Το «μυστικό» παραμονής του Απόλλωνα Πόντου αποκάλυψε ο Ζανέτας

Ο γενικός αρχηγός του Απόλλωνα Πόντου, Λεωνίδας Ζανέτας στάθηκε στα σημεία που «άλλαξαν το τσιπάκι» τη φετινή σεζόν.

Ο έμπειρος Κατερινιώτης παράγοντας, που είχε θητεύσει σε παρόμοιο πόστο στη Β’ Εθνική και στον Βατανιακό και είναι από πέρυσι στους “κοκκινόμαυρους”, βοηθά καθημερινά σε αρκετά λειτουργικά και οργανωτικά ζητήματα, ενώ στάθηκε στην αντεπίθεση του τελευταίου τριμήνου, που έφερε την άνετη σωτηρία με καλό ποδόσφαιρο, εστιάζοντας στην πειθαρχία, στη διαρκή άνοδο της ψυχολογίας με τις επιτυχίες, την ενίσχυση του χειμώνα, τις εκτός έδρας νίκες που εντέλει έκαναν τη διαφορά και κυρίως στην παρουσία του προπονητή, Δημήτρη Καλαϊτζίδη.

Όλα όσα δήλωσε στο City of Primo:

Για τη μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής, τρεις στροφές πριν το φινάλε, μετά το τρίποντο επί του Πιερικού (1-0 στην Ευκαρπία με Ρούνεϊ):

Μετά το αποτέλεσμα με τον Πιερικό είμαστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι, πετύχαμε το στόχο μας και συνεχίζουμε. Μετά το Γενάρη που ενισχύθηκε η ομάδα, με καλούς παίκτες και ποιοτικούς, έχει αλλάξει η εικόνα της ομάδας και ήρθαν τα αποτελέσματα. Όλοι βάλαμε το λιθαράκι μας, άλλος πολύ άλλος λιγότερο για αυτή την επιτυχία και φυσικά το μεγαλύτερο μερίδιο ανήκει στον κ. Καλαϊτζίδη, ο οποίος νομίζω οτι είναι ο καλύτερος προπονητής της κατηγορίας. Γνώστης της κατηγορίας, της προπονητικής και της όλης λειτουργίας μιας ομάδας.

Για το που κρίθηκε το τρίποντο σωτηρίας με τον Πιερικό:

Κρίθηκε αγωνιστικά στη θέληση και την τακτική που ακολούθησε η ομάδα. Ένα παιχνίδι που πήγε και στη δύναμη. Εκεί φανήκαμε με ψυχή και καταθέσαμε ο,τι είχαμε και δεν είχαμε. Ήρθε και το γκολ την κατάλληλη στιγμή, ήρθαν και οι τρεις πόντοι και η σωτηρία της ομάδας.

Για το πού αποδίδεται η πορεία μεγάλης αντεπίθεσης και η απόλυτη “μεταμόρφωση” και δεδομένη βελτίωση, σε σχέση με την εκκίνηση:

Η πειθαρχία και η σωστή δουλειά από τον κόουτς ήταν το κλειδί της επιτυχίας. Πειθαρχία σε όλα τα θέματα της λειτουργίας της ομάδας. Αν συγκρίνουμε την ομάδα του πρώτου γύρου, με του δευτέρου, έχει αλλάξει η εικόνα και η ομάδα ήταν γεμάτη από λύσεις και παίκτες, υπήρχαν ανά πάσα στιγμή επιλογές για να βοηθήσουν. Το πρόβλημα ήταν στην αρχή, δε ξέραμε αν θα παίξουμε και πού θα παίξουμε. Το πρωτάθλημα άρχισε αργά. Πέσανε μαζί πολλά παιχνίδια, με πολλή πίεση. Αλλά η εικόνα όλη άλλαξε μετά το Γενάρη και η επιτυχία ήρθε νωρίς. Το μεγαλύτερο όπλο είναι η ψυχολογία. Όταν έρχονται τα αποτελέσματα ανεβαίνει και η ψυχολογία και βοηθά στη συνέχεια της ομάδας.

Για το στόχο στη συνέχεια, απαλλαγμένοι από το άγχος και τα τρία εναπομείναντα παιχνίδια:

Παίζουμε στην έδρα του Ολυμπιακού Β τη Μεγάλη Τετάρτη, μετά στην Ξάνθη και κλείνουμε το πρόγραμμά μας εντός με το Θεσπρωτό. Πιστεύω οτι είμαστε σε καλή κατάσταση, προβλήματα δεν υπάρχουν σοβαρά, οπότε θα ανταπεξέλθουμε για να μαζέψουμε όσους βαθμούς γίνεται περισσότερους. Όσο για τον Ολυμπιακό, οι ομάδες Β στην κατηγορία αποδείχτηκαν οι δυσκολότερες. Είναι παιδιά δουλεμένα καλά, από νωρίς, πολύ καιρό μαζί, μεγάλο ρόστερ, ανά πάσα στιγμή έχουν λύσεις. Θα είναι ένα από τα δύσκολα παιχνίδια που θα αντιμετωπίσουμε.

Για τις νίκες-κλειδί κάνοντας μια ανασκόπηση στην πορεία ως την οριστική εξασφάλιση, ή ενδεχομένως ακόμα και ισοπαλίες ψυχολογίας με αντιπάλους από το γκρουπ της κορυφής:

Η σωτηρία και η βαθμολογική άνοδος μας ήταν από τα εκτός έδρας παιχνίδια που κερδίσαμε, όπως με Πανσερραϊκό και Απόλλωνα Λάρισας (σ.σ. πρώτο γύρο, όπως και με Θεσπρωτό, μεγάλο διπλό στο β΄ γύρο και με τον Ηρακλή). Έπαιξαν ρόλο και τα παιχνίδια στην έδρα μας, αν δε κερδίζεις εκεί δε μαζεύεις πόντους, πάει άχρηστη η συγκομιδή που έχεις εκτός έδρας. Οπότε τα παιχνίδια που έπρεπε να κερδίσουμε τα κερδίσαμε και για αυτό ανεβήκαμε και βαθμολογικά. Ήταν το κλειδί της επιτυχίας, έπρεπε να κάνεις εκτός έδρας νίκες, για να σωθεί η κατηγορία, που ήταν φέτος πρωτόγνωρη, με τον κορονοϊό, τις αναβολές, τα συνεχόμενα παιχνίδια. Εμείς τις κάναμε και είμαστε χαρούμενοι για αυτό.

Για τον κόσμο του Απόλλωνα και αν είναι ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση:

Ο κόσμος θέλει επιτυχίες, φάνηκε από την καινούρια χρονιά. Από το Γενάρη και μετά άρχισε να έρχεται και να στηρίζει την ομάδα. Έστω και λίγοι και κάθε Κυριακή ήμασταν και περισσότεροι. Οι επιτυχίες θα φέρουν τον κόσμο στο γήπεδο.

Πηγή : soccerpractor

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις