Άντεξε στην πίεση του Αστέρα και έφυγε με βαθμό από την Τρίπολη ο ΠΑΣ!

Έφυγε με βαθμό από την Τρίπολη ο ΠΑΣ! Οι Ηπειρώτες βρήκαν δύο γκολ σε τρεις ευκαιρίες και παρότι είδαν τον ανώτερο Αστέρα να απαντά ισάριθμες φορές, άντεξαν στην ασφυκτική πίεσή του για να φύγουν με τον βαθμό (2-2) από το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Όλα τα λεφτά το πρώτο μέρος, στο οποίο διαμορφώθηκε και το αποτέλεσμα, με τους Αρκάδες να είναι καλύτεροι και με πολλές ευκαιρίες αλλά να πέφτουν πάνω στην πολυπρόσωπη άμυνα της ομάδας του Στάικου, όπως και στον Κλέιμαν!

Στους 4 βαθμούς πλέον ο Αστέρας που παίζει στον Βόλο την άλλη εβδομάδα, στους 5 ο ΠΑΣ που φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ.

Στο μυαλό του κόουτς
Με το κλασικό 4-2-3-1 κατέβασε τον Αστέρα Τρίπολης ο Μίλαν Ράσταβατς, δίνοντας την ευκαιρία στον νεαρό Γκρόζντανιτς να ντεμπουτάρει. Ο Παπαδόπουλος στην εστία και οι Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες στην τετράδα της άμυνας. Ο Μουνάφο με τον Γκρόζντανιτς στα χαφ, με τους Κρέσπι, Μπαρτόλο, Σίτο στη μεσοεπιθετική τριπλέτα. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Μιριτέλο.

Ο Θανάσης Στάικος από τη μεριά του παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 4-3-3. Ο Κλέιμαν κάτω από τα δοκάρια, με τους Σόρια, Παντελάκη, Εραμούσπε, Τσαούση στην άμυνα. Ο Καραχάλιος παρέα με τους Ριένστρα και Τζίνο στην τριάδα του άξονα, ενώ οι Παμλίδης, Τζίμας βρίσκονταν στα πλάγια και ο Μπάλαν σε ρόλο σέντερ φορ.

Το ματς
Πολύ δυνατά μπήκε ο Αστέρας Τρίπολης στο ματς, έχοντας την κατοχή και τον έλεγχο του ματς. Οι παίκτες του Μίλαν Ράσταβατς κυκλοφορούσαν ωραία την μπάλα και είχαν κατασκηνώσει στα αντίπαλα καρέ. Στο 10’ οι Αρκάδες είχαν μια μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Σίτο έκανε την σέντρα, αλλά ο Τσαούσης έδιωξε πριν εκτελέσει ο Μπαρτόλο. Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν ακόμα μια μεγάλη στιγμή, με τον Μουνάφο να κάνει μια τρομερή κάθετη, ο Μπαρτόλο γύρισε στον Σίτο που δεν βρήκε την μπάλα, αλλά έπεσε στο έδαφος και ζήτησε πέναλτι. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Άλβαρες έκανε το σουτ στην κίνηση αλλά κόντραρε και πέρασε σε κόρνερ.

Στο 16ο λεπτό ο ΠΑΣ κατάφερε να ανοίξει το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα, όταν ο Σόρια έκανε μια πάσα στο… πουθενά, η οποία τελικά πέρασε και από τον Καστάνιο και από τον Καρμόνα και έφτασε στον Τζίμα, ο οποίος άδειασε τον τελευταίο και εκτέλεσε τον Παπαδόπουλο για το 1-0. Μάλιστα, ο νεαρός επιθετικός δεν πανηγύρισε, σεβόμενος το γεγονός πως έχει βγει από τα τμήματα υποδομών του Αστέρα Τρίπολης.

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα:

Ο Αστέρας δεν πτοήθηκε με το γκολ που δέχθηκε και στο 21’ κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Άλβαρες με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ «τρύπησε» το τείχος, παρότι υπήρξε ξαπλωμένος παίκτης πίσω από αυτό, και νίκησε τον Κλέιμαν που δεν μπόρεσε να αντιδράσει για το 1-1. Ο ρυθμός ήταν φρενήρης και η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, με την ομάδα του Θανάση Στάικου να παίρνει εκ νέου προβάδισμα στο 28ο λεπτό. Ο Τζίμας έκανε μια κάθετη προς τον Μπαλάν, ο οποίος νίκησε στο τετ-α-τετ τον Παπαδόπουλο για το 2-1. Η φάση ελέγχθηκε για οφσάιντ και τελικά μέτρησε το γκολ, σε μια υπερβολικά οριακή φάση!

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα:

Οι φιλοξενούμενοι στο 33’ είχαν μια μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Παπαδόπουλος έκανε μια κακή έξοδο και ο Τζίμας πήγε να τον κρεμάσει, αλλά ο τερματοφύλακας του Αστέρα πρόλαβε, γύρισε και μπλόκαρε. Οι Αρκάδες συνέχιζαν να πιέζουν και να έχουν τον έλεγχο του ματς, καταφέρνοντας να βρουν το γκολ της ισοφάρισης στο 45+4’. Μετά από κόρνερ του Μπαρτόλο, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι και ο Κρέσπι από κοντά με κεφαλιά εκτέλεσε τον Κλέιμαν για το 2-2! Κάπως έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες, με τα νούμερα να τα λένε όλα: 9-3 οι τελικές, 5-0 τα κόρνερ και 67%-33% η κατοχή της μπάλας, όλα υπέρ του Αστέρα, αλλά το σκορ… σε ισορροπία!

Με τον ίδιο ρυθμό μπήκαν οι γηπεδούχοι στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, έχοντας μάλιστα και μια μεγάλη ευκαιρία για γκολ στο 59ο λεπτό. Ο Κρέσπι έκανε την σέντρα, αλλά ο Μιριτέλο δεν κατάφερε με κοντινή προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 3-2. Οι Αρκάδες πίεζαν και προσπαθούσαν να βρουν το γκολ της ανατροπής, αλλά η πολυπρόσωπη άμυνα των αντιπάλων τους έβαζε δύσκολα.

Στην συνέχεια οι δυο προπονητές έκαναν αλλαγές με αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός του παιχνιδιού, ενώ σε αυτό συνέβαλε και το cooling break. Τα νεύρα ήταν αρκετά και έτσι γίνονταν αρκετά λάθη, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετές καθυστερήσεις και να χαλάει ο ρυθμός. Ντιαρά και Βίκο έκαναν το ντεμπούτο τους, με τον Ισπανό να έχει καλύτερη εικόνα, να δείχνει πως έχει μεγάλη ποιότητα αλλά θέλει αρκετό χρόνο για να είναι έτοιμος.

Από τα πόδια του μάλιστα ήρθε και η τελευταία πολύ καλή ευκαιρία του Αστέρα στο ματς, όταν έκανε εξαιρετική σέντρα και βρήκε τον Μάντζη, ο οποίος με τη σειρά του τελείωσε πολύ άσχημα με το κεφάλι τη φάση από καλή θέση στο 83ο λεπτό.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι και έτσι το 2-2 παρέμεινε, σε ένα ματς όπου οι Αρκάδες ήταν καθόλα ανώτεροι, αλλά δεν είχαν την ουσία. Την ίδια ώρα, οι Γιαννιώτες με μεστό παιχνίδι, μπόλικη σκοπιμότητα και κυρίως προσπάθεια προστασίας της άμυνάς τους, κατάφεραν να μην χάσουν το ματς.

MVP: Ο Φεντερίκο Άλβαρες έκανε ένα από τα κορυφαία παιχνίδια του με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης. Πέραν του γκολ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, είχε μεγάλη συμμετοχή στην επιθετική λειτουργία των Αρκάδων και αποτέλεσε μια διαρκή πηγή κινδύνων για την αντίπαλη άμυνα με τα γεμίσματά του. Ο Κρέσπι επίσης έκανε εξαιρετικό ματς, ενώ από πλευράς ΠΑΣ ξεχώρισαν οι Καραχάλιος, Παντελάκης!

Η σφυρίχτρα: Ο Γκάμαρης δεν είχε δύσκολες φάσεις, αλλά είχε θέματα στη διαχείριση του αγώνα, σφυρίζοντας αρκετά και ορισμένες στιγμές χωρίς λόγο. Ο Αστέρας φώναξε στο πρώτο ημίχρονο για πέναλτι στο 35’ όταν υπήρξε επαφή του Μιριτέλο με τον Τσαούση αλλά το VAR συμφώνησε με τον διαιτητή πως δεν υπήρξε παράβαση. Το δεύτερο γκολ του ΠΑΣ είναι οριακό, αλλά σύμφωνα με τις γραμμές νόμιμο.

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις