Μεγάλο «διπλό» ο Εργοτέλης στην Κέρκυρα

Σε ένα χορταστικό ματς στην Κέρκυρα, ο Εργοτέλης κατάφερε να φύγει με το διπλό (1-2) και να κάνει ήρεμος Χριστούγεννα, αφήνοντας τους «Φαίακες» τρίτους στο -4 και έντονα προβληματισμένους από αυτή την εμφάνιση.

Οι γηπεδούχοι, ήταν καλύτεροι στην αρχή της αναμέτρησης και ως συνήθως στα εντός έδρας παιχνίδια πίεζαν για το γρήγορο γκολ. Τελικά αυτό δεν ήρθε και σε μία φάση από το πουθενά ο Εργοτέλης έκανε το 0-1. Συγκεκριμένα στο 16′, ο Κούρτι με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, βάζοντας δύσκολα στην Κέρκυρα.

Στη συνέχεια, το παιχνίδι ήταν όλο στα πόδια των «Φαιάκων», που με πέναλτι-δώρο στο 26′, είχαν την ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσα. Όμως, ο Αθανασίου είπε «όχι» στον Γκομές και κράτησε το 0-1. Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων κέρδισαν νέο πέναλτι, με τον διαιτητή αυτή τη φορά να δίνει σωστά την παράβαση για χέρι στον Άλμπι, αλλά λανθασμένα δεν έδειξε κίτρινη κάρτα η οποία και θα ήταν η δεύτερη για τον αμυντικό των Κρητικών.

Ο Σουάνης αυτή τη φορά ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και την Κέρκυρα ισόπαλη στα αποδυτήρια με 1-1. Ο Εργοτέλης βγήκε πιο δυνατός στο δεύτερο ημίχρονο και έχασε την ευκαιρία με τον Ρέντζα να μη κερδίζει τον Κουτζαβασίλη.

Η Κέρκυρα, προσπάθησε να βγει μπροστά και να βρει το δεύτερό της γκολ, όμως με εξαίρεση κάποια σουτ των Κόντου που έσωσε ο Αθανασίου δεν βρήκε κάποια άλλη ευκαιρία. Έτσι, οι φιλοξενούμενοι όσο περνούσε ο χρόνος έβρισκαν όλο και περισσότερους χώρους με αποτέλεσμα να βγαίνουν επικίνδυνα στην κόντρα.

Στο 72′, ο Παυλίδης προειδοποίησε με το τετ α τετ του να καταλήγει άουτ και στο 74′, ο Μάνος έκανε το 1-2. Σέντρα από τα αριστερά, τα στόπερ των γηπεδούχων δεν ήταν πουθενά, ο επιθετικός του Εργοτέλη νίκησε στον αέρα τον Μακρίδη και έστειλε την μπάλα πάνω από τον ανήμπορο να αντιδράσει Κουτζαβασίλη. Οι «Φαίακες», αν και όλοι περίμεναν να κλείσουν τους Κρητικού ώστε να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, τελικά είχαμε το αντίθετο με τους φιλοξενούμενους να έχουν ευκαιρίες να κάνουν το 3-1.

Όμως, ο Κουτζαβασίλης, κατέβασε ρολά στη φάση του Μάνου στο 85′, ενώ στο 90′, ο Μπουρσέλης σημάδεψε άουτ. Η Κέρκυρα θα μπορούσε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων να πάρει τον βαθμό, όμως η κεφαλιά του Ζορμπά από τη μικρή περιοχή κατέληξε στην αγκαλιά του Αθανασίου.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Γκόμες, Παρασκευαΐδης, Βενέτης, Ντιόγκο (76′ Βλάχος), Κρητικός, Καρντόσο (46′ Καμπάνταης), Φάμπιο (63′ Μακρίδης), Ζορμπάς, Κόντος, Σουάνης.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Σταύρος Λαμπράκης): Αθανασίου, Γρομητσάρης, Άλλα, Κούτρης (60′ Δωματάς), Ρέντζας, Φουκαράκης, Αυγενικού (69′ Μπρουσέλης), Κούρτι, Στεφάνοβιτς, Μάνος (86′ Γαρεφαλάκης), Παμλίδης.

gazzetta.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις