Συγκλονίζει ο γιατρός της Δανίας: «Τα πάντα άλλαξαν σε ένα δευτερόλεπτο…»

Η στιγμή της κατάρρευσης του Κρίστιαν Έρικσεν και όσα ακολούθησαν σημάδεψαν τον αγώνα Δανία – Φινλανδία και θα μείνουν χαραγμένα βαθιά στη μνήμη των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων.

Ο γιατρός της Δανίας Μόρτεν Μπόεσεν, μίλησε για το περιστατικό και τη… μάχη που έδωσαν άπαντες προκειμένου να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά και ο 29χρονος ποδοσφαιριστής γλίτωσε τα χειρότερα, καθώς η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ της χώρας, σημείωσε μεταξύ άλλων πως ο ποδοσφαιριστής… έσβησε και με μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν να τον επαναφέρουν πίσω στη ζωή. Μάλιστα, όπως τόνισε τη στιγμή που έφτασε στον Κρίστιαν Έρικσεν τον είδε να αναπνέει κανονικά, όμως σε ένα δευτερόλεπτο τα πάντα άλλαξαν.

«Μας φώναξαν αμέσως μόλις έπεσε ο Κρίστιαν στον αγωνιστικό χώρο. Δεν μπόρεσα να τον δω εξ αρχής, όμως ήταν πασιφανές πως “κατέρρευσε”. Όταν τον πλησίασα, είδα πως ήταν γυρισμένος στο πλάι και ανέπνεε. Ξαφνικά, όμως, όλα άλλαξαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Αμέσως αρχίσαμε την προσπάθεια να επαναφέρουμε την καρδιά του και να σώσουμε την ζωή του. Ήταν πολύ γρήγορη η αντίδραση από τον γιατρό του γηπέδου και το υπόλοιπο σταφ του.

Στην πραγματικότητα, καταφέραμε να τον… φέρουμε πίσω. Μάλιστα, μου μίλησε πριν φύγει από το γήπεδο για να πάει στο νοσοκομείο για εξετάσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις