«Ικανοποιημένος από την εικόνα, όχι από την αποτελεσματικότητα»

“Στο ίδιο έργο θεατές” είπε για την τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία της Νίκης, ο Κώστας Βελιτζέλος μετά το 1-1 με τον Εθνικό Φιλιππιάδας. Αν και η ομάδα του είχε καλή απόδοση δεν κατάφερε για ακόμη μία φορά  να φύγει νικήτρια από τον αγωνιστικό χώρο καθώς δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που δημιούργησε και πλήρωσε το ένα λάθος που έκανε, συμπλήρωσε ο 43χρονος τεχνικός.

Αναλυτικά:

«Δυστυχώς για εμάς για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Με απόδοση από καλή έως πολύ καλή, και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια και σήμερα ήμασταν πολύ καλοί, φεύγουμε με σκυμμένο κεφάλι από το γήπεδο γιατί δεν καταφέρνουμε να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που κάποια στιγμή όταν δεν τους εκμεταλλεύεσαι ή δεν βρίσκεις μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια να φέρεις το παιχνίδι εκεί που θέλεις, δυστυχώς όταν οδηγείται σε μια φάση, το ένα λάθος, σε ένα παιχνίδι που είναι παιχνίδι των λαθών μπορεί να γίνει. Σήμερα ήμασταν πάρα πολύ καλοί, δεν μπορώ να έχω παράπονο από τα παιδιά για την αγωνιστική τους εικόνα, το πόσες ευκαιρίες δημιούργησαν και σε ένα μέτριο έως κακό αγωνιστικό χώρο κατάφεραν να παίξουν ποδόσφαιρο.

 

Σίγουρα έχω παράπονο από την αποτελεσματικότητά τους και στα προηγούμενα παιχνίδια έτσι και σήμερα που είναι το αποκορύφωμα. Σίγουρα είναι στιγμές που βάζεις πολλά πράγματα στο ζύγι για να βγάλεις συμπεράσματα και πρέπει να ψάξουμε πολύ τι είναι αυτό το οποίο μας λείπει τελικά και δεν μπορούμε να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μικρή λεπτομέρεια που θα μπορούσε να έχει αλλάξει το παιχνίδι, η φάση του 2ου λεπτού που η μπάλα σίγουρα έχει περάσει τη γραμμή, ο επόπτης προφανώς είχε λάθος θέση, δεν τον κατηγορώ ότι εσκεμμένα δεν το έδωσε, αλλά σίγουρα είχε λάθος θέση και δεν το είδε, θα μιλούσαμε για ένα διαφορετικό παιχνίδι.

Παρ’ όλα αυτά αυτό μπορεί να ακουστεί δικαιολογία στα αυτιά κάποιων, κι εμείς τις δικαιολογίες τις αποφεύγουμε. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στον συνάδελφο και στην ομάδα της Φιλιππιάδας να πετύχει τον στόχο της. Όταν καταφέρνεις να ψαλιδίσεις τη διαφορά, γιατί ακόμα και τεχνητά όταν είναι η διαφορά 11 βαθμούς από τον πρώτο και παίζεις μ’ αυτή την ψυχολογία είναι πολύ δύσκολο να εμφυσήσεις στα παιδιά το ότι κυνηγάμε γιατί κανείς δεν ξέρει… είναι πάρα πολύ δύσκολο. Εμείς καταφέραμε εκείνο το χρονικό διάστημα να ανταποκριθούμε και φτάσαμε στο κρίσιμο σημείο της επιστροφής των βαθμών που πλέον είμαστε διεκδικητές μαζί με τις άλλες δύο ομάδες για το θέμα του τίτλου.

Αν εξαιρέσεις, μιλάμε για τα τρία τελευταία παιχνίδια, λίγο το πρώτο ημίχρονο με τον Ρήγα ή το πρώτο ημίχρονο πάλι με τον Καραϊσκάκη, μιλάμε για συνολική εικόνα που ήμαστε καλύτεροι και στα τρία παιχνίδια. Είναι πολλές φορές αυτό που σας είπα: η λεπτομέρεια. Στο σημερινό παιχνίδι, όταν δεν το τελειώνεις από το πρώτο ημίχρονο να το κάνεις δύο και τρία μηδέν, που σου δίνονται οι ευκαιρίες και που τις δημιουργείς δεν μπορείς από εκεί και πέρα να ψάχνεις κάτι άλλο. Δεν μπορείς να πεις ότι ήταν αγχωμένοι, ότι τους βάραινε κλπ. Αφού βγάζουμε εικόνα πάει να πει ότι το ‘χουμε το θέμα. Μένει η λεπτομέρεια. Δυστυχώς στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πράγματα που κρίνονται στη μία λεπτομέρεια. Μια ομάδα σαν τη Νίκη Βόλου ποτέ δεν σταματάει να προσπαθεί, όλοι μας έχουμε πράγματα να ψάξουμε, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο.

Είπα και στην προηγούμενη συνέντευξη ότι η Νίκη είναι μια πολύ δεμένη οικογένεια αυτή τη στιγμή με τους ανθρώπους και τους ποδοσφαιριστές που είναι γύρω και σίγουρα θα κάτσουμε να ψάξουμε και να αποφασίσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη συνέχεια. Είμαι απόλυτα αισιόδοξος άνθρωπος, δεν σταματάω να προσπαθώ ποτέ. Εφόσον είμαστε εδώ και υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες, συνεχίζουμε την προσπάθεια, δεν σταματάμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε από την πρώτη ημέρα».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις