Γιουρόπα Λιγκ: Η Μάντσεστερ Γ. διέλυσε τη Ρομα με ανατροπή και πάει τελικό

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με ανατροπή στην ανατροπή πήρε σπουδαία νίκη με 6-2 κόντρα στη Ρόμα και ουσιαστικά έκλεισε μία θέση στον μεγάλο τελικό του Europa League.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, οι οποίο προηγήθηκαν μόλις στο 9ο λεπτό με γκολ του Μπρούνο Φερνάντες.

Ωστόσο, η συνέχεια ανήκε στους Ιταλούς οι οποίοι απάντησαν πέντε λεπτά αργότερα, με τον Πελεγκρίνι να ευστοχεί από την άσπρη βούλα μετά από χέρι που έκανε ο Πογκμπά. Δεν έμειναν μόνο εκεί, αφού στο 34′ κατάφεραν να φέρουν… τούμπα το ματς, με τον Τζέκο να στέλνει στα δίχτυα τη μπάλα και να βάζει σε θέση οδηγού την ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος, με τον Καβάνι να σκοράρει με το… καλησπέρα και στο 48ο λεπτό να φέρνει εκ νέου το ματς στα ίσια. Στο «Ολντ Τράφορντ» εμφανίστηκαν οι «Κόκκινοι Διάβολοι» βγαλμένοι από τα παλιά και το πάρτι ξεκίνησε λίγη ώρα μετά, με τον Ουρουγουανό να σκοράρει ξανά στο 64′ ανατρέποντας το σκορ.

Ο ίδιος κέρδισε πέναλτι στο 71’ από τον Σμόλινγκ από το οποίο Μπρούνο Φερνάντες ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-2. Το 5-2 έκανε στο 75’ ο Πογκμπά με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Πορτογάλου και το τελικό 6-2 διαμόρφωσε με σουτ στην κόντρα ο Γκρίνγουντ ύστερα από ασίστ του Καβάνι – που έκανε ένα μαγικό ματς δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Άγγλων.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουαν Μπισακά, Λίντελεφ, Μαγκουάιρ, Σο, Μακτόμινεϊ, Φρεντ (83′ Μάτιτς), Ράσφορντ, Φερνάντες, Πογκμπά, Καβάνι
ΡΟΜΑ: Λόπεθ (28′ Μιράντε), Σμόλινγκ, Κριστάντε, Ιμπάνιεζ, Κάρσντορπ, Ντιαβαρά, Βερτού (5′ Βιγιάρ), Σπινατσόλα (37′ Πέρεζ), Πελεγκρίνι, Τζέκο, Μχιταριάν

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις