Εντυπωσιακοί οι Νικαιώτες, έφυγαν με το «διπλό» και άφησαν τους Περιστεριώτες στην τελευταία θέση!

Την καλύτερή του εμφάνιση μετά την επιστροφή του στην Super League, έπειτα από 17 χρόνια, πραγματοποίησε στο Περιστέρι ο Ιωνικός, ο οποίος σκόραρε από μία φορά σε κάθε ημίχρονο (0-2), και έφυγε με το «διπλό», αφήνοντας τον Ατρόμητο στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος.

Δεν τα κατάφερε ούτε στην 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος ο Ατρόμητος, σε ένα ματς που τόσο ο Γιώργος Παράσχος, όσο και οι ποδοσφαιριστές του, το είχαν χαρακτηρίσει «τελικό». Μιλάμε άλλωστε για μία ομάδα που αναμορφώθηκε ολοκληρωτικά το καλοκαίρι, και δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες στους φίλους της. Προσδοκίες που δεδομένα δεν μπόρεσε να δικαιώσει, απέναντι στον Ιωνικό, που επικράτησε με 2-0, χάρη στα γκολ του Τουράμ και του Άοσμαν.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Αναλυτικότερα, το ματς ξεκίνησε με τον Ατρόμητο να επιχειρεί να επιβάλλει τον ρυθμό του. Οι Περιστεριώτες σκόραραν μάλιστα στο 6ο λεπτό, αλλά το γκολ τους ακυρώθηκε, μιας και ο Σάλομον είχε νωρίτερα κάνει φάουλ στον Χουτεσιώτη, ενώ μέχρι και το 15ο λεπτό η πίεση συνεχίστηκε, αλλά δεν απέφερε καρπούς.

Η συμπλήρωση του τετάρτου και το 0-0, έκανε τον Ιωνικό να αρχίσει να πατά καλύτερα στο Περιστέρι, απορροφώντας την πίεση των γηπεδούχων, κυρίως μέσω στημένων φάσεων, και αναζητώντας δειλά-δειλά ένα δικό του γκολ.

Ο Χατζηισαίας έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στο 19’, και εν συνεχεία ο Τουράμ πέτυχε το πρώτο του γκολ μετά την επιστροφή του, έπειτα από ασίστ του Άοσμαν! Το 1-0 στο 23’ σόκαρε τους γηπεδούχους, ενώ λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ ο Ιωνικός, με τον Καμπράλ να σημαδεύει το δοκάρι.

Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους, η κατάσταση δεν διαφοροποιήθηκε, και ο Ατρόμητος παρατάχθηκε στο δεύτερο μέρος, με μοναδικό στόχο να ανατρέψει την κατάσταση και να ξεφύγει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Και πάλι όμως η τύχη δεν τον ευνόησε, και η επιδίωξή του δεν συνοδεύτηκε από επιτυχία. Ο Τόμας Μπεντινέλι ήταν απειλητικός, αλλά οι προσπάθειές του εξουδετερώθηκαν από τον Χουτεσιώτη, έως ότου έρθει το 64ο λεπτό.

Εκεί, ο Ιωνικός βρήκε και δεύτερο γκολ με τρομερό σουτ του Άοσμαν εκτός περιοχής. Οι ρόλοι αντιστράφηκαν, ο σκόρερ του πρώτου γκολ, Τουράμ του γύρισε τη μπάλα. με τον Σύριο εξτρέμ να κάνει το κοντρόλ και με υπέροχο σουτ στην κίνηση να νικά τον Πίριτς για το 2-0.

Ο Παράσχος προσπάθησε να διορθώσει τα κακώς κείμενα της ομάδας του με διαδοχικές αλλαγές, αλλά και πάλι αυτό δεν ήταν εφικτό. Το 2-0 διατηρήθηκε με χαρακτηριστική ευκολία μέχρι τέλους, ο Ατρόμητος υπέστη την τρίτη του εντός έδρας ήττα σε τέσσερα ματς, μένοντας τελευταίος στον βαθμολογικό πίνακα, ενώ ο Ιωνικός πανηγύρισε το πρώτο «διπλό» του στο Περιστέρι σε όλη την ιστορία του, φιγουράροντας στην 7η θέση!

O MVP:

Ο επιθετικός του Ιωνικού πιθανότατα αποτελεί και τον πολυτιμότερο ποδοσφαιριστή της αναμέτρησης. Άνοιξε το σκορ στο 23ο λεπτό, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της τρίτης του θητείας στην Ελλάδα, ενώ 40 λεπτά αργότερα, έδωσε την τελική πάσα, για το εντυπωσιακό 2-0 του Άοσμαν.

Η φάση του αγώνα:

Το γκολ του Τουράμ στο 23ο λεπτό, τέσσερα λεπτά μετά το δοκάρι του Ατρομήτου, με τον Χατζηισαία. Το 1-0 υπέρ του Ιωνικού ήταν γεγονός, και η ψυχολογία στο Περιστέρι ήταν αντιστρόφως ανάλογη με την εμφάνιση των γηπεδούχων!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Πίριτς, Καστελάνο, Βασιλαντωνόπουλος (74’ Κιβρακίδης), Γκαλβάο (46’ Σπιριντόνοβιτς), Παπαδόπουλος, Χατζηισαϊας, Ντένιτς, Σάλομον, Κλωναρίδης (62’ Πισάνο), Μπεντινέλι (74’ Κωτσόπουλος), Κουλούρης

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαφέας, Γκοτσούλιας, Βαλεριάνος, Μύγας, Ρομάο, Άοσμα (67’ Μπάσα), Ντάλσιο, Καμπράλ (90’ Λουάν), Τουράμ (83’ Κιάκος), Ματσούκας (67’ Μανάλης)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις