Ο Κατσαμόρας προπονητής των Κ8 και Κ10 στην Ακαδημία της Νίκης Βόλου

Ο πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ και κάτοχος πτυχίου UEFA B’, Θοδωρής Κατσαμόρας, είναι ο προπονητής των τμημάτων Κ8 και Κ10 στην Ακαδημία της Νίκης Βόλου.
Αναλυτικά:
Ο Θοδωρής Κατσαμόρας είναι ο προπονητής των ηλικιακών τμημάτων Κ-8 και Κ-10 της Ακαδημίας μας. Είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ, με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο, ενώ είναι κάτοχος και του πτυχίου UEFA B’. Η πλούσια εμπειρία του, σε προπονητικό επίπεδο, σε συνδυασμό με την αγάπη του για τα παιδιά, συνθέτουν τη “συνταγή της επιτυχίας” για τα νεαρότερους αθλητές της Ακαδημίας μας, τα οποία, μέλημά του, είναι να γίνουν πρώτα σωστοί άνθρωποι και μετά αθλητές. Συγκεκριμένα, στη σχεδόν τριακονταετή θητεία του, ως προπονητής ποδοσφαίρου, είτε σε επίπεδο πρώτης ομάδας, είτε, κατά κύριο λόγο, σε επίπεδο Ακαδημιών, έχει θητεύσει σε Διαγόρα Διποτάμου, Κεφαλόβρυσο, Παννεμεατικό, Θεσσαλικό, Γ.Σ. Σκιάθου, Ολυμπιακό Βόλου, Άναυρο, Βόλο 2004, Αγία Παρασκευή, Μαγνησιακό και, φυσικά, στην ομάδα μας, στην οποία συνέχιζει για τέταρτη αγωνιστική χρονιά.
Στις δηλώσεις του, σχετικά με τη συνεργασία του με την ομάδα μας, ο κ. Κατσαμόρας ανέφερε τα εξής:
“Αρχικά, θα ήθελα να υπογραμμίσω πως είναι μεγάλη μου τιμή να συνεργάζομαι με έναν σύλλογο, όπως η Νίκη Βόλου. Η καταγωγή μου δεν είναι από τον Βόλο, παρ’ όλα αυτά, από πολύ μικρή ηλικία, άκουγα για τη Νίκη, χωρίς να γνωρίζω τί κλίμα επικρατεί εδώ. Το έφερε έτσι η ζωή που “έγινα Βολιώτης”, τα τελευταία περίπου είκοσι χρόνια, πέρασα από πολλές ομάδες της Μαγνησίας ως προπονητής, αγωνίστηκα, αρκετές φορές, ως αντίπαλος της Νίκης, σε επίπεδο υποδομών, κι ανέκαθεν αισθανόμουν δέος, κάθε φορά που πατούσα στο “Παντελής Μαγουλάς”. Τα συναισθήματα που βίωσα και βιώνω, από τότε που έγινα “κομμάτι” της Νίκης, είναι απερίγραπτα. Το μεγαλείο της ομάδας είναι τεράστιο, ο κόσμος της είναι “ζεστός”, υπάρχει πολλή αγάπη για την ομάδα κι έτσι έγινα κι εγώ Νικιώτης. Έχω ερωτευτεί αυτήν την ομάδα κι ακόμα κι όταν πάψω να δουλεύω ως προπονητής εδώ, θα ήθελα να υπηρετήσω την ομάδα από άλλο πόστο, να προσφέρω, είτε σε διοικητικό επίπεδο, είτε σε οποιοδήποτε άλλο.
Όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι, δουλεύω περίπου 25 χρόνια, σε επίπεδο Ακαδημιών. Το επάγγελμά μου είναι εκπαιδευτικός, γυμναστής, οπότε θεωρώ τον εαυτό μου “δάσκαλο”, “παιδαγωγό” του ποδοσφαίρου, όχι προπονητή. Ασχολούμαι με πολύ μικρές ηλικίες, με “τρυφερές” ηλικίες, με τις οποίες δε μιλάμε ακριβώς για ποδόσφαιρο. Σε τόσο μικρά παιδιά, πρέπει να μαθαίνεις, κυρίως, πώς πρέπει να στέκονται, ως αθλητές και ως άνθρωποι, πώς πρέπει να κοινωνικοποιούνται. Τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν τις ανθρώπινες αξίες, να μάθουν να σέβονται τον αντίπαλο και τον συμπαίκτη. Ως παιδαγωγός, οφείλω να οδηγήσω το παιδί, από την ατομικότητά του, στο σύνολο. Δουλεύουμε, ως μία ομάδα, με μία μπάλα κι έχουμε έναν κοινό σκοπό. Με λίγα λόγια, λοιπόν, θέλουμε όλα τα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητισμό, να αγαπήσουν τους συναθλητές τους, να εκτιμήσουν τον αντίπαλό τους και, στη συνέχεια, να αναπτύξουμε το ποδοσφαιρικό μας ταλέντο. Υπάρχει χρόνος γι’ αυτό.
Επίσης σημαντικό, όμως, το οποίο και θεωρώ καθήκον μου, είναι τα παιδιά να καταλάβουν, από αυτήν την ηλικία, πού βρίσκονται. Σε ποια ομάδα αγωνίζονται, σε ποιο γήπεδο προπονούνται, ποια φανέλα φοράνε, ακόμα και σε αυτό το ηλικιακό επίπεδο. Τα παιδιά, στην ηλικία τους, δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ακριβώς πόσο μεγάλη είναι αυτή η ομάδα, αλλά εγώ προσπαθώ να τους δώσω να καταλάβουν ότι είναι μέρος της Νίκης Βόλου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις