Τοποθέτηση Φάτση σχετικά με την τριετή θητεία του Ερασιτέχνη και το γυναικείο μπάσκετ

Τηλεφωνική παρέμβαση πραγματοποίησε στον αέρα της εκπομπής “Clasico” του “Βόλος 986”, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης, κ. Στέργιος Φάτσης, σχετικά με την τροποποίηση του καταστατικού, σε ό,τι αφορά τη χρονική διάρκεια της θητείας του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη και του κωλύματος που προέκυψε με τη συμμετοχή της γυναικείας ομάδας μπάσκετ των κυανόλευκων στα μπαράζ ανόδου στην Α2.

Αναλυτικά:

Για την απόφαση σχετικά με την τριετή θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου:

“Οι Ενώσεις και οι Ομοσπονδίες κάνουν εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια, που είναι Ολυμπιακά. Η Νίκη Βόλου ποτέ δεν είχε μάθει να έχει σταθερή διοίκηση στην Ερασιτεχνική. Πρώτη φορά στα χρονικά, υπάρχει διοίκηση με τρεις συνεχόμενες θητείες. Κάθε έξι και κάθε οκτώ μήνες, κάναμε εκλογές. Δυστυχώς, κάποιοι δε θέλουν τη σταθερότητα, θέλουν την αποσταθεροποίηση. Επίσης, η διετία έχει και το άλλο πρόβλημα. Εγώ έτρεξα όλες τις εκλογικές διαδικασίες. Έχω αλλάξει το 50% του 15μελους συμβουλίου, τρεις φορές. Στα 15 άτομα, είτε από αποχωρήσεις, είτε από παραιτήσεις, είτε επειδή κουράστηκε, είτε επειδή δεν τον άφησε η γυναίκα του, άλλαζαν οι 7-8. Όταν αναλαμβάνει ένας έφορος, ένα τμήμα και θέλει ένα εξάμηνο να μάθει το τμήμα, για να αρχίσει, στη συνέχεια, να το λειτουργεί, μπαίνουμε ξανά σε διαδικασία εκλογών. Πού είναι το φοβερό; Ποια είναι η ένσταση;

Εμένα αυτά δε με αγγίζουν. Αν κάποιος έχει προσωπικό πρόβλημα μαζί μου, δεν αφορά τη Νίκη Βόλου. Και για κάποια σάιτ το λέω και κάποιους τίτλους που βάζουν, για προσωπικό τους θέμα ή όφελος”.

Για το γυναικείο μπάσκετ:

“Είμαι ο πλέον αρμόδιος να απαντήσει, γιατί ο καθένας λέει ό,τι του καπνίσει. Κάναμε το εξής λάθος πέρσι. Η Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος μπάσκετ γυναικών, ενώ είχε γίνει η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α2, αποφάσισε να αποσύρει τη συμμετοχή της. Αυτό, χρονικά, ήταν λάθος. Μας φώναξαν και μας είπαν ότι δεν κατεβαίνει η ομάδα στην Α2, γιατί δεν έχουμε ρόστερ, δεν ήταν οικονομικό το θέμα. Λόγω πανδημίας, οι δύο εκτός Βόλου έφυγαν, κάποια κορίτσια έδιναν Πανελλήνιες. Είναι πολύ δύσκολες οι μεταγραφές στο γυναικείο μπάσκετ. Ως εκ τούτου, έμειναν 5-6 κορασίδες να παίξουν στην Α2. Θα μιλούσαμε για συνεχόμενους διασυρμούς. Μας είπαν πως δεν μπορούσαμε να υποστηρίξουμε αγωνιστικά το πρότζεκτ της Α2. Το λάθος ήταν που πήραμε την απόφαση, μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος. Αν είχαμε αποσύρει το ενδιαφέρον μας για την Α2, πριν την κλήρωση, δε θα μας τιμωρούσαν.

Η ομάδα δε θα μπορούσε να παίξει πουθενά, η τιμωρία ήταν να αγωνιστεί η ομάδα δύο κατηγορίες κάτω, πράγμα που δε γίνεται, καθώς μετά την Α2, είναι το τοπικό πρωτάθλημα. Παρ’ όλα αυτά, η ΕΣΚΑΘ κι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΕΟΚ, ο κ. Λιόλιος, δεν το ήθελαν αυτό και μας έβαλαν να παίξουμε στο τοπικό πρωτάθλημα. Δυστυχώς, όμως, όπως αποδείχθηκε, βγήκαμε πρώτοι. Μίλησα προσωπικά με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΟΚ και είπαμε πως, πέρα από το συναίσθημα, πάντα κερδίζουν οι νόμοι. Μας είπε να μην κάνουμε την προσπάθεια να συμμετάσχουμε στα μπαράζ, γιατί δεν είναι εφικτό. Κάναμε ένσταση, δεν έχουμε πάρει ακόμα επίσημη απάντηση, προφορικά είχα την πληροφόρηση που σας είπα. Θα έρθει σήμερα – αύριο η απόφαση και, κατά 90%, θα είναι αρνητική, κατά την κρίση μου.

Βέβαια, με αυτήν τη λογική, εγώ μπορώ μετά να στείλω ένα έγγραφο στην ΕΣΚΑΘ και να διεκδικήσω όλα τα έξοδα. Και να πω ότι θέλω να μας επιστραφούν τα λεφτά που δώσαμε για γραμματείες, διαιτησίες, έχω και διαφυγόντα έξοδα, ταξίδια, το ένα και το άλλο. Δεν πρόκειται, φυσικά, να το κάνουμε, αλλά θέλω να πω πως, από τη στιγμή που μπαίνουμε στο νομικό κομμάτι, πάει τελείως αλλού η δουλειά”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις