Πικρή ήττα από την ουραγό Καβάλα στη Νεάπολη

Την ήττα με σκορ 2-0 γνώρισε στη Νεάπολη ο Ολυμπιακός Βόλου από την Καβάλα και πλέον ο βαθμός δυσκολίας του εγχειρήματος να σώσει την κατηγορία μεγάλωσε επικίνδυνα. Οι ερυθρόλευκοι μετά την ήττα «μαχαιριά» στην έδρα τους από την ουραγό Καβάλα, καλούνται να κάνουν μία μεγάλη υπέρβαση, συγκεντρώνοντας τους απαραίτητους βαθμούς για να βγουν εκτός της ζώνης υποβιβασμού, στα εναπομείναντα παιχνίδια.

Δυνατό ξεκίνημα

Με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ μπήκε ο Ολυμπιακός Βόλου στο παιχνίδι, ασκώντας μεγάλη πίεση στα καρέ του Κυρίτση. Πριν ακόμη συμπληρωθούν πέντε λεπτά αγώνα, οι ερυθρόλευκοι κατέγραψαν τρεις τελικές. Στο 3’ ο Κόλα εκτέλεσε απ’ ευθείας το φάουλ έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Βερνάρδος σούταρε άουτ, όπως άουτ πέρασε και η κεφαλιά του Γραικού σε ωραία σέντρα του Σιαφά από τα δεξιά. Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν την πολιορκία στα καρέ των φιλοξενούμενων και στο 6’ ο Κυρίτσης εξουδετέρωσε εύκολα το νέο σουτ του Βερνάρδου.

Για την Καβάλα η πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη καταγράφηκε στο 14’, όταν ο Ξενοδόχοβ πιο ψηλά απ’ όλους μπλόκαρε το γέμισμα του Έμπερτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Κουντουριώτης επιχείρησε σουτ υπό καλές προϋποθέσεις, ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καταλήγοντας άουτ. Στο 17’ ο Κυρίτσης δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει την εκτέλεση φάουλ του Κόλα.

Ισορρόπησε η Καβάλα

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ήταν για τους φιλοξενούμενους στο 21’. Ο Καϊουμπί έβγαλε τον Σαμπανίδη σε θέση βολής, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Στη φάση αυτή ο Στάμου ένιωσε ένα τράβηγμα και αντικαταστάθηκε από τον Μαρκοπουλιώτη. Οι ερυθρόλευκοι απάντησαν στην ευκαιρία του Σαμπανίδη με τον Σιαφά να μην σημαδεύει σωστά με το κεφάλι σε κόρνερ του Κόλα.

Στο 42’ ήταν και πάλι η Καβάλα που απείλησε την εστία του Ξενοδόχοβ. Ο Σαμπανίδης έκλεψε από τον Παπακώστα, όμως το σουτ που επιχείρησε δεν ανησύχησε τον Ξενοδόχοβ, με την μπάλα να περνάει άουτ. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ήταν για τους φιλοξενούμενους με την κεφαλιά του Στίκα σε κόρνερ της ομάδας του να περνά άουτ.

Με πολλή ενέργεια στην αρχή του 2ου ημιχρόνου

Όπως στο πρώτο ημίχρονο έτσι και στο δεύτερο, ο Ολυμπιακός Βόλου μπήκε με πολλή ενέργεια με στόχο να πετύχει το χρυσό γκολ που θα τον έχριζε φαβορί για τους τρεις βαθμούς της νίκης. Μόλις στο πρώτο λεπτό της επανάληψης ο Σιαφά γύρισε όμορφα στον Ξύδα, από το ημικύκλιο της περιοχής ο Ξύδας έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Κυρίτση.

Η απάντηση της Καβάλας, ένα λεπτό αργότερα, ήρθε με τον Σταμένκοβιτς, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 48’ ο Ολυμπιακός έφτασε μία ανάσα από το 1-0. Ο Γραικός έκανε ωραία σέντρα από τα δεξιά, όμως η κεφαλιά του Σιαφά πέρασε δίπλα από αριστερό δοκάρι της εστίας του Κυρίτση.

Πάγωσε τη Νεάπολη ο Έμπερτ

Στο 55’ η Καβάλα πάγωσε τη Νεάπολη όταν ο Έμπερτ από κοντά με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 0-1.

Μετά το γκολ οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν και πέτυχαν να κόψουν τον ρυθμό του αγώνα, με αποτέλεσμα ελάχιστες στιγμές μπροστά στις δύο εστίες. Στην καλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους ο Βερνάρδος απέτυχε να σημαδέψει την εστία σε σουτ από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να περνά ψηλά άουτ.

Ο Σουλεϊμάν κλείδωσε τη νίκη για την Καβάλα

Όσο περνούσε ο χρόνος, τόσο περισσότερο ρίσκαρε ο Ολυμπιακός Βόλου με συνέπεια η Καβάλα να απειλεί στις κόντρα επιθέσεις. Στο 84’ οι Αργοναύτες απείλησαν με τετ α τετ του Μπελεβώνη που έβγαλε ο Ξενοδόχοβ, όμως στο 93’ ο πορτιέρε του Ολυμπιακού δεν μπόρεσε αποτρέψει το 0-2. Θωμαΐδης και Σουλεϊμάν έφυγαν μόνοι τους στην επίθεση, με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Βόλου να πλασάρει εύστοχα, σφραγίζοντας τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

 

Oλυμπιακός Βόλου (Τ. Καβακάς): Ξενοδόχοβ, Γραικός (62’ Ντος Σάντος), Φιλίποβιτς, Στάμου (λ. τρ. Μαρκοπουλιώτης), Σκοπελίτης, Παπακώστας, Κόλα (53’ Ντιαμπί), Ξύδας, Κουντουριώτης (62’ Κότος), Βερνάρδος, Σιαφά

Καβάλα (Γ. Αγγελίδης): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Πανουργιάς, Στίκας, Θωμαΐδης, Σπάσιτς (46’ Αμούρ), Μπελεβώνης, Έμπερτ (84’ Σουλεϊμάν), Σαμπανίδης (60’ Καραγιάννης), Καϊούμπι, Σταμένκοβιτς (77’ Ρέτσος)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις