Εν αναμονή των εξελίξεων στον Ολυμπιακό Βόλου

Το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ ολοκληρώθηκε, ο Ολυμπιακός Βόλου τερμάτισε στην 4η θέση της κατάταξης και τη νέα αγωνιστική περίοδο θα παίξει στην ενοποιημένη Σούπερ Λιγκ 2. Ωστόσο, υπάρχει προβληματισμός για την επόμενη μέρα, καθώς η διοίκηση της ΠΑΕ έχει τονίσει κατ’ επανάληψη, πως δεν επιθυμεί να συνεχίσει και έχει απευθύνει πρόσκληση σε όποιον ενδιαφέρεται να έρθει και να αναλάβει την ομάδα.

Στην παρούσα φάση, δεν υπάρχει κανείς, ο οποίος να ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τα διοικητικά της ΠΑΕ, όπως τόνισε ο πρόεδρος Σωτήρης Μαυρονάσιος: «Κατηγορηματικά τονίζω, πως δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόταση. Θεωρώ ότι ένα σοβαρό άτομο, όταν θέλει να ασχοληθεί με μία μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, θα είχε εκδηλώσει τόσο καιρό το ενδιαφέρον του».

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, Ευριπίδη Τσιμπανάκου, ο οποίος τόνισε πως κανείς δεν τον έχει προσεγγίσει, προκειμένου να αναλάβει τα ηνία της ΠΑΕ.

Ο Σωτήρης Μαυρονάσιος, πάντως, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως στο τέλος θα βρεθεί λύση για τον Ολυμπιακό, ενώ τόνισε πως οι σχέσεις με τον Ερασιτέχνη είναι πολύ καλές.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ, μέσω τηλεδιάσκεψης, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν σοβαρά όλες τις ομάδες που θα λάβουν τη νέα χρονιά στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2.

Τα κριτήρια που έχει βάλει η πολιτεία για τη συμμετοχή μιας ομάδας στη Σούπερ Λιγκ 2 είναι πολύ αυστηρά, ως προς τις ημερομηνίες, καθώς μέχρι τις 23 Ιουλίου οι ομάδες θα πρέπει να έχουν καταθέσει τους φακέλους για να πάρουν το απαραίτητο πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα από την Επιτροπή Επαγγελματικού αθλητισμού.

Όλες οι ομάδες πήραμε ομόφωνη απόφαση να ζητήσουμε παράταση της ημερομηνίας προσκόμισης των φακέλων. Για την εγγυητική επιστολή η καταληκτική ημερομηνία είναι 15 Ιουλίου και για την μετοχικό κεφάλαιο 23 Ιουλίου. Με έγγραφό που εστάλη στον αρμόδιο υπουργό, οι ομάδες ζήτησαν να δοθεί μία εύλογη παράταση, για να μπορέσουν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες, βάσει των κριτηρίων που απαιτούνται.
Πάντως, η ημερομηνία για να δηλώσουν οι ομάδες συμμετοχή στο πρωτάθλημα είναι μέχρι 15 Ιουλίου.
Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, ωστόσο, μέσω της νομικής υπηρεσίας, έχουν προχωρήσει τα διαδικαστικά και κατατέθηκαν τα χρήματα για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, που θα πρέπει να είναι 350.000 ευρώ, βάσει των κριτηρίων που θέτει η πολιτεία.
Όσον αφορά την αδειοδότηση από την ΕΠΟ (η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου δεν πήρε σε πρώτο βαθμό), η διοίκηση κατέθεσε έφεση και ο φάκελος της ΠΑΕ θα εξεταστεί εκ νέου. Η μη αδειοδότηση, ωστόσο, έχει να κάνει με περιορισμό μεταγραφών. Δεν αφορά τη συμμετοχή των ομάδων στο πρωτάθλημα.
Αναμένεται ένας «καυτός» μήνας για τον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος καλείται να βρει λύση στο διαφαινόμενο διοικητικό αδιέξοδο. Η ομάδα επιστρέφει στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία μετά από έξι χρόνια, όμως, στην παρούσα φάση δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση από κάποιον επιχειρηματία, είτε από τον Βόλο, είτε από την υπόλοιπη Ελλάδα, να αναλάβει την ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις