Σ’ αυτή την ομάδα συνεχίζει η Τσιρδάνη

Από το 2019 ανήκει στη Δόξα Πηγαδακίων Ζακύνθου και ανανέωσε για μία ακόμη σεζόν την συνεργασία της με το σύλλογο των Επατανήσων.

Η έμπειρη διεθνής μεσοεπιθετικός συνεισφέρει τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά στις τάξεις του συλλόγου, ενώ δεν κρύβει την αγάπη της και για τις μικρές ευαίσθητες ηλικίες όντας ως προπονήτρια στα υποδομής του Διαγόρα Στεφανοβικείου, όπου επέστρεψε την περσινή χρονιά!

Η “Τορπίλη” με καταγωγή από την Πετροπηγή Καβάλας,ξεκίνησε τα πρώτα ποδοσφαιρικά της βήματα στον ΑΟ Καβάλα ’86 όπου αγωνίστηκε για 5 ποδοσφαιρικές σεζόν.

Στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα του Φιλυριακού Φλώρινας για 5 ποδοσφαιρικά έτη, ολοκληρώνοντας παράλληλα τον βασικό κύκλο των σπουδών της στη πόλη της Μακεδονίας.

Αργότερα πήρε μεταγραφή για τον Α.Σ. Βόλος 2004 με ένα ενδιάμεσο πέρασμα στις Ελπίδες Καρδίτσας για έξι μήνες. Ηγετική φυσιογνωμία και αρχηγός με τον Βόλος 2004, φορώντας επάξια, με τιμή και καμάρι το περιβραχιόνιο της ερυθρόλευκης ομάδας του Νομού Μαγνησίας που γνώρισε μεγάλες δόξες και στιγμές στην Α’ Εθνικη.

Ακολούθησε η ποδοσφαιρική της διαδρομή στην Χαλκίδα για λογαριασμό των Αβαντίδων που πανηγύρισε με την ομάδα της Εύβοιας την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Την αγωνιστική περίοδο 2016-17 αποφάσισε να ασχοληθεί με τον τομέα της προπονητικής, καθώς είναι κάτοχος πιστοποιημένου διπλώματος UEFA C’ και B’.

Διετέλεσε βοηθός προπονητή του Διαγόρα Στεφανοβικείου δίπλα στον κ. Μιχάλη Βαγγόπουλο, νυν τεχνικό της ομάδας του Διαγόρα που κατέγραψε μία καταπληκτική πορεία στο πρωτάθλημα της Α’ Τοπικής του Νομού Μαγνησίας.

Επίσης, έχει αναλάβει με απόλυτη επιτυχία και σθένος την εποπτεία των τμημάτων υποδομής του Διαγόρα, διδάσκοντας στα μικρά φιντανάκια του ποδοσφαίρου εκτός από τα μυστικά της “Στρογγυλής Θεάς”, την κατάλληλη ποδοσφαιρική και κοινωνική συμπεριφορά, την ευγενής άμιλλα και το “ευ αγωνίζεσθαι”. Γιατί απλούστατα τα νοιώθει σαν παιδιά της και τα μεταδίδει εκτός από το ποδόσφαιρο και το μάθημα της ζωής,που δεν είναι άλλο από το ομαδικό πνεύμα.

Ακόμη μια μεγάλη διάκριση για την Κατερίνα Τσιρδάνη που αγωνίστηκε με την πρωταθλήτρια ομάδα ΑΟ Κεφαλληνία στη Nazare της Πορτογαλίας στο πλαίσιο του Champions League Γυναικών Άμμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έμπειρη μεσοεπιθετικός, πέρυσι το καλοκαίρι, έλαβε κλήση στην Εθνική Γυναικών Άμμου για το Πανευρωπαϊκό τουρνουά του αθλήματος Euro Beach Soccer Cup που διεξήχθη στο Κασκάις της Ιβηρικής χώρας.

Πλούσιο το βιογραφικό της Καβαλιώτισσας παίκτριας και νυν προπονήτριας, μα πάνω απ’ολα ενός ξεχωριστού ανθρώπου. Έχει πετύχει 139 γκολ!!! Ακόμη “κουβαλάει” συμμετοχές με την Εθνική Γυναικών(2000-02).

Τα τελευταία 16 χρόνια ζει και εργάζεται μόνιμα στοn Βόλο. Γυναίκα που ποτέ δεν δήλωσε κουρασμένη, γιατί έχει μάθει να κολυμπάει στα “βαθιά νερά της ζωής”. Δεν το έβαλε κάτω, συνέχισε και με περίσσιο θάρρος και απέραντη τόλμη συνεχίζει να δουλεύει ακατάπαυστα για το υπέροχο αυτό άθλημα που η ίδια λατρεύει.

Επιμέλεια: Ηλίας Σχορτσιανίτης

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις