Επτά χρόνια Κούγιας στην ΑΕΛ: Οι προπονητές, οι κόντρες, οι ανακοινώσεις

Μετά από επτά χρόνια ο Αλέξης Κούγιας αποχωρεί από την ΑΕΛ και το Onsports θυμίζει τις πιο έντονες στιγμές.

Σε νέα εποχή μπαίνει η ΑΕΛ, καθώς ο Αλέξης Κούγιας μεταβίβασε τις μετοχές της ΠΑΕ μετά από επτά χρόνια στον Αχιλλέα Νταβέλη. Τα επτά αυτά χρόνια ήταν αρκετά περιπετειώδη για τους «βυσσινί», με επιτυχίες, υποβιβασμό, κόντρες και εντάσεις και το Onsports σας θυμίζει στιγμές από τη θητεία του.

Ο Αλέξης Κούγιας αποφάσισε να εμπλακεί στην ΑΕΛ το 2015, διαδεχόμενος τον Βαγγέλη Πλεξίδα στη διοίκηση της ομάδας. Οι «βυσσινί» αγωνίζονταν τότε στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία και στόχος ήταν η άνοδος.

Η επιστροφή στα σαλόνια, η καθιέρωση, ο υποβιβασμός

Τον πρώτο χρόνο του ως πρόεδρος της ΑΕΛ, ο Αλέξης Κούγιας κατάφερε να πετύχει τον μεγάλο στόχο της επιστροφής στη Super League. Μάλιστα, οι «βυσσινί» επέστρεψαν ως πρωταθλητές στα μεγάλα σαλόνια.

Για τα επόμενα πέντε χρόνια, η ομάδα της Λάρισας αγωνιζόταν στη Super League, ωστόσο το 2021 υποβιβάστηκε, καθώς δεν μπορούσε να είναι όσο ανταγωνιστική ήθελε. Την περασμένη σεζόν πάλεψε για την άμεση επιστροφή, αλλά δεν κατάφερε.

Συνήθεια η αλλαγή προπονητών

Στα επτά χρόνια που ο Κούγιας ήταν ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, ο πάγκος ήταν «ηλεκτρικός». Συγκεκριμένα, 18 φορές άλλαξε ο προπονητής στους «βυσσινί», με κάποιους να έχουν διπλή παρουσία. Οι Ράτκο Ντόστανιτς, Σάκης Τσιώλης, Τζιανλούκα Φέστα και Ηλίας Φυντάνης είχαν διπλή θητεία στην ομάδα.

Ο Τσιώλης ήταν ο προπονητής που «σφράγισε» την άνοδο των «βυσσινί» στη Super League, αλλά η αποχώρησή του και τις δύο φορές ήταν αρκετά επεισοδιακή, όπως και τα διαζύγια με Αναστασιάδη, Φέστα και Γρηγορίου, όπου διευθετήθηκαν δικαστικά και με πολλές ανακοινώσεις.

Κόντρες με τους οπαδούς

Η σχέση του Κούγια με τους οπαδούς της ΑΕΛ είχε ρωγμές σχεδόν από την αρχή, παρά το επιτυχημένο ξεκίνημά του στην ομάδα. Πανό και συνθήματα από τη μια, ανακοινώσεις από την άλλη πυροδότησαν ένα αρνητικό κλίμα. Αποτέλεσμα ήταν μια σημαντική μερίδα των φίλων των «βυσσινί» και κυρίως των οργανωμένων, να απέχει από το γήπεδο.

Επεισόδια στο γήπεδο και πρόστιμα που επιβλήθηκαν στην ΠΑΕ έκαναν τον ιδιοκτήτη να πάρει διάφορες αποφάσεις για τις τιμές των εισιτηρίων και το κλείσιμο θυρών στο γήπεδο, προκαλώντας αντιδράσεις.

Πολλές φορές οι κόντρες του Κούγια με τους οπαδούς έφτασε μέχρι τα δικαστήρια, με μηνύσεις, αγωγές και εξώδικα.

Επιστροφή στο Αλκαζάρ

Η ΑΕΛ χρησιμοποιούσε το AEL FC Arena μετά την επιστροφή στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, πληρώνοντας ένα ενοίκιο στον Κώστα Πηλαδάκη που είναι ο ιδιοκτήτης του γηπέδου. Ωστόσο, ο Αλέξης Κούγιας ήρθε αρκετές φορές σε ρήξη μαζί του για το κόστος χρήσης του γηπέδου και το 2020 η ομάδα επέστρεψε στη φυσική της έδρα, το ιστορικό Αλκαζάρ.

Ανακοινώσεις για διαιτησία και παρασκήνιο

Αν κάτι μπορεί να χαρακτηρίσει τη διοίκηση του Αλέξη Κούγια στην ΑΕΛ τα επτά τελευταία χρόνια, είναι οι αμέτρητες ανακοινώσεις και τοποθετήσεις του, τόσο για τη διαιτησία, όσο και για το παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι καταγγελίες του απασχόλησαν αρκετά την αθλητική δικαιοσύνη, αλλά και δέχτηκε αρκετές πειθαρχικές διώξεις, πληρώνοντας και πρόστιμα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις