Football League: Η ακτινογραφία της 17ης αγωνιστικής

Ανατροπή στην κορυφή του Βορείου ομίλου της Football League έφερε η προτελευταία αγωνιστική, ωστόσο το μεγάλο ενδιαφέρον είναι στη μάχη για την αποφυγή της ένατης θέσης και στους δύο ομίλους, που θα κριθεί στο νήμα.
Για το Βόρειο όμιλο αναμένεται και το παιχνίδι Απόλλωνα Πόντου – Τρίγλιας την Τετάρτη, που δεν έχει διεξαχθεί, ώστε να γνωρίζουμε με ποιες βαθμολογικές συνθήκες θα φτάσουν οι ομάδες στο τέλος. Στο Νότιο όλοι έχουν από ένα παιχνίδι, και τα σενάρια είναι ξεκάθαρα.

Η Καλαμάτα πρώτη, στην ουρά ανεβαίνει η θερμοκρασία
Παρά την ήττα της από το Αιγάλεω, η Καλαμάτα πανηγύρισε και μαθηματικά την πρώτη θέση στο Νότιο Όμιλο, αφού την ίδια ώρα έχανε και η Ρόδος. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου υπέστη την τρίτη μόλις ήττα της στη σεζόν.
Με τα δύο γκολ που δέχτηκε έφτασε τα επτά παθητικά, έχοντας την καλύτερη άμυνα με διαφορά.
Για το Αιγάλεω η νίκη ήταν αναγκαία, καθώς ο κίνδυνος να βρεθεί στην ένατη θέση ήταν ορατός, αν και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η αποστολή του. Τα γκολ της νίκης πέτυχε ο Γιώργος Μπαρμπαρούσης, που έφτασε τα έξι στη σεζόν.

Η Ρόδος, μοναδική ομάδα που θα μπορούσε να απειλήσει την Καλαμάτα, έχασε δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι στην έδρα της. Μετά τον Ιάλυσο ηττήθηκε και από τη Σαντορίνη 2020, αφού είχε να χάσει στο γήπεδό της από το 2018.
Η Σαντορίνη 2020 με αυτή τη νίκη εξασφάλισε την παραμονή της στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, αφού δεν μπορεί πλέον να βρεθεί ένατη. Ήταν η δεύτερη στη σειρά νίκη της εκτός έδρας, μετά τον Ασπρόπυργο, αλλά και η πρώτη φορά στη σεζόν, που η ομάδα του Νίκου Παντελή πέτυχε τρία γκολ. Και τα τρία γκολ μάλιστα πέτυχαν παίκτες που δεν είχαν σκοράρει φέτος.

Ιδιαίτερα κρίσιμο ήταν το παιχνίδι που έγινε στην Καλλιθέα, αφού οι δύο αντίπαλοι ήθελαν τη νίκη, για να μην βρεθούν κοντά στην ένατη θέση. Η Καλλιθέα, μετά τη μεγάλη βουτιά έξι βαθμών με το μηδενισμό της, και η Νίκη Βόλου ήλθαν ισόπαλες 0-0, ένα αποτέλεσμα που δεν τις στέλνει… διακοπές, αλλά πιο κοντά στην παραμονή στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Για τη Νίκη ήταν η ένατη ισοπαλία στη σεζόν και η έκτη σε οκτώ εκτός έδρας παιχνίδια!

Ο Αστέρας Βλαχιώτη συνεχίζει την αντεπίθεση σωτηρίας νικώντας για δεύτερη φορά εκτός έδρας, αφού είχε χάσει και τα επτά πρώτα παιχνίδια του. Μάλιστα έγινε και η πρώτη ομάδα εκτός νησιού, που νίκησε τον Ιάλυσο στην έδρα του, από το Νοέμβριο του 2019! Η ομάδα της Λακωνίας πάντως παραμένει ένατη, αλλά με ελπίδες ότι θα τα καταφέρει.

Στον Ασπρόπυργο η νίκη της Επισκοπής την έφερε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, αλλά η είδηση είναι ότι ο Θόδωρος Τσιριγώτης σκόραρε και πάλι και έφτασε τα εννέα γκολ, πέντε από αυτά στα τρία τελευταία παιχνίδια.

Η Βέροια πέρασε στην κορυφή
Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν ο… υπαίτιος της ανατροπής στην κορυφή του Βορείου ομίλου, νικώντας την πρωτοπόρο Καβάλα στην έδρα της, κάτι που ως τώρα είχε κάνει μόνο ο Απόλλων Πόντου. Η Καβάλα έπεσε από την κορυφή με τις δύο διαδοχικές ήττες της, με Βέροια και Ολυμπιακό Βόλου, όσες είχε στα 15 πρώτα παιχνίδια της. Και τα τρία γκολ μπήκαν στα μισά του πρώτου ημιχρόνου, σε διάστημα πέντε λεπτών.

Έτσι η Βέροια πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας, νικώντας με 2-1 τον Πιερικό. Ο Γιάννης Πασάς σκόραρε για τρίτο παιχνίδι στη σειρά, όχι όμως ο πρώτος σκόρερ Γιάννης Λουκίνας, ούτε ο Στέλιος Πόζογλου, που συμπλήρωσε 100 αγώνες πρωταθλήματος στην καριέρα του. Ο Πιερικός είναι πέμπτος και θα ανέβει μια θέση, αν νικήσει στο τελευταίο παιχνίδι του τον Ολυμπιακό Βόλου. Το παιχνίδι αυτό ήταν σημαντικό αριθμητικά και για δυο ακόμα παίκτες, ένα παίκτη του Πιερικού και ένα της Βέροιας. Ο Λευτέρης Ιντζόγλου έφτασε τους 400 αγώνες στην επαγγελματική του καριέρα. Ο Μιχάλης Μπουκουβάλας συμπλήρωσε 300 αγώνες πρωταθλήματος στην καριέρα του.

Το ντέρμπι της μάχης της παραμονής στην κατηγορία κρίθηκε λίγο πριν το τέλος του. Μια κεφαλιά του 20χρονου Γιώργου Γώγου στο 87’ έδωσε τη νίκη στο Θεσπρωτό σε βάρος του Αλμωπού και έφερε την ομάδα της Ηγουμενίτσας πιο κοντά στο στόχο της. Αντίθετα ο Αλμωπός είναι σε δύσκολη θέση, καθώς δεν έχει πλέον την τύχη στα χέρια του. Ακόμα και νίκη μπορεί να μην του αρκέσει.

Ο Απόλλων Πόντου δεν κατάφερε να συνεχίσει τα καλά αποτελέσματα, αφού έχασε στις Σέρρες με 2-0 από τον Πανσερραϊκό. Οι γηπεδούχοι επανέκαμψαν μετά από τρεις ήττες και πλέον είναι αγκαλιά με την τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Ανάγκη για βαθμούς είχε και η Τριγλία, αλλά βρήκε αντίσταση στο πρώτο ημίχρονο από την ΑΕ Ποντίων ΠΕ Κοζάνης. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως έφτασε σε άνετη νίκη, έχοντας δύο ακόμα παιχνίδια για να εξασφαλίζει την παραμονή της.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις