Σημαντικη πρόταση του Αστέρα για τη διαιτησία

Μία ενδιαφέρουσα πρόταση για τη βελτίωση της διαιτησίας κατέθεσε στην πρόσφατη συνάντηση των ιδιοκτητών των ΠΑΕ της Λίγκας ο Αστέρας Τρίπολης κι αναμένεται να συζητηθεί στο επόμενο Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ. Συγκεκριμένα η πρόταση των Αρκάδων σύμφωνα με τη «Live Sport» είναι:…

«Ο αρχιδιαιτητής θα αμείβεται με 15.000 ευρώ τον μήνα (περίπου 1.000 ευρώ κάθε ΠΑΕ). Η θητεία του θα είναι διετής και η αντικατάστασή του θα γίνεται μόνο με τον εξής τρόπο: Στο τέλος του πρώτου γύρου οι ομάδες θα ψηφίζουν αν έμειναν ευχαριστημένες από τη διαιτησία. Αν λάβει εννιά ψήφους κι άνω θα συνεχίζει.
Στο τέλος του πρωταθλήματος οι ομάδες θα ψηφίζουν ξανά αν είναι ικανοποιημένες από τη διαιτησία. Με εννιά ψήφους ο αρχιδιαιτητής θα συνεχίζει, με δέκα ψήφους θα λαμβάνει πριμ 30.000 ευρώ και με έντεκα ψήφους το πριμ θια ανέρχεται στις 50.000 ευρώ. Με δώδεκα ψήφους το πριμ θα είναι 100.000 ευρώ, ενώ με πάνω από δώδεκα ψήφους θα το πριμ θα φτάνει τις 200.000 ευρώ».
Παράλληλα στον Αστέρα προτείνουν οι πίνακες διαιτητών να περιλαμβάνουν 20 ως 22 διαιτητές και 40 βοηθούς. Απ’ αυτούς μετά το τέλος κάθε αγωνιστικής περιόδου οι τρεις τελευταίοι διαιτητές και οι έξι τελευταίοι επόπτες δεν θα έχουν δικαίωμα επαναξιολόγησης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις