Ζέρης: «Δύο νίκες για εμάς και ελπίζουμε όχι το ίδιο για την Καβάλα»

Στην εκπομπή “Primo Secondo” του “City of Primo 106.1” μίλησε ο Αλέξανδρος Ζέρης, έμπειρος δεξιός μπακ του Πανσερραϊκού και εκ των αρχηγών της ομάδας.

Ο 27χρονος Βολιώτης, που διανύει την τρίτη του σεζόν στα “λιοντάρια” και ακόμα αγωνίστηκε σε Καβάλα, Χανιά, Λάρισα, Παναιτωλικό, Βόλο και Ολυμπιακό Βόλου, αναφέρθηκε στην πρόσφατη νίκη της ομάδας του με την Καβάλα, στους δυο “τελικούς” που μένουν με Αλμωπό Αριδαίας και Νίκη Βόλου, παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη φέτος και η ομάδα έπρεπε να βρίσκεται ψηλότερα, βάσει “υγείας” και οργάνωσης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέξανδρου Ζέρη:

Για ένα σχόλιο για τα αποτελέσματα της εμβόλιμης αγωνιστικής, με τη νίκη της Καβάλας επί της Καρδίτσας και την ισοπαλία Πιερικού – Ολυμπιακού Βόλου τη Μ. Τετάρτη:

«Το αποτέλεσμα στην Κατερίνη, ανάμεσα σε Πιερικό και Ολυμπιακό Βόλου, ήταν πολύ καλό για εμάς, στην Καβάλα όχι τόσο καλό, αλλά έχει δυο παιχνίδια. Όλα γίνονται στο ποδόσφαιρο. Εμείς κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας. Θέλουμε δυο νίκες στα επόμενα δυο παιχνίδια και ελπίζουμε ότι η Καβάλα δε θα κάνει δυο νίκες».

Για το ότι έξι ομάδες παλεύουν για την αποφυγή τριών θέσεων υποβιβασμού, με τους Θεσπρωτό, Απόλλωνα Λάρισας, Πιερικό, Καβάλα, Πανσερραϊκό, αλλά και τον Ολυμπιακό Βόλου με πολύ αμυδρές πιθανότητες πια (ουσιαστικά θέλει δυο νίκες και να μην πάρουν βαθμό όλοι οι άλλοι!) να κυνηγούν τρεις θέσεις παραμονής:

«Θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική, μέχρι το τέλος θα μας κρατήσει όλους πολύ ζεστούς. Πιστεύω ότι το πλεονέκτημα το έχουν οι ομάδες που είναι στα πόδια τους πλέον, σίγουρο αυτό. Αυτοί που κρατάνε την τύχη στα χέρια τους έχουν τον πρώτο λόγο και είναι τα φαβορί. Εμείς πλέον περιμένουμε συνδυασμό αποτελεσμάτων. Πιστεύω οτι θα φτάσουν οι 35 βαθμοί, αν κάνουμε δυο νίκες. Νομίζω ότι θα αρκούν, επειδή εμείς έχουμε πιο βατό πρόγραμμα. Επειδή κάθε μέρα εδώ και καιρό κοιτάμε ποιος παίζει με ποιον. Η Καβάλα έχει δύσκολο πρόγραμμα, ο Πιερικός έχει ένα παιχνίδι μόνο και ρεπό τελευταία αγωνιστική, δε κρατά την τύχη στα χέρια του πλέον, είναι δύσκολο για αυτούς. Έχει δύσκολο πρόγραμμα και ο Θεσπρωτός και ο Απόλλων Λάρισας».

Για το πρόγραμμα των “ερυθρόλευκων”, με Αλμωπό Αριδαίας εκτός την Τετάρτη και Νίκη Βόλου στο φινάλε εντός:

«Eίναι δύσκολο παιχνίδι με τον Αλμωπό Αριδαίας, είναι πολύ καλή ομάδα. Μπορεί να μην έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά δε σημαίνει κάτι αυτό. Θα πάμε σαν τελικό, ακόμα ένα για εμάς. Θα κοιτάξουμε να νικήσουμε, όπως κάναμε με την Καβάλα, που ήμασταν πολύ καλύτεροι. Έτσι θα πάμε και με την Αριδαία, να πάρουμε τους βαθμούς και να περιμένουμε άλλα θετικά αποτελέσματα για εμάς και στο τέλος με τη Νίκη Βόλου. Μπορεί οι δυο αντίπαλοί μας να μη κυνηγούν κάτι, αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα. Θα παίξουν ελεύθερα. Αυτό ίσως είναι πιο εύκολο για τους ποδοσφαιριστές, να δείξουν ένα καλό χαρακτήρα και τι αξίζουν αυτές οι ομάδες. Εμείς παίζουμε φυσικά για τη σωτηρία μας, έχουμε μεγαλύτερο κίνητρο, αλλά τα πόδια πλέον είναι πιο βαριά. όπως καταλαβαίνετε. Έτσι κάνει το έργο μας λίγο πιο δύσκολο. Το ότι εμείς έχουμε ενδιαφέρον, αυτό λέει πολλά. Οι άλλες δυο ομάδες δεν έχουν κάποιο ενδιαφέρον βαθμολογικό, αλλά το κακό είναι ότι είναι δυο πάρα πολύ καλές ομάδες. Το μεγαλύτερο κίνητρο ίσως είναι και στη ζωή, αυτό της επιβίωσης. Εμείς το έχουμε αυτή τη στιγμή σαν ομάδα. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για εμάς, εκτός από τις δυο νίκες σε αυτά τα παιχνίδια».

Για τη νίκη ελπίδας την Κυριακή με την Καβάλα:

«Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για εμάς, το θέλαμε πιο πολύ, το δείξαμε στο γήπεδο. Αξίζαμε τη νίκη, ίσως και με μεγαλύτερο σκορ, ήρθε. Θα υπάρξει μια ηρεμία για 1-2 μέρες μόνο γιατί έχουμε δυο τελικούς μπροστά μας. Έχουν μείνει 10 μέρες και δε μπορούμε να ηρεμήσουμε καθόλου, αυτά τα παιχνίδια για εμάς είναι όλη η χρονιά».

Για το ατού και το όπλο του Πανσερραϊκού φέτος, αλλά και το τι έφταιξε και δεν είναι ψηλότερα η ομάδα:

«Είμαστε μια οικογένεια, από τη διοίκηση, τα αποδυτήρια μέσα, τους οπαδούς. Είμαστε όλοι μαζί και αυτό είναι το πιο δυνατό κομμάτι της ομάδας κατά τη γνώμη μου. Η βαθμολογική θέση δεν αρμόζει σε αυτά που παίξαμε φέτος, την οργάνωση που έχει, την υγεία που βγάζει. Πιστεύω ότι είμαστε πάρα πολύ χαμηλά, δεν άξιζε στην ομάδα να παλεύει για τη σωτηρία της. Έγιναν πάρα πολλά λάθη. Δεν είναι αυτή η στιγμή να τα κοιτάξουμε, στο τέλος θα κάνουμε… λογαριασμό. Τώρα κοιτάμε τα παιχνίδια, τίποτα άλλο».

Για το μήνυμά του στον κόσμο:

«Έχουμε Μεγάλη Εβδομάδα, να υπάρχει υγεία σε όλο τον κόσμο. Μετά θα ήθελα ο κόσμος να είναι δίπλα μας, όπως έχει κάνει αυτό τον καιρό, αλλά θα ήθελα πιο πολύ, σε αυτούς τους δυο τελικούς. Να στηρίξει την ομάδα, γιατί το αξίζουμε. Η ομάδα είναι πολύ οργανωμένη. Εγώ δεν είμαι από εδώ, είμαι Βολιώτης, αλλά έχω δει οτι υπάρχει πολλή οργάνωση και αξίζει αυτή η ομάδα να μείνει στην κατηγορία και να ανεβεί και στην Α΄ Εθνική».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις