Νίκη 4×4, 1-0 τον Πύρασο

Το 4 στα 4 πέτυχε η Νίκη, κερδίζοντας το αξιόμαχο συγκρότημα του Πυράσου με σκορ 1-0. Το νικητήριο γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Κώστας Κιπτίου με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Ελευθεριάδη, μόλις στο 2ο λεπτό του αγώνα.

Έτσι παρέταξαν τις ομάδες τους οι δύο προπονητές

Εκτός των άλλων απουσιών ο Κώστας Βελιτζέλος είχε να αντιμετωπίσει και αυτή του Χρήστου Κανελλόπουλου που έμεινε εκτός 18αδας λόγω πυρετού. Την εστία της Νίκης υπερασπίστηκε ο Παπουρτζής, την τετράδα της άμυνας αποτέλεσαν οι Αναστασίου, Χολέβας, Ναουμίδης και Κοτίτσας, στον άξονα σε ρόλο ανασταλτικών μέσων οι Ιβανίδης και Μέτσε, την αριστερή πτέρυγα της επίθεσης κάλυψε ο Ελευθεριάδης, τη δεξιά ο Μπαλαράμπε, σε ρόλο επιτελικού χαφ ο Κιπτίου και στην κορυφή της επίθεσης ο Κόλα.

Στην αντίπερα όχθη ο Στέφανος Ξηροφώτος τοποθέτησε τον Χαλάτση στα γκολπόστ, τους Καψιώτη, Μπασδάνη, Στεφανή και Χατζητρακόσια στην αμυντική γραμμή, Βαγγελάκο και Κοτζαθανάση σε ρόλο αμυντικών χαφ, τον Μαλακασιώτη στην αριστερή πτέρυγα της επίθεσης, τον Μυργιώτη στη δεξιά, τον Τσιουρέλη στη θέση οργανωτή και τον Αναστασίου ως επιθετική αιχμή.

aivazoglou-782-100

Το ματς

Γκολ από τα αποδυτήρια

Την πρόθεσή της να καθαρίσει το παιχνίδι από νωρίς έδειξε η Νίκη από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, κάτι που κατάφερε να πετύχει μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης χάρη σε τέρμα του Κώστα Κιπτίου. Συγκεκριμένα, ο Ελευθεριάδης εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, την κεφαλιά πήρε ο έμπειρος μέσος, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει, Χαλάτση. Η βολιώτικη ομάδα θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ ένα λεπτό πριν το 1-0, όταν ο Παπουρτζής με βολέ και μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια του Χατζητρακόσια να διώξει, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Ελευθεριάδη, ο οποίος με σουτ στην κίνηση ανάγκασε τον Χαλάτση σε εντυπωσιακή απόκρουση.

Ο Πύρασος προσπάθησε να αντιδράσει στην ψυχρολουσία των πρώτων λεπτών, όμως η συνεχής πίεση των ποδοσφαιριστών του Κώστα Βελιτζέλου ακόμη και στην πρώτη πάσα ανάγκασε τους φιλοξενούμενους σε πολλά λάθη, που δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Χαλάτση.

Στο 10’ το «βολ πλανέ» του Ελευθεριάδη δεν βρήκε στόχο, ενώ πέντε λεπτά αργότερα το σουτ του Κόλα μετά από κόρνερ του Ελευθεριάδη, κόντραρε σε πόδια αμυντικών και απομακρύνθηκε.

Στο 20’ ήταν η πρώτη καλή στιγμή για τον Πύρασο, όταν ο Αναστασίου εκτέλεσε απ’ ευθείας φάουλ από καλή θέση έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, η μπάλα ξεγέλασε τον Παπουρτζή καθώς βρήκε στο τείχος όμως κατέληξε κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους φιλοξενούμενους.

Η απάντηση της Νίκης ήταν άμεση στη μοναδική επικίνδυνη κατάσταση στα καρέ της, με τον Μέτσε να πιάνει γυριστή κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Κοτίτσα με την μπάλα να καταλήγει στον εκτεθειμένο Ελευθεριάδη.

Μετά το πρώτο μισάωρο οι παίκτες του Στέφανου Ξηροφώτου πίεσαν ψηλά, μεταφέροντας τη δράση προς την εστία του Παπουρτζή, χωρίς όμως να δημιουργήσουν την μεγάλη ευκαιρία, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.

Στο 2ο ημίχρονο η Νίκη ήταν που μπήκε πιο δυνατά, προσπαθώντας να πετύχει το τέρμα που θα την έχριζε ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση των τριών βαθμών. Στο 55′ οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία πετύχουν το 2-0, όταν ο Μπαλαράμπε πέρασε την μπάλα στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων, με τον Χαλάτση να λέει “όχι” στον Ελευθεριάδη που πλάσαρε ανενόχλητος.

Διπλή ευκαιρία με Αναστασίου

Η αντίδραση της ομάδας του Στέφανου Ξηροφώτου ήταν άμεση καθώς σε δύο περιπτώσεις με πρωταγωνιστή τον Αναστασίου, απείλησε με ισοφάριση. Ειδικά στην πρώτη (59’) ο επιθετικός του Πυράσου με προσωπική ενέργεια έφτασε απέναντι από τον Παπουρτζή, όμως ο πορτιέρο της Νίκης είπε «όχι» αποκρούοντας με τα πόδια. Τρία λεπτά αργότερα, σε ακόμη μία αδράνεια της αμυντικής λειτουργίας των γηπεδούχων, ο Αναστασίου και πάλι βγήκε στην πλάτη της άμυνας, όμως το πλασέ του ήταν αδύναμο κάνοντας εύκολο το έργο του Παπουρτζή.

Στο 76’ ήταν και πάλι ο Πύρασος που απείλησε, όταν ο Μαλακασιώτης έπιασε σουτ μέσα από την περιοχή της Νίκης, η μπάλα πέρασε ανάμεσα από πόδια αμυντικών, χωρίς όμως να αιφνιδιάσει τον Παπουρτζή που μπλόκαρε σταθερά.

Στο 84’ η Νίκη έχασε τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της όταν ο Ιβανίδης, άνοιξε αριστερά και μέσα στην περιοχή στον Ελευθεριάδη όμως το πλασέ που επιχείρησε έβγαλε με δυσκολία ο Χαλάτσης. Στα υπόλοιπα οκτώ λεπτά, μαζί με τις καθυστερήσεις, η μπάλα μεταφέρονταν από περιοχή σε περιοχή χωρίς όμως τη μεγάλη φάση που θα μπορούσε να αλλάξει το δείκτη του σκορ. Το τελικό σφύριγμα του κ. Τεβεκέλη βρήκε τους φίλους της Νίκης να χειροκροτούν την ομάδα τους, δίνοντάς τους παράλληλα δύναμη για τη δύσκολη συνέχεια.

Διαιτητής: Νίκος Τεβεκέλης

Βοηθοί: Στάθης Μιχαηλίδης και Χρήστος Τασσόπουλος

Κίτρινες: 22’ Μαλακασιώτης, 71’ Κοτζαθανάσης, 89’ Ναουμίδης

Κόκκινες:

Σκόρερς: 2’ Ελευθεριάδης

Νίκη Βόλου (Κ. Βελιτζέλος): Παπουρτζής, Κοτίτσας, Αναστασίου, Χολέβας, Ναουμίδης, Ιβανίδης, Ελευθεριάδης, Μέτσε (75’ Βέργος), Κόλα (84’ Τσορμπαντζής), Κιπτίου (65’ Αλεξανδρής), Μπαλαράμπε

Πύρασος (Στ. Ξηροφώτος): Χαλάτσης, Καψιώτης, Χατζητρακόσιας, Μαλακασιώτης (85’ Σαμαράς), Κοτζαθανάσης, Στεφανής, Μπασδάνης, Βαγγελάκος, Τσουρέλης (74’ Πλασταράς), Μυργιώτης (66’ Χρ. Δαμάσκος), Αναστασίου

Γιώργος Αποστολακόπουλος

aivazoglou-782-100

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις