Βαριά ήττα 4-0 για τον Ολυμπιακό Βόλου στη Θεσσαλονίκη

Ένας τραγικός Ολυμπιακός Βόλου γνώρισε βαριά ήττα στη Θεσσαλονίκη από τον Ηρακλή και έμεινε καθηλωμένος στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με συγκάτοικο την Καβάλα. Το συγκρότημα του Βασίλη Βούζα δεν μπήκε ποτέ στον αγώνα και χάρη στον Ξενοδόχοβ το σκορ έμεινε στο 4-0. Ειδικά στο 2ο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι ήταν σαν μην βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο, με τον Ηρακλή να κάνει ότι θέλει, δημιουργώνας συνεχώς επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ της βολιώτικης ομάδας.

Με τρεις κεντρικούς αμυντικούς

Με τρεις κεντρικούς αμυντικούς παρέταξε την ομάδα του ο Βασίλης Βούζας, Μαρκοπουλιώτης, Στάμου και Παπακώστας αποτέλεσαν την κεντρική αμυντική τριπλέτα, με τους Κόκα και Γραικό στα δύο άκρα της άμυνας. Στον άξονα Μανγκά και Ντιαμπί με τους Σκοπελίτη και Βερνάρδο να επιχειρούν από τις δύο πτέρυγες της επίθεσης. Μοναδικός προωθημένος ο Όσκαρ Σιαφά ενώ την εστία υπερασπίστηκε ο Ξενοδόχοβ.

Από την άσπρη βούλα το 1-0

Σ’ ένα μέτριο από πλευράς θεάματος πρώτο ημίχρονο, ο Ηρακλής κατόρθωσε να πετύχει το μοναδικό γκολ των πρώτων 45 λεπτών από την άσπρη βούλα. Συγκεκριμένα στο 26’ ο Γραικός ανέτρεψε τον Κάκκο εντός της περιοχής, με τον κ. Τακίδη να καταλογίζει την παράβαση. Ο Τόμας εκτέλεσε εύστοχα κάνοντας το 1-0 για τον Ηρακλή. Εκτός του τέρματος που πέτυχαν οι γηπεδούχοι από το σημείο του πέναλτι, το ματς δεν είχε άλλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες εκτός από μία καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο 6’ με τον Ξενοδόχοβ να σώζει σε σουτ του Πήλιου από καλή θέση.

Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν κατάφερε να δημιουργήσει ούτε μία επικίνδυνη κατάσταση στα καρέ του Παλαβράκη που ήταν θεατής στο πρώτο 45λεπτο. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα χωρίς ωστόσο να μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ του Ξενοδόχοβ.

Δεν μπήκε στο 2ο ημίχρονο ο Ολυμπιακός Βόλου

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός Βόλου δεν βγήκε από τα αποδυτήρια, με τον Ηρακλή να πετυχαίνει ακόμη τρία τέρματα και να χάνει σωρεία ευκαιριών να εκτοξεύσει τον δείκτη του σκορ. Αξίζει να σημειωθεί πως η πρώτη τελική για τους ερυθρόλευκους καταγράφηκε στο 90’ μ’ ένα άστοχο σουτ του Κουντουριώτη.

Ο χορός των γκολ για τον Ηρακλή στο δεύτερο ημίχρονο άνοιξε στο 64’ αφού πρώτα ο Ξενοδόχοβ χρειάστηκε να εξουδετερώσει δύο σουτ του Τόμας στο 53’ και στο 58’. Ο Τότσκα αφού ξεπέρασε την αντίσταση του Γραικού αλλά και του πορτιέρε των φιλοξενούμενων, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 2-0 .

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την απογοήτευση των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου και χωρίς να φορτσάρουν, έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο. Στο 72’ ο Πήλιος με διαγώνιο σουτ έκανε το 3-0 και από κει και πέρα άρχισε το μαρτύριο για τους φιλοξενούμενους.  Στο 76’ ο Ξενοδόχοβ έσωσε με τα πόδια στο σουτ του Παπαδόπουλου, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Τόμας κατέληξε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Κάκκο, ενώ στο 79’ και πάλι ο Ξενοδόχοβ εξουδετέρωσε ο σουτ του Πατράλη. Τέσσερα λεπτά αργότερα το ανάποδο ψαλιδάκι του Άλεξιτς θα καταλήξει στην αγκαλιά του πορτιέρε των ερυθρολεύκων, με τον Σέρβο επιθετικό να μην μπορεί να νικήσει τον Ξενοδόχοβ ούτε στο 87’ με κοντινό πλασέ. Ένα λεπτό αργότερα ήταν η τρίτη και φαρμακερή προσπάθεια του Άλεξιτς, όταν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στους γηπεδούχους.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής (Κ. Γεωργιάδης): Παλαβράκης, Πανάγου, Πήλιος, Α. Παπαστεριανός, Κωστούλας, Πατράλης, Ναπολιτάνο (71′ Παπαδόπουλος), Τότσκα (74′ Γιουμπιτάνα), Μπαστακός (71′ Άλεξιτς), Τόμας, Κάκκο (85′ Μασούρας)

Ολυμπιακός Βόλου(Β. Βούζας): Ξενοδόχοβ, Γραικός, Κόκας (46′ Ξύδας), Μαρκοπουλιώτης, Στάμου, Μανγκά, Ντιαμπί(66′ Κόλα), Παπακώστας(46′ Ντος Σάντος), Σιαφά (46′ Κουντουριώτης), Σκοπελίτης (79′ Πέλκας), Βερνάρδος

Διαιτητής: Τακίδης (Κιλκίς)
Βοηθοί: Χατζηνάκος (Δράμας), Τσακίρης (Δράμας)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις