Έ-Χ-ασε τη ΝΙΚΗ μέσα από τα χέρια της

Τα εύκολα – δύσκολα έκανε η Νίκη Βόλου καθώς δεν εκμεταλλεύτηκε το γρήγορο γκολ που πέτυχε με τον Βλαχομήτρο στο 14’, με τον Ηρακλή να ισοφαρίζει στο 44’ με τον Άγγελο Παπαστεργιανό. Οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν τον τρόπο να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Παλαβράκη, ακόμη κι όταν έδωσαν χώρο στους φιλοξενούμενους με σκοπό να χτυπήσουν στην κόντρα. Η αποβολή του Λούκας Γκαρσία στο 58’ στάθηκε καθοριστική, γιατί παρά την προσπάθεια των παικτών του Αλέκου Βοσνιάδη να πετύχουν δεύτερο τέρμα παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, αυτό δεν κατέστη δυνατό με το ματς να λήγει ισόπαλο και τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό.

Δεν εκμεταλλεύτηκε το γρήγορο γκολ

Σ’ ένα μέτριο, από πλευράς θεάματος, πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες εκμεταλλεύτηκαν σχεδόν στο έπακρο τις φάσεις που δημιούργησαν στα αντίπαλα καρέ και πέτυχαν από ένα γκολ. Οι Βολιώτες προηγήθηκαν στο 14’ με τον Βλαχομήτρο με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν με τον Άγγελο Παπαστεργιανό, ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του  45λεπτου.

Στην πρώτη της καλή στιγμή στα καρέ του Ηρακλή, η Νίκη κατάφερε και άνοιξε το σκορ. Συγκεκριμένα, στο 14’ ο Γκαρσία πέρασε κάθετα στον Κάσσο, αυτός έσπασε στον επερχόμενο Βλαχομήτρου που με ωραίο πλασέ στην κίνηση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η συνέχεια ανήκε στους φιλοξενούμενους καθώς οι παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη έδωσαν μέτρα στο γήπεδο με στόχο να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Ο Ηρακλής προσπάθησε να διασπάσει την αμυντική διάταξη της Νίκης από τα πλάγια, με τους κεντρικούς αμυντικούς να εξουδετερώνουν εύκολα τα γεμίσματα στην περιοχή.

Στο 20’ η Νίκη έχασε την ευκαιρία να τελειώσει από νωρίς το ματς, όταν σε κόρνερ του Γκαρσία ο Τζιώρας πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Παλαβράκη. Στην ευκαιρία του Τζιώρα, ο Ηρακλής απάντησε δέκα λεπτά αργότερα με την κοντινή κεφαλιά του Κωστούλα να εξουδετερώνει ο Μπάγιτς.

Με τον Ηρακλή να προσπαθεί να φτάσει με αξιώσεις στα καρέ των γηπεδούχων και τους παίκτες της Νίκης να απομακρύνουν, σχετικά εύκολα, συνεχίστηκε το ματς μέχρι το 44’. Στο λεπτό αυτό οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να διώξουν, η μπάλα έφτασε στον Άγγελο Παπαστεργιανό που από κοντά πλάσαρε εύστοχα για να γράψει το 1-1 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Το πάλεψε με «10» η Νίκη

Αν το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, το δεύτερο ήταν ακόμη χειρότερο, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να φανούν δημιουργικές. Η Νίκη έμεινε από το 58’ με δέκα παίκτες καθώς είδε τον Λούκας Γκαρσία να αποβάλλεται με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα σε αντίδραση αντιπάλου που τον κράτησε από τη φανέλα.

Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα ο Ηρακλής δεν απείλησε, αντιθέτως οι παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη προσπάθησαν να βρουν τον τρόπο  να φτάσουν σε δεύτερο γκολ, χωρίς ωστόσο επιτυχία. Οι δυνατές μονομαχίες και οι συχνές διακοπές δεν άφησαν περιθώρια για περισσότερα πράγματα από ένα μακρινό σουτ του Τσουκαλά στο 50’ που μπλόκαρε ο Παλαβράκης και μία κεφαλιά από κοντά του Καρτσαμπά στο 88’ που πέρασε άουτ.

Οι συνθέσεις:

Νίκη Βόλου: Μπάγιτς, Αθανασίου (71’ Ροχάνο), Κάσσος, Γρομητσάρης, Αλιατίδης, Ανδρέου, Μέτσε, Τσουκαλάς, Γκαρσία, Βλαχομήτρος (63’ Μιράντα), Τζιώρας (63’ Κουσκουνάς)

Ηρακλής: Παλαβράκης, Πανάγου, Πήλιος (92’ Μασούρας), Α. Παπαστεργιανός, Κωστούλας, Πατράλης, Μ. Παπαστεργιανός, Τότσκα (66’ Κάκκος), Καρτσαμπάς, Ματίας , Μπαστακός (75’ Άλεξιτς)

Η εξέλιξη του αγώνα από το LIVE EVENT του goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις