Σταθερά καλή η Νίκη, 3-1 τον Θεσπρωτό

Η Νίκη Βόλου πραγματοποιώντας ακόμη μία καλή εμφάνιση επιβλήθηκε 3-1 του Θεσπρωτού κι έφτασε τους 35 βαθμούς, όντας μόνη στην 5η θέση με 35 βαθμούς, έναν λιγότερο από την Ξάνθη που βρίσκεται στην 4η. Οι Βολιώτες άνοιξαν το σκορ στο 17’ με πρώτο γκολ του Κουσκουνά με τη φανέλα της Νίκης. Ο Θεσπρωτός βρήκε απάντηση πέντε λεπτά αργότερα με τον Στεργίου.  Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν και πάλι με τον Βλαχομήτρο στο 42’ ενώ  ο ίδιος παίκτης έκανε το 3-1 στο 44’.

Η Νίκη ήταν καλύτερη σε όλο το διάστημα του αγώνα και θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα τέρματα, όμως της έλειψε η καλή τελική πάσα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο που οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην επίθεση για να μειώσουν, αφήνοντας αμυντικά κενά. Οι κυανόλευκοι βγήκαν πολλές φορές απειλητικά στην επίθεση όμως παρά τις καλές προϋποθέσεις δεν ήρθε το τέρμα που θα αποτύπωνε σωστότερα τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων.

Κυρίαρχη από το πρώτο λεπτό

Με τη Νίκη να κυριαρχεί από το πρώτο λεπτό και τον Θεσπρωτό να προσπαθεί να κρατήσει τους επιθετικούς της μακριά από την εστία του, ξεκίνησε το παιχνίδι στη Νεάπολη. Μόλις στο 5’ οι γηπεδούχοι απείλησαν την εστία του Κίναλη, όταν ο Κουσκουνάς «σέρβιρε» με το κεφάλι στον Βλαχομήτρο, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να σώζει στην προβολή του επιθετικού της Νίκης.

Άνοιξε λογαριασμό ο Κουσκουνάς

Στο 17’ το συγκρότημα του Αλέκου Βοσνιάδη άνοιξε το σκορ. Ο Βλαχομήτρος έκανε την παράλληλη σέντρα από τα δεξιά, με τον Κουσκουνά να στέλνει εύκολα την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας ταυτόχρονα λογαριασμό με τη νέα του ομάδα.

Βρήκε αντίδραση ο Θεσπρωτός

Ο Θεσπρωτός κατάφερε και βρήκε αντίδραση ανταποδίδοντας το τέρμα που δέχθηκε, μόλις πέντε λεπτά αργότερα. Ο Στεργίου με σουτ μέσα από την περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μπάγιτς που μάζεψε την μπάλα από το βάθος της εστίας του.

“Καθάρισε” ο Βλαχομήτρος

Η Νίκη αύξησε και πάλι την πίεση της στα καρέ του Κίναλη και αφού έχασε σημαντική ευκαιρία να προηγηθεί με κεφαλιά του Βλαχομήτρου στο 35’ αλλά και με προβολή του Μιράντα που έβγαλε ο πορτιέρε των φιλοξενούμενων, πέτυχε το δεύτερο τέρμα στο 42’. Ο Κυριακίδης σέντραρε από τα δεξιά, ο Βλαχομήτρος επιχείρησε το σουτ, ο Κίναλης απέκρουσε με τα πόδια, με τον επιθετικό της Νίκης να αξιοποιεί το ριμπάουντ και με νέο σουτ να κάνει το 2-1. Πριν ακόμη κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, η βολιώτικη ομάδα πέτυχε και τρίτο τέρμα. Συγκεκριμένα δύο λεπτά αργότερα ο Γκαρσία «σέρβιρε» στον ζεστό Βλαχομήτρο που με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Της έλειψε η τελική πάσα στην επανάληψη

Στο δεύτερο ημίχρονο η Νίκη έδωσε μέτρα στον Θεσπρωτό με σκοπό να χτυπήσει στην κόντρα. Το σκορ θα μπορούσε να λάβει μεγάλες διαστάσεις αν οι παίκτες της γηπεδούχου ομάδας ήταν πιο συγκεντρωμένοι στην τελική πάσα για να μετουσιωθούν σε γκολ οι επικίνδυνες αντεπιθέσεις της που πολλές φορές ήταν με αριθμητικό πλεονέκτημα.

Οι συνθέσεις

Νίκη Βόλου (Αλ. Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Κάσσος (90’ Πάνος), Αθανασίου, Ανδρέου, Αλιατίδης, Κυριακίδης, Τσουκαλάς, Βλαχομήτρος (84’ Ροχάνο), Μιράντα (84’ Γρομητσάρης), Γκαρσία (73’ Μέτσε), Κουσκουνάς (90’ Κυρίτσης)

Θεσπρωτός (Χουάν Ρότσα): Κίναλης, Βασιλάκης, Γώγος, Αλέξις, Νταλέσιο, Στεργίου  (58’ Ζιώγας), Ρομέρο (70’ Ραμίρεζ), Κωνσταντίνου, Μπονίγια (70’ Σαραντίδης), Βαταμίδης (58’ Γεωργούσης), Βαλέντε (46’ Δημήτρουλας)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις