Σοβαρή και συνεπής η Νίκη, μετρά τα οφέλη της

Η Νίκη Βόλου κέρδισε και την Καβάλα, στο “Ανθή Καραγιάννη”, το μεσημέρι της Κυριακής, και μετρά τα κυανόλευκα “συν” που δημιουργούνται από τη σταθερά ανοδική, αγωνιστική της πορεία, τον τελευταίο καιρό.

Στον ποδοσφαιρικό κώδικα, σε μία συζήτηση περί ρεαλιστικών στόχων και κινήτρων, αν κάποιος παρατηρούσε τον βαθμολογικό πίνακα του βόρειου ομίλου της Super League 2, θα υποστήριζε, εύκολα, εδώ και αρκετές εβδομάδες, πως η Νίκη δύναται να συμπεριληφθεί στο γκρουπ των “αδιάφορων” ομάδων που, ούτε “πέφτουν”, ούτε “ανεβαίνουν”. Για μία ομάδα με σοβαρό προφίλ, με δυνατό αγωνιστικό “πρεστίζ” που θέλει να δουλέψει στο γήπεδο και να παίξει ποδόσφαιρο, η παραπάνω παραδοχή αποτελεί “ταμπού” και πολύ, πολύ επικίνδυνη για την υστεροφημία της, ειδικά στην ποδοσφαιρική Ελλάδα, καθώς κάθε “στραβό” αποτέλεσμα για τους ποδοσφαιριστές αυτής θα μπορούσε να κριθεί ως “αδιαφορία” ή, ακόμα χειρότερα, ως “δόλος”. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εξάλλου, όταν δε διεκδικείς προβιβασμό ή σωτηρία, σου “αφαιρείται το δικαίωμα” να παίζεις ποδόσφαιρο, ειδικά όταν ο αντίπαλός σου “καίγεται” για βαθμούς. Η Νίκη, αυτού του είδους τις σκέψεις, βάσει των εμφανίσεων και των αποτελεσμάτων της, στα τελευταία παιχνίδια, έχει φροντίσει να τις εξαλείψει. Στο κυανόλευκο στρατόπεδο, υπάρχουν στόχοι, οι οποίοι, αν άπαντες εντός του, συνεχίσουν στο ίδιο αγωνιστικό τέμπο, θα επιτευχθούν.

Ο πρώτος στόχος είναι το “χτίσιμο” μίας νοοτροπίας ομάδας νικήτριας. Η Νίκη βγάζει στο χορτάρι το προφίλ ενός συνόλου σοβαρού, αξιόμαχου, που “καθαρίζει” τα ματς και προχωρά ακάθεκτη στο πρωτάθλημα. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ίσως να μην έχει ιδιαίτερη σημασία, βάσει του υφιστάμενου σκηνικού στο πρωτάθλημα. Αλλά ο Αλέκος Βοσνιάδης κι οι συνεργάτες του γνωρίζουν πως η ομάδα τους “σπέρνει” φέτος, για να “θερίσει” τις επόμενες σεζόν. Η Νίκη διαθέτει τη “φανέλα” για το βήμα παραπάνω και την ποιότητα στο έμψυχο δυναμικό της. Μάλιστα, αν δεν είχε βρει μπροστά της τα τεράστια προβλήματά της, όσον αφορά τη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού της, με τα συνεχόμενα παιχνίδια και τις μόνιμες ελλείψεις βασικότατων παικτών, λόγω τραυματισμών και πανδημίας, ίσως να μπορούσε να πρωταγωνιστήσει από φέτος. Η Νίκη, με το πρόγραμμα να “στρώνει” και το απουσιολόγιό της να αδειάζει, δείχνει το πραγματικό της αγωνιστικό πρόσωπο, χτίζει το αληθινό αγωνιστικό της προφίλ και δημιουργεί προσδοκίες στην ίδια και τον κόσμο της. Αυτό “χτίζει” τις τελευταίες εβδομάδες η ομάδα και, του χρόνου, βασιζόμενη σε εκείνο και τις απαραίτητες, φυσικά, προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της, με τη διατήρηση του φετινού της “κορμού”, θέλει να είναι έτοιμη να “χτυπήσει” το κάτι παραπάνω στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία.

Ο δεύτερος και σημαντικότερος, όμως, στόχος είναι η σχέση εμπιστοσύνης της με τον κόσμο της. Ο κόσμος της Νίκης, τα προηγούμενα χρόνια, έχει ακούσει πολλά κι έχει δει λίγα. Του έχουν τάξει, του δημιουργήθηκαν προσδοκίες και πήρε πίσω ελάχιστα. Φέτος, λοιπόν, οι διοικούντες της ομάδας και ο κ. Βοσνιάδης, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τα πεπραγμένα στη Νίκη, όλα αυτά τα χρόνια, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν στο Βόλο, “έπιασαν” το θέμα από άλλη σκοπιά. Δεν έταξαν “λαγούς με πετραχείλια”. Υποσχέθηκαν αυτά που είχαν να δώσουν. Το καλοκαίρι μίλησαν για εξάδα κι είναι εντός αυτής. Ο Βοσνιάδης μίλησε για μία Νίκη που θα “χτυπήσει” όλα τα ματς, άσχετα με τη βαθμολογική της θέση και το κίνητρο των αντιπάλων της, και η ομάδα, πράγματι, αγωνίζεται κάθε Κυριακή, σε έναν δικό της “τελικό”, παίζοντας το ποδόσφαιρό της και παίρνοντας τα αποτελέσματα. Εκπέμπει μία άλλη “αύρα”, διαφορετική από αυτήν που έχουμε συνηθίσει στο εγχώριο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, μία αγωνιστική φιλοσοφία που βασίζεται στο σεβασμό στη φανέλα της, στην κουλτούρα της και δεν “ξεχωρίζει” παιχνίδια, ανάλογα με τους στόχους της και τους στόχους των αντιπάλων της. Η Νίκη κι οι άνθρωποί της είναι ειλικρινείς, γίνονται αξιόπιστοι και “κερδίζουν” τον κόσμο τους. Τον λαό της Νίκης, τον οποίο τον έχουν μεγάλη ανάγκη, τα επόμενα χρόνια, που η ομάδα επιθυμεί να κάνει το βήμα παραπάνω. Ο Νικιώτης δεν είναι χαζός, πέρασε πολλά και είναι απόλυτα σκεπτόμενος. Θέλει χαρές και πρωταθλήματα, αλλά, προπάντων, θέλει ειλικρίνεια. Και, γι’ αυτό, είναι δίπλα στην ομάδα και θα συνεχίσει να είναι.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις