Βαθιά βαθμολογική ανάσα για τον Ολυμπιακό Βόλου, 3-1 τον ΠΑΟΚ Β’

Ο Ολυμπιακός Βόλου κέρδισε τον ΠΑΟΚ Β’, στην εξ’ αναβολής αναμέτρηση της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2, και πήρε μία πολύ, πολύ σημαντική νίκη που δύναται να σημάνει την “αντεπίθεση” των ερυθρολεύκων, στην προσπάθειά τους να παραμείνουν στην κατηγορία – Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ξύδας, που σκόραρε δις (2′, 33′), το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού ο Φιλίποβιτς (44′), είχε ισοφαρίσει, προς στιγμήν, ο Παναγιώτου για τον ΠΑΟΚ (26′).

Πώς παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός

Διάταξη 4-4-2 επέλεξε για τον Ολυμπιακό ο Βασίλης Βούζας. Τερματοφύλακας ήταν ο Ξενοδόχοβ, αριστερά στην άμυνα ο Σκοπελίτης, δεξιά ο Γραικός και στο κεντρικό δίδυμο οι Φιλίποβιτς και Στάμου. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Ντιαμπί και Μανγκά, με τους Ξύδα και Κουντουριώτη να κινούνται στις πτέρυγες, ως εξτρέμ. Την κορυφή της επίθεσης μοιράστηκαν οι Γκαργκαλατζίδης και Βερνάρδος.

Το καλύτερο φετινό του 45λεπτο του έδωσε τη νίκη

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος άνοιξε το σκορ, μόλις στο δεύτερο λεπτό. Ο Ξύδας έγινε αποδέκτης της μπάλας, εκτός περιοχής των φιλοξενουμένων, σούταρε δυνατά, με την μπάλα να βρίσκει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ταλιχμανίδη, στη συνέχεια να χτυπάει στην πλάτη του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ και να καταλήγει στα δίχτυα, για το 1-0. Στο πλαίσιο του γρήγορου τέρματος των γηπεδούχων, ο ρυθμός του παιχνιδιού, στα αμέσως επόμενα λεπτά, ήταν καλός, με τη δημιουργία προϋποθέσεων για κάποια ευκαιρία για γκολ, και από τις δύο πλευρές. Η επόμενη τελική προσπάθεια ήρθε με ένα σουτ του Καλουτσικίδη, από πλευράς ΠΑΟΚ, στο 9′, το οποίο εξουδετέρωσε εύκολα ο Ξενοδόχοβ. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη. Ο Ολυμπιακός διατηρούσε την κατοχή της μπάλας, προσπαθούσε, δίχως επιτυχία, να προσεγγίσει την αντίπαλη περιοχή, με τις καλές στιγμές για κάποιο επιπλέον τέρμα να είναι ελάχιστες, αν όχι μηδενικές. Και σε ένα “κρύο” χρονικά σημείο, από μία στατική φάση, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 26′. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, η άμυνα του Ολυμπιακού αδράνησε, με τον Παναγιώτου, ο οποίος είχε προωθηθεί, να σουτάρει από θέση εντός περιοχής, στο δεύτερο δοκάρι, “γράφοντας” το 1-1.

Ο Ολυμπιακός δεν έχασε την ψυχραιμία του, συνέχισε να υπερτερεί του αντιπάλου του κι έψαχνε, με υπομονή, τις προϋποθέσεις για το δεύτερό του γκολ, το οποίο ήρθε στο 33′. Ο Γραικός κινήθηκε από τα δεξιά, πραγματοποίησε τη σέντρα, με τον Ξύδα, με σουτ στην κίνηση, να χρίζεται ξανά σκόρερ, για το 2-1 του Ολυμπιακού στο παιχνίδι.

Η… “τάξη”, βάσει της συνολικής εικόνας της αναμέτρησης, αποκαταστάθηκε, ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα στο σκορ και, λίγες στιγμές πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, σε ένα εξαιρετικό, δηλαδή, χρονικό σημείο, κατάφερε να το διευρύνει κιόλας, με τον Φιλίποβιτς. Στο 44′, ο Κουντουριώτης εκτέλεσε το κόρνερ, με τον Σέρβο κεντρικό αμυντικό του Ολυμπιακού να παίρνει την κεφαλιά, να κερδίζει τον Ταλίχμανίδη και να διαμορφώνει το 3-1, σκορ που παρέμεινε μέχρι την ανάπαυλα. Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε το καλύτερό του 45λεπτο στο φετινό πρωτάθλημα, όντας συγκεντρωμένος, σοβαρός τακτικά και αποτελεσματικός.

Πίεσε ο ΠΑΟΚ, αλλά ήταν σωστή η “ερυθρόλευκη” διαχείριση

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε, με τον Πάμπλο Γκαρσία να πραγματοποιεί τρεις μαζεμένες αλλαγές, επιχειρώντας να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του. Από την αρχή, ο ΠΑΟΚ ανέλαβε εκείνος την πρωτοβουλία των κινήσεων, επιχείρησε να μπει ξανά στο παιχνίδι και λίγο έλειψε να το κάνει στο 62′, με το σουτ του Τσοπούρογλου, από θέση εντός περιοχής, να καταλήγει στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Ξενοδόχοβ. Στο 72′, οι φιλοξενούμενοι είχαν κι άλλη σπουδαία ευκαιρία, με την κεφαλιά του Φασίδη, από πλεονεκτική θέση, να απομακρύνεται δύσκολα από τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Η πίεση των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε, αλλά οι ερυθρόλευκοι αμύνονταν αποτελεσματικά και διαχειρίζονταν εύκολα την υπέρ τους κατάσταση. Ένα καλό σουτ του Τζήμα στο 88′, για τους φιλοξενούμενους, το οποίο κόντραρε σε κάποιο σώμα και πέρασε ελάχιστα εκτός εστίας, ήταν η τελευταία καλή στιγμή που καταγράφηκε στο παιχνίδι, με το 3-1 υπέρ των ερυθρολεύκων να παραμένει μέχρι το τέλος.

Με αυτήν του τη νίκη, ο Ολυμπιακός έφτασε τους 16 βαθμούς, “ξεκόλλησε” από τον πάτο της βαθμολογίας, εκεί που άφησε την Καβάλα κι έφτασε ένα τρίποντο απόσταση από τη ζώνη του υποβιβασμού, πάνω από την οποία βρίσκονται οι Απόλλων Λάρισας και Πιερικός με 19.

Ολυμπιακός Βόλου (Βούζας): Ξενοδόχοβ, Γραικός, Σκοπελίτης, Φιλίποβιτς, Στάμου, Ντιαμπί (68′ Κόλα), Μανγκά (68′ Ντος Σάντος), Ξύδας (73′ Μαρκοπουλιώτης), Κουντουριώτης (73′ Σιαφά), Γκαργκαλατζίδης (54′ Κότος), Βερνάρδος

ΠΑΟΚ Β’ (Γκαρσία): Ταλιχμανίδης, Παναγιώτου, Μανωλιούδης (46′ Πανίδης), Κουλιεράκης, Καλουτσικίδης, Ουεντραόγκο, Γιαξής (37′ λ.τρ. Γρόσδης), Γαϊτανίδης (69′ Φασίδης), Τσοπούρογλου, Σμυρλής (46′ Τζίμας), Γκορντεζιάνι (46′ Τάχατος)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις