Καταδύσεις: Διακρίσεις αθλητών του ΝΟΒΑ

Από τον Μάρτιο του 2019 όλες οι εθνικές αγωνιστικές δραστηριότητες του αθλήματος των καταδύσεων από βατήρα έχουν ανασταλεί. Οι διεθνείς αγώνες όμως συνεχίστηκαν -μετά την αναστολή τους- το 2021. Στις Εθνικές ομάδες νέων και ανδρών συμμετείχαν τρεις αθλητές του ΝΟΒΑ που προπονούνται στην Αθήνα με τον Ομοσπονδιακό προπονητή Πέτρο Φυρίγο. Ο λόγος για τους Τσιρίκο Αθανάσιο, Μήτρου Γρηγόρη (φωτό πάνω) και Χαλέμου Σταυρούλα, που εκπροσώπησαν τη χώρα στις διεθνείς επίσημες διοργανώσεις.

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά, τι έκαναν οι τρεις αθλητές του ΝΟΒΑ:.

Τσιρίκος Αθανάσιος: Ο Θάνος ξεκίνησε ένα μαραθώνιο αθλητικών υποχρεώσεων με υψηλούς στόχους. Ο πρώτος σταθμός ήταν το παγκόσμιο κύπελλο του Τόκιο από 1 έως 6 Μαΐου 2021 διεκδικώντας το όνειρο της συμμετοχής του στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2021. Συμμετείχε στους προκριματικούς αγώνες στο βατήρα 3μ., στο σταθερό βατήρα 10μ., και στις συγχρονισμένες καταδύσεις από σταθερό βατήρα στον τελικό του αγωνίσματος μαζί με τον Νίκο Μόλβαλη. Η ολυμπιακή πρόκριση δεν ήρθε αλλά ο νεαρός αθλητής του ΝΟΒΑ αποκόμισε πολύτιμη εμπειρία αγωνιζόμενος δίπλα στους καλύτερους αθλητές του κόσμου.

Ο δεύτερος σταθμός ήταν η Βουδαπέστη όπου πραγματοποιήθηκε το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών από τις 10 μέχρι 23 Μαΐου 2021. Εκεί ο Τσιρίκος αγωνίστηκε στους προκριματικούς 3μ. και σταθερά 10μ. και στον τελικό των συγχρονισμένων καταδύσεων στα 10 μ. με τον Νίκο Μόλβαλη κατακτώντας την όγδοη θέση στο βατήρα 3μ. και την έβδομη θέση στον τελικό των 10μ.

Στη συνέχεια, συμμετείχε στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα των νέων στην Ριέκα της Κροατίας 21 έως 27 Ιουνίου 2021 όπου έλαβε μέρος στον τελικό 1μ. Α’ κατηγορίας, κατακτώντας την 10η θέση. Στο σταθερό βατήρα 10μ., Α κατηγορίας κατέκτησε την όγδοη θέση στο ατομικό και την έκτη θέση στην συγχρονισμένες καταδύσεις με τον επίσης αθλητή του ΝOBA Γρηγόρη Μήτρου. Ο Θάνος όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους πολυτιμότερους αθλητές των ελληνικών καταδύσεων και έχει την ανάγκη υποστήριξης για να συνεχίσει την ανοδική του πορεία. Είναι φοιτητής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Μήτρου Γρηγόρης: Ο Γρηγόρης είναι νεαρός αθλητής και αγωνίζεται στην Β’ κατηγορία των νέων. Συμμετείχε στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Ριέκα της Κροατίας στα προκριματικά στο βατήρα 3μ. και στον τελικό των 10μ. ατομικό κατακτώντας την ένατη θέση. Κατέκτησε μαζί με το Θάνο Τσιρίκο την έκτη θέση στις συγχρονισμένες καταδύσεις από το βατήρα των 10μ. στον τελικό. Ο νεαρός αθλητής έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

Χαλέμου Σταυρούλα: Η Σταυρούλα αγωνίστηκε στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Ριέκα και συμμετείχε στους προκριματικούς στο βατήρα των 3μ. και το σταθερό βατήρα των 10μ. Με πολύ καλή εμφάνιση πήρε την 14η θέση στον προκριματικό και έμεινε για λίγο εκτός του τελικού.

Ο πρόεδρος του ΝΟΒΑ και το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου συγχαίρουν τους διεθνείς καταδύτες και τον προπονητή τους για τις επιτυχίες τους και δηλώνουν έτοιμοι να βοηθήσουν στη μεγάλη προσπάθεια των αθλητών.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις