Μπίκας: «Πωλείται η Βέροια»


Μοιράσου το άρθρο

Η οικογένεια Μπίκα, όπως αναμενόταν, αποφάσισε να αποχωρήσει από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Πέμπτη (30/06) ο διευθύνων σύμβουλος, Αχιλλέας Μπίκας ανακοίνωσε ότι οι μετοχές είναι στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου και όρισε διάστημα 10 ημερών για να εμφανιστούν προτάσεις. Εκτόξευσε «βέλη» προς την ΕΠΟ για την άνοδο μίας ομάδας στη Super League και είπε: «Το περιβάλλον δεν μας ταιριάζει…».

Αρχικά ο Μπίκας είπε:

«Αρχές Αυγούστου 2018 η διοικούσα επιτροπή μας παρέδωσε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Τότε κληθήκαμε να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Καταφέραμε να βγούμε πρωταθλητές στη Γ’ Εθνική. Ξέραμε ότι θ’ αγωνιζόμασταν εκ νέου στη Γ’ Εθνική, βάσει της τροπολογίας Βασιλειάδη, που θα ήταν επαγγελματική. Η Βέροια στη Football League τερμάτισε 6η, αλλά δεν την άφησαν να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα λόγω κορονοϊού. Ανέβηκαν τέσσερις και δεν άφησαν τη Βέροια να διεκδικήσει μία από τις προνομιούχες θέσεις, όπως είχαν δεσμευτεί.

Δεν πτοηθήκαμε. Δημιουργήσαμε μία πολύ δυνατή ομάδα. Ξεκίνησε το πρωτάθλημα Μάρτιο λόγω κορονοϊού και λίγες ημέρες πριν ήρθαν 13 προσφυγές (200 χιλιάδες ευρώ). Ούτε αυτό μας πτόησε. Τακτοποιήσαμε τις οφειλές, ξεχρεώσαμε, προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε στα χρώματα της Βασίλισσας του Βορρά. Η ΕΠΟ μας έδωσε αυτή την κατεύθυνση και εκείνη μας πέρασε και τα χρέη παλαιότερων διοικήσεων.

Κερδίσαμε το πρωτάθλημα και τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος μία νέα τροπολογία ήρθε και είπε ότι δεν την ενδιέφερε ποιες ομάδες επένδυσαν. Θ’ ανέβουν όλοι και θα γίνουν δύο όμιλοι στη Super League 2. Εμείς κάναμε πρωταθλητισμό και ευνοήθηκαν ομάδες που έπεσαν.

Το καλοκαίρι υπήρχε η σκέψη να είμαστε ανταγωνιστικοί. Αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα και την άνοδο. Τότε η SL2 ζήτησε ν’ ανέβουν απευθείας οι δύο πρώτοι και οι δεύτερες να παίξουν μπαράζ. Το αρμόδιο όργανο ήταν η ΕΠΟ, η οποία έπρεπε ν’ αποφασίσει. Τελικά η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφάσισε ότι στη SL θ’ ανέβουν όσες επιθυμεί η SL1.

Το πρόβλημα της φετινής χρονιάς δημιουργήθηκε ξεκάθαρα από την ΕΠΟ. Δεν φταίει ούτε ο Λεουτσάκος, ούτε ο Αυγενάκης. Με ψήφους 11-5 πέρασε την προκήρυξη της SL. Δεν υπάρχει ΕΠΟ. Η ομοσπονδία είναι το παιχνίδι για το οποίο μαλώνουν οι τέσσερις μεγάλοι, ποιος θα το έχει στα χέρια του. Αυτοί οφείλονται για την κατάντια.

Η χρονιά ήταν απόλυτα επιτυχημένη. Πολλοί δεν μας πίστευαν. Δικαιωθήκαμε. Ποτέ δεν αμφισβητήθηκε η ομάδα αγωνιστικά. Ήμασταν άτυχοι στα μπαράζ. Όλα αυτά μας έφεραν σε σκέψεις. Ξέραμε ότι το περιβάλλον έχει ιδιαιτερότητες. Καταλάβαμε ότι δεν μας ταιριάζει. Ποτέ δεν θα λερωθούμε για να πάμε μπροστά. Πάνω απ’ όλα είναι η ηθική.

Θέτουμε τις μετοχές μας στη διάθεση οποιουδήποτε επενδυτή ενδιαφέρεται ν’ ασχοληθεί με την ομάδα. Προτεραιότητά μας είναι να βρεθεί άνθρωπος από την Ημαθία που ν’ αγαπάει την ομάδα. Δεν υπάρχει τίποτα. Εμείς θα ενημερώσουμε τι θα γίνει. Δίνουμε 10 ημέρες και στην πορεία θα συζητήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε για την ομάδα της Βέροιας.

Ευχαριστώ όλο το προσωπικό, τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές. Τους παράγοντες του νομού, τους χορηγούς και το μεγαλύτερο στον κόσμο. Στη δύσκολη στιγμή έδειξε ότι είναι δίπλα στην ομάδα».

Τι έγινε στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό;

«Η ομάδα διαθέτει νομική υπηρεσία. Συμβουλευτήκαμε ορισμένους και δεν μας έδιναν ξεκάθαρη απάντηση. Εκκρεμούσε ένα ακόμα μπαράζ. Όταν είπαμε στον διαιτητή ότι η ομάδα δεν θα βγει να παίξει, μας απάντησε πως ό,τι κι αν αποφασίσετε θα τελειώσω το ματς. Είπαμε ότι το πιο σοφό ήταν να παίξει η ομάδα. Σε εκείνο το σημείο χάναμε 1-0 και έμεναν δύο λεπτά. Αν ήταν 0-0 μπορεί να το βλέπαμε διαφορετικά. Μια ομάδα που χάνει στο γήπεδο πρέπει να βγει και να τελειώσει το παιχνίδι».

flnews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις