Χηνόπουλος: Είναι αποφασισμένο να γίνει συγχώνευση της SL2 με την FL

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

«Θεωρώ ότι στο τέλος θα επικρατήσει το σωστό, το δίκαιο, το νόμιμο» επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Θανάσης Χηνόπουλος, ο οποίος παρουσιάστηκε βέβαιος ότι στο τέλος η αναδιάρθρωση θα γίνει και η Football League θα συγχωνευτεί με την Super League 2. 

Η δήλωση του προέδρου της Ιεράπετρας έχει ιδιαίτερη σημασία αν αναλογιστούμε πως η ομάδα του ανήκει στη Σούπερ Λιγκ 2 και πριν λίγες ώρες η λίγκα εξέδωσε ανακοίνωση κατά της αναδιάρθρωσης…

Ο κ. Χηνόπουλος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό OVER FM όπου παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Αλλωστε, η πιο βασική του ανησυχία είναι το πού θ’ αγωνίζεται ο ΟΦΙ τη νέα χρονιά. «Οπως είναι η προκήρυξη εμείς υποβιβαζόμαστε στη Football League ανεξάρτητα αν καταργηθεί. Θα πρέπει να πάμε εκεί και από εκεί και έπειτα εφόσον συγχωνευτεί με τη Super League 2, πιστεύω θα βρεθούμε στη Super League 2. Αυτό δεν έχει λεχθεί επίσημα. Το θεωρούμε αυτονόητο», τόνισε…

Ακολουθούν οι δηλώσεις του.

«Θεωρώ ότι στο τέλος θα επικρατήσει το σωστό, το δίκαιο, το νόμιμο. Πιστεύω ότι και με την ψήφιση του νόμου θα λυθεί η εκκρεμότητα των δύο τελευταίων ομάδων. Δεν ξέρω πού θα βρεθούμε μετά από πέντε αγώνες. Οπως είναι η προκήρυξη εμείς υποβιβαζόμαστε στη Football League ανεξάρτητα αν καταργηθεί. Θα πρέπει να πάμε εκεί και από εκεί και έπειτα εφόσον συγχωνευτεί με τη Super League 2, πιστεύω θα βρεθούμε στη Super League 2. Αυτό δεν έχει λεχθεί επίσημα. Το θεωρούμε αυτονόητο. Υπάρχει μια δικαιολογία πολύ βάσιμη. Την έχω σκεφτεί και όλοι θα συμφωνήσουμε. Δεν μπορεί εν όψει εξελίξεων και επειδή συνεχίζονται οι αγώνες, να ξέρει ο άλλος ότι δεν θα πέσει. Υπάρχει ο κίνδυνος τα αποτελέσματα να μην είναι γνήσια για στοιχηματικούς λόγους… Ορθώς το υπουργείο δεν το έχει ξεκαθαρίσει. Τώρα που θα περάσει το νομοσχέδιο θα το ξεκαθαρίσει.

Αυτή την ιστορία της αναδιάρθρωσης όλοι την ξέρουμε από το 2020. Δεν είναι δυνατόν να κατέβει ένα νομοσχέδιο και να μην έχουν προηγηθεί διαβουλεύσεις με τους ενδιαφερόμενους. Δεν μπορεί ένας υπουργός να κατεβάσει ένα νομοσχέδιο αν δεν συζητήσει μαζί τους. Από τον Σεπτέμβριο του 2020 έχει συσταθεί ομάδα εργασίας με εκπροσώπους της ΓΓΑ, της SL2, της FL και της ΕΠΟ. Αρα το πράγμα δουλεύεται από τότε. Δεν μπήκε ξαφνικά στον χάρτη. Από τη στιγμή που συστήνεται ομάδα εργασίας, ο καθένας δίνει τις προτάσεις του. Ετσι και η SL2. Βάσει των προτάσεων που δόθηκαν φτάσαμε εδώ. Συζητήθηκε ο οδικός χάρτης, πώς θα πάμε. Οι κατηγορίες είναι SL1, SL2. Ο,τι και να γίνει η FL θα συγχωνευτεί. Είναι αποφασισμένο και συμφωνημένο. Αλλο τι λέει τώρα ο καθένας… Χθες τα θέματα ήταν άλλα και ξαφνικά μπήκε το θέμα αναδιάρθρωση. Εγώ στα ΔΣ μιλάω λιγότερο, απλά ακούω. Χθες μίλησα περισσότερο. Δεν έχω ακούσει ακόμα επίσημα πού θα βρεθώ. Το προεδρείο αναγκάστηκε να βγάλει μια ανακοίνωση παρότι υπήρχαν φωνές που έλεγαν να πάμε πρώτα να δούμε τον υπουργό. Εγώ για ν’ αποφασίσω τι θα κάνω θα πρέπει να ξέρω πού θα βρεθώ. Εάν ξέρω ότι θα επανέλθω στη SL2, βεβαίως και με ενδιαφέρει η αναδιάρθρωση».

Η Ιεράπετρα θα πληροί τις προϋποθέσεις;

«Ναι, το λέω κατηγορηματικά».

Δεν είναι υπερβολικός ο αριθμός των 46 ΠΑΕ;

«Εχετε δίκιο. Στις σκέψεις του νομοσχεδίου είναι σε βάθος τριετίας στη SL2 να γίνουν τουλάχιστον 18, 16, 14 ομάδες. Θα γίνουν οι δύο όμιλοι, θα δούμε πόσοι θα υποβιβάζονται. Είναι αμφίβολο και το δύο όμιλοι των 16. Να δούμε πόσοι θα είναι σε θέση να έχουν το Μ.Κ. και την εγγυητική επιστολή. Θέλουν να εξασφαλίσουν βιώσιμες ομάδες, γιατί βλέπετε τι γίνεται με το οικονομικό θέμα. Φέτος τα κατάφεραν και εξασφαλίσαμε χρήματα από το στοίχημα. Οταν μπουν 32 ομάδες, που εκτιμώ ότι θα είναι λιγότερες, γιατί δε νομίζω θα μπορούν ν’ ακολουθήσουν. Σε βάθος τριετίας η SL2 θα αποφασίσει πόσοι υποβιβάζονται, πόσοι ανεβαίνουν. Θα φτάσουμε 16-18 ομάδες».

Δεν πρέπει να υπάρχει ένα ενδιάμεσο στάδιο που να συνδέει το ερασιτεχνικό με το επαγγελματικό;

«Πράγματι είναι οδυνηρό ξαφνικά από τη Β’ Εθνική να βρεθείς στο ερασιτεχνικό. Ζω αυτό τον εφιάλτη. Θα είναι παράνομο να γίνει κάτι τέτοιο. Θεωρώ ότι μετά τη Β’ Εθνική είναι σκληρό να πας στον Ερασιτέχνη, αλλά θα μείνουν υγιείς ομάδες από κάθε άποψη. Θα δούμε Ελληνες αθλητές, δύο επαγγελματικές κατηγορίες πιο υγιείς. Με τους περιορισμούς που θα βάλουν δεν θα μπορεί ο καθένας να εμπλέκεται στο ποδόσφαιρο. Πάει να ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο για το οποίο έχει γίνει μια προεργασία με εκπροσώπους της κατηγορίας μου, της ΕΠΟ, της ΓΓΑ. Μέσα στη Βουλή πιθανώς να γίνουν τροποποιήσεις προς το καλύτερο. Εμείς ξεκινήσαμε πριν 4 χρόνια στο τοπικό. Η Β’ Εθνική θέλει πολύ προσοχή. Είναι πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Είναι πολλά θέματα και το οικονομικό είναι πολύ σκληρό».

Απόδοση δηλώσεων: Flnews