδεση της συγκεκριμένης είδησης μετά το ρεσιτάλ ξεκάθαρων προθέσεων/ανεπάρκειας από το ντουέτο της… επιτυχίας, Τσαγκαράκη-Παπαπέτρου στο Περιστέρι, ωστόσο ο ιδιοκτήτης της ομάδας των Περιστεριωτών ήταν πάντα πολύ πεισματάρης, έως και αγύριστο κεφάλι, για να τον ωθήσουν στην αποχώρηση τέτοιου είδους τύποι. Θα μπορούσε, άλλωστε, αν ίσχυε κάτι τέτοιο, να το είχε κάνει το καλοκαίρι του 2008, όταν ο Ατρόμητος υποβιβάστηκε. Τότε, το σενάριο έλεγε ότι θα πάρει τον Ιωνικό. Παρέμεινε τελικά και υπό τη δική του θητεία οι Περιστεριώτες έχουν φτάσει σε δύο τελικούς Κυπέλλου, έχουν κατακτήσει πέντε φορές την τέταρτη θέση και μία την τρίτη, φτάνοντας μια ανάσα από τα προκριματικά του Champions League (2012/13) ενώ έχουν αγωνιστεί επτά φορές σε Κύπελλο UEFA και Europa League. Καθόλου άσχημα, όταν όλα αυτά έχουν συνδυαστεί με μπάτζετ… χαμηλών τόνων και οικονομικό νοικοκυριό.

Θα μπορούσε σε πολλές άλλες περιπτώσεις να τα «βροντήξει», που δεν είναι της παρούσης να αναφερθούν, καθώς της διαιτησίας το… ανάγνωσμα από ένα σημείο και μετά κουράζει. Από σήμερα, 25 Ιανουαρίου 2021, αυτό που έχει ουσία είναι τα «γιατί» της απόφασής του και κατά δεύτερον τι μέλλει γενέσθαι για μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει πλέον καθιερωθεί ως μία δύναμη στη Super League.

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις