Σολάκης για το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό Βόλου: «Μου πήρε 100άρικο σε στοίχημα ο Μπέος, του είπα να το κρατήσει από τα… ψαλίδια»

Μεγάλη συνέντευξη έδωσε στο gazzetta.gr ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου και, πλέον, προπονητής της Καστοριάς, Ηλίας Σολάκης, με ένα μεγάλο απόσπασμά της να αφορά το πέρασμά του από τους ερυθρόλευκους.

Αναλυτικά το σχετικό απόσπασμα:

“«Ο Μπέος με πήρε πριν από το ματς με την Ντιφερντάνζ και σχεδόν έκλαιγε στο τηλέφωνο»

Εκεί χάλασε η ιστορία όλη. Εφυγε ο Δερμιτζάκης, ήρθε ο Φοιρός και μετά φεύγω για τον Ολυμπιακό Βόλου του Μπέου. Εκεί η ομάδα ήταν έτοιμη, πήγαμε όλοι τρένο.

Και εγώ και η ομάδα. Ήμασταν 11 βαθμούς πίσω από την Κέρκυρα και τερματίσαμε 7 μπροστά. Μετά ήρθε ο Τσιώλης και δέσαμε τέλεια. Α έλεγε Ω κάναμε. Τα πάντα μας έβγαιναν. Ελεύθερο ποδόσφαιρο… Ο Σάκης σε άφηνε, δεν ήταν σφικτός. Παρεξηγήθηκε στην πορεία, τον είχα και στην Τρίπολη. Έπρεπε να είχε καλύτερη εξέλιξη ως προπονητής. Ο άνθρωπος δουλεύει, του αρέσει αυτό που κάνει. Στην Α’ Εθνική πήγαμε πολύ καλά, βγήκαμε Ευρώπη. Πανηγύρια, χαρές και μετά ήρθαν τα πάνω κάτω. Διαλύθηκε η ομάδα.

Έγιναν κάποια δικαστήρια, πήγαμε και μάρτυρες εμείς και πιστεύαμε ότι η ομάδα θα ξεκινήσει με -6. Ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, αποκλείσαμε και μία ομάδα, την Ραντ. Εχουμε πάει στο εκτός έδρας με την Ντιφερντάνζ στο Λουξεμβούργο. Ξυπνάω το πρωί πριν το ματς και είχα 50 μηνύματα. “Μας ρίξατε”, μου έγραφαν. Εχεί βγει η απόφαση ότι η ομάδα πέφτει. Παίξαμε αυτό το ματς πάντως και νικήσαμε. Ο Μπέος δεν ήταν μαζί μας τότε, αλλά η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη.

Ο Τάκης (Γιαννόπουλος) ήταν γενικός αρχηγός και εγώ ήμουν αρχηγός της ομάδας. Μίλησα μαζί του στο τηλέφωνο όταν είχε συλληφθεί. Ήταν πολύ στεναχωρημένος, σχεδόν έκλαιγε. “Παίξτε για μένα”, μου είπε. Του είπα να κάνει κουράγιο και το κλείσαμε. Μου έχει μείνει αυτό. Οι παίκτες ήμασταν πορωμένοι, έβαλα και το τρίτο γκολ ως αλλαγή. Εκεί έκανα το ρεκόρ ως ο γηραιότερος Ελληνας στην Ευρώπη (1ος στην Ελλάδα, 3ος στην Ευρώπη). Ήταν τιμή για εμένα. Τιμητικό να βάζεις σ΄αυτήν την ηλικία γκολ και να μένεις στην ιστορία. Μετά πέσαμε μια και καλή τον Οκτώβριο. Ήμασταν με κατεβασμένα κεφάλια, ράκος. Δικηγόροι ερχόντουσαν, έφευγαν… Μας έδωσαν δύο εβδομάδες για να βρούμε ομάδα και τότε πήγα στην Τρίπολη. Η ομάδα τότε ήταν τελευταία. Πήγα εγώ, ο Μπρέσκα κι ο Σανκαρέ στον Αστέρα. Ο Μπρέσκα τότε ζήτησε πριμ Ευρώπης. “Ρε πούστη Σλοβάκε, που την ψιλιάστηκες;”, του είπα. Τότε έφυγε ο Πορτογάλος κόουτς και ήρθε ο Τσιώλης και έβγαλε την ομάδα Ευρώπη. Εγώ τότε δεν έπαιξα πολύ γιατί στις πρώτες μέρες έκανα εγχείρηση στη μέση. Πρώτο ματς που με βάζει ο Τσιώλης μέσα στην Προοδευτική, βάζω δύο γκολ και μετά παίζω με τον Παναθηναϊκό μέσα στο ΟΑΚΑ. Αυτά τα δοκάρια δεν θα τα ξεχάσω, θα μου άλλαζαν τη ζωή. Χάσαμε 2-1 ή 3-1… Ο Τσιώλης με έβαζε, έκανα και το 2-1 στα Γιάννενα, φτάσαμε και στα ημιτελικά στο Κύπελλο. Καλή ομάδα, οργανωμένη. Πήρα και τα λεφτά μου. Ήθελαν να μείνω, αλλά η ηλικία μου ήταν πρόβλημα. Το κατάλαβα φυσικά, δεν υπήρχε πρόβλημα.

Μετά με ήθελε ο Κούγιας στην Παναχαϊκή. Την πρώτη μας φορά είχαμε συνεργαστεί καλά. Εκεί η κατάσταση ήταν περίεργη όμως. Δύσκολα τα πράγματα. Ήρθαμε σε σύγκρουση για το συμφέρον της ομάδας, παρεξηγηθήκαμε και εκεί του είπα να φύγω. Με κούρασε η ομάδα, κάναμε μακριά προπόνηση. Το έχω πληρώσει ότι ποτέ δεν ήμουν του “ναι πρόεδρε, ό,τι θέλεις”. Και τώρα που ξεκίνησα προπονητικά δεν το έχω αυτό. Το πληρώνω.

Λοιπόν, τον Δεκέμβριο είχε χτιστεί πάλι ο Ολυμπιακός Βόλου και τον έβαλαν στη Β’ εθνική από το πουθενά. Είχα πει να πάω εκεί να κλείσω, με προπονητή τον Σούλη Παπαδόπουλο. Πήγαμε να κάνουμε καλή πορεία αλλά δεν βγήκε και ήρθε ο Βαζάκας. Με εκείνον η ομάδα πήγε μέχρι τα play off, αλλά χάσαμε την άνοδο με τον Παναιτωλικό.

Στα 38 μου έπαιξα βασικός 30 ματς. Δεν περίμενα να τελειώσω τη μπάλα τότε. Δεν είχα βάλει πολλά γκολ, αλλά βοήθησα πολύ. Ετσι, μου είπαν να γίνω τεχνικός διευθυντής. Μου άρεσε, πίστευα ότι μπορώ να βοηθήσω».

«Μου πήρε 100άρικο σε στοίχημα ο Μπέος, του είπα να το κρατήσει από τα… ψαλίδια»

Ξεκινάμε στη Β’ Εθνική με Βαζάκα προπονητή. Σε 1-2 ματς δεν πήγαμε καλά και ήρθε μετά ο Μανουέλ Ρόκα. Πήραμε μια διαφορά 17 βαθμούς από τον δεύτερο. Δεν ξέρω τι έπαθε ο Αχιλλέας. Από το πουθενά ξεκίνησαν κάτι πανηγύρια. Μας φώναξε και μου είπε: “Ηλία να φύγετε”. Εκεί αρπαχτήκαμε. Μου είπε “μου χαλάς την ομάδα”. Μέχρι εκείνο το σημείο είχαμε άριστες σχέσεις.

Φανταστείτε του έκανα χαβαλέ. Η ομάδα πήγαινε τρένο και βγαίνουμε για προπόνηση. Του λέω: “Θα σου πετάξω τη μπάλα και αν στην σταματήσεις έχεις 100 ευρώ από μένα”. Όντως την πετάω ψηλά, μ’ ένα βολέ και την στοπάρει με το στήθος.

Μου είπε: “Θα στο κρατήσω” και του απάντησα “κράτα το από τα ψαλίδια”. Και τώρα δεν μιλάμε»”.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Ηλία Σολάκη στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις