Σχολή ορειβατικού σκι και Splitboard από τον ΕΟΣ Βόλου

Μοιράσου το άρθρο

Ο Ε.Ο.Σ. Βόλου υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.) διοργανώνει Σχολή Ορειβατικού σκι για αρχαρίους που θέλουν να γνωρίσουν και να ακολουθήσουν με ασφάλεια αυτό το συναρπαστικό άθλημα .

Τι είναι το Ορειβατικό Σκι ? Το Ορειβατικό Σκι είναι μια δραστηριότητα που συνδυάζει την δυνατότητα μετακίνησης σε αδιαμόρφωτες επιφάνειες καλυμμένες από χιόνι για ανάβαση και κατάβαση με τη χρήση χιονοπέδιλων. Πέρα όμως από αυτό, ο Χιονοδρόμος – Ορειβάτης καλείτε να έχει τις γνώσεις ορειβατικών τεχνικών που περιλαμβάνουν κραμπόν, πιολέ, σχοινιά, και μέσα ασφάλισης. Προϋποθέσεις: Δικαίωμα να λάβουν μέρος στη σχολή έχουν: • Μέλη του ΕΟΣ Βόλου ή μέλη άλλου σωματείου της ΕΟΟΑ. Για μη μέλη προ απαιτείται εγγραφή σε σωματείο της ΕΟΟΑ μαζί με τη συμπλήρωση της αίτησης παρακολούθησης της σχολής. • Άτομα που κατέχουν την βασική τεχνική κατάβασης και μπορούν να κατεβαίνουν ομαλά μία “κόκκινη” πίστα χιονοδρομικού κέντρου. • Άτομα με καλή φυσική και ψυχική υγεία. Δικαιολογητικά:

1) Αριθμό Μητρώου του ορειβατικού συλλόγου στον οποίο είστε εγγεγραμμένοι.

2) Ιατρική γνωμάτευση του τελευταίου εξάμηνου από παθολόγο, καρδιολόγο ή γενικό ιατρό.

3) 1 φωτογραφία τύπου διαβατηρίου ή ταυτότητας

4) Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας

5) Αίτηση εγγραφής στη σχολή (δίνεται από το σύλλογο)

6) Για μη μέλη σωματείου απαιτείται επιπλέων:

7) Συμπλήρωση αίτησης εγγραφής στο σωματείο

8) 2 φωτογραφίες Απαραίτητος εξοπλισμός Πρώτα από όλα ρουχισμό που χρησιμοποιείται στο χειμερινό βουνό. Πιολέ, Κραμπόν πεζοπορίας, Ζώνη ασφαλείας μέσης(Μπωντριέ), Πέδιλα ορειβατικού σκι με φώκιες, Μπότες ορειβατικού σκι, Ηλεκτρονικό πομποδέκτη ανίχνευσης (Avalanche beacon), Σόντα(Avalanche probe), Φτυάρι.

Για τυχόν ελλείψεις θα υπάρχει συνεννόηση με τον ΕΟΣ Βόλου και με τους εκπαιδευτές.

Ποια θέματα διδάσκονται στην Σχολή Ορειβατικού Σκι ?

 1. Βασικές τεχνικές ανάβασης με σκι (παράλληλο, uphill turn, kick turn).
 2. Χρήση πιολέ, κραμπόν στο Ορειβατικό Σκι
 3. Προετοιμασία και εκτέλεσή διαδρομής-διάσχισης.
 4. Ποιότητες χιονιού, χιονοστιβάδες.
 5. Κατασκευή καταλύματος ανάγκης με χρήση των πέδιλων ή όχι (διανυκτέρευση εντός κατά την κρίση του Εκπαιδευτή).
 6. Βασικές τεχνικές αναρρίχησης σε χιόνι –πάγο.
 7. Ανάβαση σε απότομη πλαγιά – λούκι, σε σχοινοσυντροφιές.
 8. Καταβάσεις σε αλπικό πεδίο (διάφορες ποιότητες χιονιού).
 9. Πρακτικές γνώσεις για την αποτελεσματική εκτίμηση των καιρικών φαινομένων
 10. Συμπεριφορά σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
 11. Βασικές αρχές πρώτων βοηθειών.
 12. Μεταφορά τραυματία.
 13. Άσκηση αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης λόγο χιονοστιβάδας, ανεύρεση και εκταφή θύματος σε πραγματική κλίμακα.
 14. Βελτίωση τεχνικής κατάβασης.
 15. Σχεδιασμός και εκτέλεση διαδρομής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΚΙ 2022 • Χ.Κ Πηλίου & Κίσσαβο 26-27 Φεβρουαρίου • Γεροντόβραχος & Χ.Κ Παρνασσού 18-19-20 Μαρτίου • Όλυμπος – Ξερολάκι Σκολιό 8-9-10 Απριλίου • Δίρφυ 7-8-9 Μαΐου Κόστος Σχολής 370 € για μέλη του Συλλόγου 390 € για μέλη άλλων συλλόγων Η εξόφληση μπορεί να γίνει σε έως (2) δόσεις ως εξής: Με την υποβολή των δικαιολογητικών 150€ έως 20-02-2022 2η δόση έως τις 17-3-2022 Στο κόστος περιλαμβάνονται τα έξοδα διοργάνωσης της Σχολής καθώς και η ασφάλιση των συμμετεχόντων. Προκαταβάλλεται το ποσό των 170€ με την κατάθεση των δικαιολογητικών. Το υπόλοιπο ποσό εξοφλείται μέχρι το δεύτερο μάθημα. Τα χρήματα καταβάλλονται στον τραπεζικό λογαριασμό της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ ΔΡΆΣΗ & ΕΝΈΡΓΕΙΑ Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ με ΙΒΑΝ GR13 0171 6190 0066 1914 1248 717.

Μετά την εξόφληση εκδίδεται απόδειξη Κίνητρα: Ο Σύλλογος με προσήλωση στους αθλητικούς προσανατολισμούς του, θα ανακοινώσει πολύ σύντομα κίνητρα για όσους αποφοίτους της Σχολής ορειβατικού σκι αποφασίσουν να στραφούν στον αθλητισμό και να αποκτήσουν δελτίο αθλητή ορειβατικού σκι. Επικοινωνία Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις σχετικά με το πρόγραμμα, επικοινωνήστε με τον έφορο του Συλλόγου Δρίβα Πάνο στο τηλ 6974300089 ή με τους υπεύθυνους εκπαιδευτές της σχολής Μαρινίδη Μπάμπη (Οδηγός Βουνού UIAGM, HMGA) στο τηλ 6974335299 και Ράιο Γεώργιο (Κ.Φ.Α & Εκπαιδευτής-προπονητής χιονοδρομίας & ορειβατικού σκι Γ.Γ.Α.) στο τηλ 6972934764

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις