Κηφισιά – Ατρόμητος 2-1 | Τα highlights (video)

Χάρη στις γκολάρες των Οζέγκοβιτς (38′)-Παπασάββα (69′) και αξιοποιώντας την κόκκινη του Ντε Μποκ (36′), η Κηφισιά επικράτησε 2-1 του Ατρομήτου και πήρε την πρώτη της νίκη στα «μεγάλα σαλόνια»!

Στην ιστορία της Κηφισιάς θα γραφτεί η 1η Σεπτέμβρη του 2023. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων, στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, επικράτησε 2-1 του Ατρομήτου στο ΔΑΚ Λαμίας (ως τυπικά γηπεδούχος, αφού δεν είναι έτοιμη η έδρα της) και έτσι πήρε την πρώτη νίκη στην ιστορία της στα «μεγάλα σαλόνια»!

Το σύνολο του Γιάννη Αναστασίου έφτασε στο «τρίποντο» (και στους πρώτους του βαθμούς συνολικά στη Λίγκα) με γκολάρες. Αρχικά, στο 38′ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Οζέγκοβιτς -φάση που ο 29χρονος φορ κέρδισε την αποβολή του Ντε Μποκ– και εν συνεχεία, στο 69′, με την πλασεδάρα του Παπασάββα.

Ο Ατρόμητος, που είχε και 50 φίλους του στο πλευρό του, μείωσε στο 90′ με τον Ασεβέδο. Χωρίς όμως να καταφέρει να φτάσει στην ισοφάριση, καθώς μέχρι το φινάλε τη μεγαλύτερη φάση την είχε η Κηφισιά με το δοκάρι του Νίνη (90’+8′). Έτσι, η ομάδα του Κρις Κόλμαν έμεινε χωρίς πόντο μετά από δύο παιχνίδια (είχε αναβληθεί εκείνο με τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα).

 

Στο… μυαλό των κόουτς:

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε την Κηφισιά με σύστημα 4-2-3-1 και τον Κρίστινσον στην εστία. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, άρχισαν οι Μασούρας, Βαφέας, Τσάπαν και Λούμορ. Δίδυμο στα χαφ οι Παπασάββας και Πέιος, με τον Ίλιεφ μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Δεξιά ο Μπιφουμά, αριστερά ο Κρισιούμα, ενώ στην κορυφή ήταν ο Οζέγκοβιτς.

Ίδιο σύστημα και από τον Κρις Κόλμαν για τον Ατρόμητο, με τον Μαρκετζάνι στο τέρμα. Στη θέση του δεξιού μπακ επιλέχθηκε ο Φριντζόνσον αντί του Κεσχρίντα, στο αριστερό άκρος της άμυνας ήταν ο Ντε Μποκ και στο κέντρο αυτής οι Ασεβέδο και Τσακμάκης. Έρλινγκμαρκ και Έντερ στα χαφ, με τον Καμαρά μπροστά τους, ο Ντιρκς αριστερά, ο Γιουμπιτάνα δεξιά και ο Αντζιέλσκι στην κορυφή.

Το ματς:

Πολύ χαμηλός ο ρυθμός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Από τη μία, ο Ατρόμητος είχε αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων (στο 72% υπέρ του το ποσοστό κατοχής της μπάλας), προσπαθώντας να μεταφέρει την μπάλα στα καρέ της Κηφισιάς και με γεμίσματα. Από την άλλη, η Κηφισιά αμυνόταν χαμηλά με κοντά τις γραμμές της, ψάχνοντας τις ευκαιρίες της στην κόντρα.

Έπρεπε να φτάσει το 22′ για να σημειωθεί η πρώτη καλή στιγμή, με τον Φριντζόνσον να γυρίζει από δεξιά, τον Αντζέλσκι να μην προλαβαίνει για λίγο να κάνει την προβολή και τον Μασούρα να διώχνει σε κόρνερ.

Έκτοτε το παιχνίδι άρχισε να… ανοίγει σχετικά. Κάτι στο οποίο συνέβαλε και η Κηφισιά που κέρδισε μέτρα. Αρχικά, στο 25′, ο Αντζιέλσκι απείλησε από καλό σημείο, ενώ στο 27’ ο Ασεβέδο έβαλε καταλυτικό «στοπ» προ του -αρκετά δραστήριου- Μπιφουμά.

Για να φτάσουμε στη μεγάλη φάση του 33′ (ένα λεπτό νωρίτερα απείλησε και ο Ντιρκς με διαγώνιο σουτ): Ακόμα μία αντεπίθεση για την Κηφισιά, με τον Ίλιεφ να σπάει κάθετα στον Οζέγκοβιτς, ο οποίος -δεχόμενος το μαρκάρισμα του Ντε Μποκ– έστειλε… πέφτοντας την μπάλα στη ρίζα του δεξιού δοκαριού. Αρχικά διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, ωστόσο ο Τσαγκαράκης κάλεσε σωστά στον Πολυχρόνη να εξετάσει τη φάση για παράβαση εκτός περιοχής άρα και για κόκκινη. Ο ρέφερι της αναμέτρησης έδωσε την παράβαση, αποβάλλοντας τον αριστερό μπακ των φιλοξενούμενων. Μάλιστα, ο Οζέγκοβιτς ήταν εκείνος που ανέλαβε και την ευθύνη, σκοράροντας με δυνατή απευθείας εκτέλεση.

Εν συνεχεία, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου προσπάθησε να αξιοποιήσει το μομέντουμ της. Βέβαια, τις μεγάλες φάσεις μέχρι το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο μέρος τις είχαν οι φιλοξενούμενοι, στο 45’+2′ με την κεφαλιά του Έρλινγκμαρκ και στο 45’+4′ με τη διπλή ευκαιρία από τους Αντζιέλσκι και Καμαρά.

Χωρίς αλλαγές άρχισε το δεύτερο ημίχρονο, με τον Αθανασίου να έχει περάσει από πριν στη θέση του Γιουμπιτάνα και το σύστημα να γυρνά σε 4-4-1 (Αντζιέλσκι κορυφή, δεξιά Ντιρκς και αριστερά ο Καμαρά).

Και πάλι ο Ατρόμητος ήταν εκείνος που ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 55′ ο Μαρκετζάνι μπλόκαρε το σουτ του Ίλιεφ, ενώ στο 60′ ο Αντζιέλσκι δεν μπόρεσε να πιάσει καλά την κεφαλιά μετά την άστοχη έξοδο του Κρίστινσον.

 

Αρκετές οι αλλαγές και δεν άφησαν το παιχνίδι να πάρει ρυθμό. Κάτι που όμως δεν χρειαζόταν η Κηφισιά, η οποία έφτασε και σε δεύτερο γκολ στο 69′, με τον Παπασάββα να πιάνει μονοκόμματη πλασεδάρα λίγο έξω από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας για το 2-0.

 

Ακοκολούθησαν φάσεις και για τις δύο ομάδες (78′ Κεσχρίντα – 80′ Μασούρας), με τους Περιστεριώτες να ανεβάζουν ακόμα περισσότερο τις γραμμές τους στο φινάλε. Εντέλει, βρήκαν δίχτυα μέσω στατικής φάσης. Συγκρεκριμένα, στο 90′ ο Αθανασίου εκτέλεσε φάουλ στο όριο της περιοχής, ο Κρίστινσον απέκρουσε ασταθώς, με τον Ασεβέδο να παίρνει το «ριμπάουντ» σκοράροντας από κοντά. Η φάση ελέγθηκε για λίγη ώρα από το VAR και εντέλει γράφτηκε το 2-1.

Ωστόσο, ο Ατρόμητος δεν κατάφερε κάτι περισσότερο μέχρι το τέλος, αφού τη μεγαλύτερη φάση την είχε η Κηφισιά, που είχε και δεύτερο δοκάρι με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νίνη στο 90’+8′.

MVP: Πολύ καλό ματς από τον Ίλιεφ, βοήθησε πολύ την Κηφισιά με το κάθετο παιχνίδι του. Ωστόσο, δεν γίνεται η διάκριση να μην πάει στον Οζέγκοβιτς που άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη με κερδισμένη κόκκινη και γκολ(άρα).

Η σφυρίχτρα: Ο Φώτιος Πολυχρόνης χρειάστηκε τη συνδρομή του VAR (Πέτρος Τσαγκαράκης) για να δώσει -ορθώς- την κόκκινη στον Ντε Μποκ (και φυσικά την παράβαση που έφερε το 1-0). Το φάουλ έγινε εκτός περιοχής, με τον Οζέγκοβιτς να είναι ο τελευταίος παίκτης. Στο γκολ του Ατρομήτου βάσει γραμμών δεν υπάρχει κάποιο οφσάιντ, οπότε σωστά μέτρησε. Από εκεί και πέρα, οι Περιστεριώτες έχουν παράπονα για τον πειθαρχικό έλεγχο και για κάποιες κάρτες που δεν δόθηκαν στην Κηφισιά.

Οι συνθέσεις των δύo ομάδων:

Κηφισιά (Γιάννης Αναστασίου): Κρίστινσον – Μασούρας, Βαφέας, Τσάπαν (66′ Μποτία), Λούμορ – Παπασάββας, Πέιος (66′ Αντούνες) – Μπιφουμά (74′ Σάκιτς), Ίλιεφ (82′ Νίνης), Κρισιούμα (74′ Αντερέγκεν)– Οζέγκοβιτς.

Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν): Μαρκετζάνι – Φριντζόνσον, Ασεβέδο, Τσακμάκης, Ντε Μποκ – Έρλινγκμαρκ (65′ Κεσχρίντα), Έντερ – Γιουμπιτάνα (40′ Αθανασίου), Καμαρά, Ντιρκς (66′ Ρομπάιγ) – Αντζιέλσκι (72′ Βέργος).

Διαιτητής: Φώτιος Πολυχρόνης
Α’ Βοηθός: Θεόφιλος Μωυσιάδης
Β’ Bοηθός: Aντώνιος Σινιοράκης
4ος διαιτητής: Μιχαήλ Ματσούκας
VAR: Πέτρος Τσαγκαράκης

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις