Πρωτιά για τους εφήβους της Νίκης στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος πόλο

Έχοντας καταξιωθεί πλέον στην συνείδηση όλων όσων ασχολούνται με τον υγρό στίβο και ιδιαίτερα με το άθλημα της υδατοσφαίρισης ως μια σταθερά ανερχόμενη δύναμη, το τμήμα της Νίκης Βόλου τείνει να κακομάθει τους φίλους της. Στην πρώτη φάση του εφηβικού πρωταθλήματος που διεξήχθη στον βόλο το τριήμερο 19-21/02/2016 κατάφερε να θριαμβεύει, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση του ομίλου της, παίρνοντας φυσικά το εισιτήριο για την επομένη φάση.

Το γεγονός ότι οι νίκες ήρθαν μετά από μεγάλους αγώνες με αξιόμαχους αντίπαλους καταδεικνύει το γεγονός ότι οι πολίστες των ακαδημιών την Νίκης γαλουχούνται με την νοοτροπία του νικητή και του μαχητή, ενώ βέβαια οι εμπειρίες και η αυτοπεποίθηση που παίρνουν νίκη με τη νίκη και αγώνα με τον αγώνα είναι το μεγαλύτερο κέρδος. Επίσης άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι σκόραρε το σύνολο των αθλητών που συμμετείχαν στους αγώνες, καθώς η ομάδα χαρακτηρίζεται από το σύνολο και την πολυφωνία που παρουσιάζει στον αγωνιστικό χώρο.

Στην πρεμιέρα κατέβαλε την αντίσταση της ομάδας του Ν.Ο Λάρισας με 8-5. Έχοντας το προβάδισμα στο σύνολο της αναμέτρησης κατάφερε με σωστές επιλογές στο τέλος του παιχνιδιού να κερδίσει την πιο έμπειρη αντίπαλο της, παίρνοντας το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα! Πρώτος σκόρερ της ομάδας ο Σπυρόπουλος με 3 τέρματα, κατά πόδας ο Γκανατσιος με 2 και από 1 τέρμα σημείωσαν οι Παπαδόπουλος, Γλούμης και Βάτσος.

Με ανεβασμένη ψυχολογία από την πρώτη νίκη κατάφερε να τελειώσει νωρίς τον δεύτερο αγώνα της επί του ΟΕΑ-ΝΑΒ, καθώς βρέθηκε να προηγείται στο τέλος του πρώτου οκταλεπτου με 6-1. Τελικό σκορ 12-5 με πολυφωνία στους σκόρερ! 3 ο Γκανατσιος, από 2 οι Γλούμης, Κανάκης και Γκατζούνας και από 1 οι Σπυρόπουλος, Καραγκούνης και Βάτσος.

Στο απογευματινό ντέρμπι του Σαββάτου με αντίπαλο τον ΟΥΚ ήρθε η μοναδική ήττα στις λεπτομέρειες με τελικό αποτέλεσμα 7-6, πάρα το γεγονός ότι μερικά λεπτά πριν το τέλος το σκορ ήταν 5-6 υπέρ της Νίκης. Από 2 γκολ σημείωσαν οι Σπυρόπουλος και Κανάκης και από 1 οι Γλουμης και Καραγκούνης.

Στην τελευταία μέρα του πρωταθλήματος ήρθαν ακόμα 2 νίκες. Η πρώτη επί του Νηρέα Λαμίας με 10-7 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γλούμη, που με 8 γκολ και 6 κερδισμένες αποβολές οδήγησε την ομάδα του στην επικράτηση, μετουσιώνοντας σε γκολ τις προσπάθειες των συμπαικτών του! Από 1 γκολ σημείωσαν και οι Σπυρόπουλος και Καραγκούνης.

Στον τελευταίο αγώνα με αντίπαλο την ασθενέστερη ομάδα της Ν.Ε. Λάρισας η όποια αγωνίστηκε με παιδιά μικρότερης ηλικίας πήραν χρόνο συμμετοχής όσοι είχαν συμμετέχει λιγότερο στους προηγούμενους αγώνες. Τελικό σκορ 17-3 με σκόρερ τους Καλλιμόπουλο με 5, Μπρουσοβάνα, Γκανάτσιο και Τσίχλα από 3 ενώ από 1 γκολ πέτυχαν οι Τσαμπάζης, Τσιμπερίδης και Παγωνόπουλος.

Τελική βαθμολογία:
Νίκη Βόλου 12
ΟΥΚ 10
Νηρέας Λάμιας 10
Ν.Ο. Λάρισας 9
ΟΕΑΝΑΒ 3
Ν.Ε. Λάρισας 0

Πλέον οι προσοχή των ανθρώπων της Νίκης στρέφεται στην προετοιμασία της επομένης φάσης η όποια αναμένεται συναρπαστική, ενώ προτεραιότητα έχει η δεύτερη φάση του παιδικού πρωταθλήματος που θα λάβει χωρά το τριήμερο 18-20/03/2016, στην όποια έχει προηγηθεί πανηγυρικά.

Στο περιθώριο του πρωταθλήματος και στο πλαίσιο συνεργασίας με τις ομάδες της περιοχής η Νίκη Βόλου ως ομάδα που καλλιεργεί το άθλημα της υδατοσφαίρισης σε όλα τα επίπεδα και όλες τις κατηγορίες έδωσε δύο φιλικά παιχνίδια. Η ομάδα του μίνι παίδων αντιμετώπισε την αντίστοιχη ομάδα του ΟΥΚ σε ένα φιλικό που πρόεκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα, ενώ η ομάδα προ-μίνι (under 11) φιλοξένησε αυτή της Ν.Ε. Λάρισας σε ένα φιλικό γιορτή για τους μικρούς αθλητές!

Οι άνθρωποι που διευθύνουν το τμήμα υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου επιδιώκουν να είναι κάθε σαββατοκύριακο μια γιορτή με αγώνες για παιδιά όλων των ηλικιών και το κολυμβητήριο να καθιερωθεί ως ένας χώρος δράσης, αθλητισμού και πολιτισμού

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις