Ξάνθη: Ανακοίνωσε Πορτογάλο προπονητή – Πήρε Τσέλιο και Ουνγιαλίδη

Ο Jamie Monroy είναι και επισήμως ο νέος προπονητής της Ξάνθης!

Η ανακοίνωση της Ξάνθης: «Ο Jamie Monroy είναι ο νέος Head Coach του ΑΟΧ! Η διοίκηση καλωσορίζει με μεγάλη χαρά τον Jamie Monroy στην ομάδα της Ξάνθης και του εύχεται κάθε επιτυχία στη νέα του θέση!»

Λίγα λόγια για τον Jamie Monroy

Ο 38χρονος Πορτογάλος (γεν. στο Φαμαλικάο) έφτιαξε ένα πολύ καλό όνομα συνεργαζόμενος με μεγάλους ευρωπαϊκούς Συλλόγους όπως η Μποαβίστα, η Πόρτο, η Μίλαν, η Μπαρτσελόνα και η Ατλέτικο Μαδρίτης. Στην προπονητική του καριέρα έχει προπονήσει παιδιά Κ-11 ετών, Κ-14, ήταν τεχνικός διευθυντής Ακαδημιών, σκάουτερ ταλέντων, βοηθός προπονητή και προπονητής ανδρικής ομάδας.

Η εμπειρία του είναι αδιαμφισβήτητη στις ηλικιακά μικρότερες ηλικίες (σ.σ. από το 2004), ενώ το 2016 ήταν πρώτος προπονητής στην Olympic Sydney μία χρονιά μετά την συνεργασία του με την Μπαρτσελόνα (τεχνικός δ/ντης Ακαδημίας σε ΗΠΑ και Κεντρική Αμερική).

Πέρσι ήταν βοηθός προπονητή στην Κ-23 της Leeds για 2η σαιζόν, με την οποία κατέκτησε και το πρωτάθλημα, δείχνοντας πως η τροπή που πήρε η 15ετή καριέρα του μετά από τις Ακαδημίες, έχει μόνο ένα στόχο, την προπονητική.

Ο Jamie Monroy μπορεί να είναι μικρός ηλικιακά για προπονητής και χωρίς μεγάλη πείρα, όμως έχει βαθιά γνώση της βάσης του ποδοσφαίρου που είναι οι Ακαδημίες και μάλιστα σε top επίπεδο.

Λίγο μετά την ανακοίνωση του Τζέιμι Μόνροι στη θέση του επικεφαλής προπονητή του ΑΟΞ, η ξανθιώτικη ομάδα προχώρησε στην επισημοποίηση της συνεργασίας της με άλλους δύο ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές Ηλία Τσέλιο και Δημήτριο Ουνγιαλίδη.

Ο Ηλίας Τσέλιος γεννήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 1997 και αγωνίζεται στη θέση του κέντρου. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα πραγματοποίησε με την φανέλα της ΑΕΚ αγωνιζόμενος αρχικά στα τμήματα υποδομής της και μετέπειτα στην ανδρική ομάδα. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος του Εργοτέλη με τον οποίο πραγματοποίησε πάνω από 90 εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Παράλληλα, έχει φορέσει την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας εκπροσωπώντας την χώρα μας στις κατηγορίες (U-19 και U-17).

Ο Δημήτρης Ουνγιαλίδης γεννήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 1994 στην Κοζάνη. Ο νέος ποδοσφαιριστής του ΑΟΞ που αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας κατέγραψε τις πρώτες του συμμετοχές σε επαγγελματικό επίπεδο με την ομάδα της Ζακύνθου ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε με επιτυχία σε Καλλονή, Αγροτικό Αστέρα, Βέροια, ΝΠΣ Βόλος και Χανιά.

Ευχόμαστε στους νέους ποδοσφαιριστές του ΑΟΞ καλή επιτυχία και επίτευξη των ομαδικών και προσωπικών στόχων που έχουν θέσει.

Καλώς ήρθατε στην ΞΑΝΘΗ!»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις