Έ-Χ-σε τη νίκη μέσα από τη χέρια του, 1-1 ο Ολυμπιακός Βόλου με τον Θεσπρωτό

Ο ψυχωμένος και τακτικά συνεπής Ολυμπιακός Βόλου κρατούσε για 96 λεπτά στα χέρια του το σπουδαίο διπλό στην έδρα του συνδιεκδικητή της παραμονής, Θεσπρωτού, το οποίο θα τον έφερνε σε θέση πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ύστερα από αρκετούς μήνες, αλλά ο Πατσέκο, στην τελευταία φάση του αγώνα, έκανε με κεφαλιά το 1-1, κόβοντας δύο σημαντικότατους βαθμούς από την ομάδα του Τίμου Καβακά – Σκόρερ για τους ερυθρόλευκους ο Βερνάρδος (44′).

Το ματς

Με το πρώτο δεκάλεπτο να είναι αναγνωριστικό, η πρώτη τελική προσπάθεια της αναμέτρησης ήταν για τον Ολυμπιακό στο 11ο λεπτό, όταν το σουτ του Ξύδα, μπλόκαρε εύκολα ο Κίναλης. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με την κεφαλιά του Ραμίρεζ στο 13′ και, τρία λεπτά αργότερα, έχασαν σπουδαία ευκαιρίοα να ανοίξουν το σκορ, με το μακρινό σουτ του Γεωργούση να καταλήξει στη δεξιά συμβολή των δοκών του Ξενοδόχοφ.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι ερυθρόλευκοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα και, λίγες στιγμές πριν φύγει το πρώτο μέρος, προηγήθηκαν στο σκορ. Συγκεκριμένα, στο 44ο λεπτό, ο Σιαφά με τακουνάκι έβγαλε στον χώρο τον Βερνάρδο, αυτός με κούρσα πάτησε περιοχή και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1, σκορ που παρέμεινε μέχρι την ανάπαυλα.

Το πρώτο μέρος ξεκίνησε, με τον Θεσπρωτό να “κυνηγά” την ισοφάριση και να χάνει την πρώτη καλή στιγμή, με το σουτ του Βαλέντε, από πλάγια θέση, στο 50′, να καταλήγει στην αγκαλιά του Ξενοδόχοφ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ της ισοφάρισης κι απείλησαν ξανά την εστία του Ξενοδόχοφ, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ραμίρεζ, στο 65′, να καταλήγει, με δεύτερη προσπάθεια, στην αγκαλιά του έμπειρου πορτιέρε του Ολυμπιακού. Στο 76′ ήρθε ακόμα μία καλή στιγμή για την ομάδα της Ηγουμενίτσας, με το σουτ του νεοεισελθόντα Μπονίγια, από θέση εντός περιοχής, να περνά άουτ. Ο Θεσπρωτός ενέτεινε, λεπτό προς λεπτό, την πίεσή του και, τρία λεπτά αργότερα, έχασε ακόμα μία σπουδαία ευκαιρία για το 1-1. Ο Μπονίγια έβγαλε σε θέση βολής τον Ζιώγα, αυτός έκανε το σουτ από καλή θέση, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός απάντησε στις ευκαιρίες των παικτών του Ρότσα, με το πλασέ του Σιαφά, από πλεονεκτική θέση, το οποίο απομάκρυνε ο Κίναλης.

Στο 85′, οι ερυθρόλευκοι είχαν ακόμα μία στιγμή να “κλειδώσουν” το ματς, με το σουτ του Βερνάρδου, να μπλοκάρει ο Κίναλης.

Κι ενώ ο Ολυμπιακός διαχειριζόταν πολύ καλά το υπέρ του σκορ, μέχρι το τέλος και των έξι πρόσθετων λεπτών που υπέδειξε, για καθυστερήσεις, η διαιτητική τριάδα της αναμέτρησης, στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Θεσπρωτός κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Θεσπρωτός, στο 90+6′ κέρδισε κόρνερ, με τον Πατσέκο, με κεφαλιά, να “κερδίζει” τον Ξενοδόχοφ και να κάνει το 1-1, παγώνοντας άπαντες στο στρατόπεδο των ερυθρολεύκων.

Η ισοπαλία αυτή έφερε τον Θεσπρωτό στους 25 βαθμούς, τέσσερις πόντους μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού, έναν βαθμό κάτω από την οποία βρίσκεται ο Ολυμπιακός, με 20.

Θεσπρωτός (Ρότσα): Κίναλης, Νταλέσιο, Βαλέντε, Βασιλάκης, Γώγος (83′ Μαρτίνεζ), Ρομέρο (46′ Πατσέκο), Ραμίρεζ, Ζιώγας (83′ Βαταμίδης), Γεωργούσης (46′ Μπονίγια), Σαραντίδης, Κωνσταντίνου (83′ Δημήτρουλας)

Ολυμπιακός Βόλου (Καβακάς): Ξενοδόχοβ, Γραικός, Σκοπελίτης, Στάμου, Φιλίποβιτς, Ντιαμπί (70′ Μάνγκα), Κόλα (87′ Παπακώστας), Ξύδας (53′ Μαρκοπουλιώτης), Βερνάρδος, Ντος Σάντος (46′ Κουντουριώτης), Σιαφά

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις