Φάτσης: «Πάει πολύ καλά η καμπάνια»

Τηλεφωνική παρέμβαση στο ραδιόφωνο του Blue Star Fm και στην εκπομπή «Κοριοί των γηπέδων» έκανε ο Πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης, κ. Στέργιος Φάτσης, με αφορμή την δήλωση του εκπροσώπου των Blue Angels στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Μαστρογιάννη, που παρακινούσε τους κ. Φάτση, κ. Γκόλια και κ. Θεοδώρου να παραιτηθούν από τις θέσεις τους. Μάλιστα, στην ίδια εκπομπή πραγματοποιήθηκε και δεύτερη επικοινωνία με τον κ. Φάτση, στην οποία αναφέρθηκε πως οι δύο πλευρές είχαν συνάντηση στα γραφεία της Ερασιτεχνικής και λύθηκε η παρεξήγηση καθώς και ότι ο σύνδεσμος θα σταθεί δίπλα στην προσπάθεια της διοίκησης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Φάτση:

«Επειδή στην εκπομπή του Γιώργου του Μαστρογιάννη ακούστηκε το όνομά μου γιατί ζητούν οι Blue Angels να παραιτηθώ εγώ, ο Γκόλιας και ο Θεοδώρου. Επειδή λοιπόν μέσα στα τρία ονόματα είναι και το δικό μου γι’ αυτό τον λόγο θέλω να πω δυο πράγματα. Καταρχάς θεωρώ ότι είναι πολύ άστοχο αυτό που γίνεται και άκαιρο. Βγήκε σε μια στιγμή που δεν θα έπρεπε και κάνει ζημιά. Τέτοιου είδους πράγματα μερικές φορές λειτουργούν κι ανάποδα. Μπορεί να δημιουργήσουν μεγαλύτερη συσπείρωση. Αυτά λειτουργούν ανάλογα στην ψυχολογία του κόσμου. Εγώ προσωπικά με το παλικάρι αυτό, τον Κώστα Καραγιάννη, δεν γνωρίζομαι καν. Δεν έχουμε βρεθεί τετ α τετ. Μάλιστα όταν έμαθα τις προάλλες ότι παν να ξαναενεργοποιηθούν οι Blue Angels το χάρηκα ιδιαίτερα γιατί τους έχουμε ανάγκη. Η παρουσία τους τόσα χρόνια στο γήπεδο έχει βοηθήσει την ομάδα. Επεξεργαζόμαστε μια λύση γιατί υπάρχει αίτημα από την πλευρά τους να στεγαστούν κοντά στο γήπεδο. Μου έκανε εντύπωση που ενώ είμαστε έτοιμοι να έρθουμε πιο κοντά ο ένας με τον άλλο ξαφνικά βγαίνει αυτή η ανακοίνωση να δημιουργήσει πρόβλημα.

Θέλω να πω το εξής απλό: όταν αναφέρονται σε ονόματα και μιλάω για το δικό μου εγώ εξελέγη σαν μέλος τους Διοικητικού Συμβουλίου και έχω αυτή την πορεία εκλεγμένος από τον κόσμο της Νίκης. Μάλιστα έχω περάσει απ’ όλα τα στάδια από αναπληρωματικός μέχρι σήμερα εκεί που είμαι. Κανένας δεν μ’ έβαλε απ’ το παράθυρο πρόεδρο και κανένας δεν με όρισε πρόεδρο ξενοδοχείου. Πέρασα μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες του συλλόγου. Ακόμα και στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο που έγιναν εκλογές, όταν ρώτησα θέλει κάποιος να είναι υποψήφιος για την προεδρία είπαν όχι, πράγμα πρωτόγνωρο. Τότε το συμβούλιο προτείνει εκλογές να ψηφιστώ δηλαδή. Μία υποψηφιότητα και μπήκε σε διαδικασία ψηφοφορίας. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Μάλιστα είπα ξέρω γιατί γίνεται, γιατί κάποιοι θέλουν να εκφραστούν με την ψήφο του λευκού. Αυτό έγινε για να εκφραστούν δύο άτομα με δύο λευκά, δείχνοντας την αντίδρασή τους απέναντι στο πρόσωπό μου, εφόσον δεν υπήρχε άλλη υποψηφιότητα. Είναι δημοκρατική διαδικασία την αποδέχομαι και δεν έχω να πω κάτι άλλο. Από εκεί και πέρα έχετε την εντύπωση ότι εγώ έχω καμιά πρεμούρα να γίνω πρόεδρος της Νίκης; Είχα καμιά όρεξη να πάρω στις πλάτες μου τα 10.000€ πρόστιμο του ΙΚΑ; Είχα όρεξη να πάρω το χρέος της εφορίας; 2011, 2012, 2013, 2014 και 2015 δεν έχει κατατεθεί καμία φορολογική δήλωση. Εγώ ήμουν πρόεδρος τότε;

Επειδή στο συμβούλιο εγώ μαζί με τον Πέτρο Παρασκευόπουλο είμαστε οι παλιότεροι, μετά από κουβέντα που έκανα με τον Πέτρο, αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου σαν πρόεδρο. Δεν είχα καμιά πρεμούρα να γίνω πρόεδρος γιατί έχει αποδειχθεί ότι είναι τόσο μεγάλη η τιμή να είσαι πρόεδρος της Νίκης όσο και μεγάλη ευθύνη και κρεμάλα. Είμαι της άποψης ότι θέλω να βρεθώ με τους Blue Angels και να μιλήσουμε. Ας βγει ένας να πει τι λάθη κάνω, αν έφαγε λεφτά ο Φάτσης, εγώ παραιτούμαι το απόγευμα.

Έχουμε 19 προπονητές ασφαλισμένους. Χθες χάθηκε η ρύθμιση του ΙΚΑ. Προσπαθώ να πληρώσω τα ένσημα των προπονητών. Είναι ληξιπρόθεσμος όλος ο Σύλλογος. Είναι κοντά στα 1.000€ το χρόνο για τον δήμο έχουν αλλάξει τα πράγματα. Αυτά που ξέραμε να τα ξεχάσουμε. Όλα είναι βάση νομοθεσιών όλα τείνουν σε επαγγελματικό επίπεδο. Δεν γίνεται διαφορετικά. Οι φορολογικές δηλώσεις είναι έτοιμες να κατατεθούν. Αλλά για να κατατεθούν θέλει 5.000€ για τα πρόστιμα. Δυστυχώς περνάν στα ψιλά επιτυχίες του Συλλόγου. Είμαστε πρώτος σύλλογος βορείου Ελλάδος στην κολύμβηση. Στείλαμε 30 άτομα στο RUN GREECE στίβου στη Λάρισα. Στο πόλο οι πιτσιρικάδες προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο. Κι εμείς εδώ να πλακωνόμαστε για το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι η ναυαρχίδα της Νίκης αλλά από πίσω έχει κι άλλα τμήματα. Εμείς σαν ερασιτεχνική σταθήκαμε στα πόδια μας όταν δεν υπήρχε ποδόσφαιρο».

“Πάει καλά η καμπάνια”

«Θα το παλέψουμε το ποδόσφαιρο, αλλά δεν θα καταστρέψουμε τον Σύλλογο. Η καμπάνια χθες ήταν κάπως συγκρατημένη γιατί οργανώνουμε κι άλλα πράγματα με την Επιτροπή. Το μοναδικό σημείο πώλησης ήταν τα γραφεία τα οποία πήγαν πάρα πολύ καλά. Μάλιστα πήγαν καλά και λόγω της εποχής και τα χρήματα που μαζεύτηκαν σε σχέση με την επισκεψιμότητα ήταν επίσης αρκετά. Υπάρχει επίσης ενδιαφέρον όπως είπε και ο Κολόζος, από Νικιώτες που είναι εκτός Βόλου. Δεν έχει καμιά σημασία ποιοι ήταν πρόεδροι την περίοδο 2011-2015, ο Σύλλογος χρωστάει. Τι θα κρεμάσουμε τον Βαϊράμογλου. Τον Βαϊράμογλου τον φάγαμε σε μια νύχτα. Τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε υποχρέωση κατάθεσης φορολογικής δήλωσης. Μετά σιγά σιγά η νομοθεσία άλλαξε, κι ενώ είμαστε μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα βλέπετε εμφανίζονται ένσημα, ΦΠΑ, φορολογικές δηλώσεις. Όλα είναι υπό ρύθμιση είμαστε σε επαφή με τον λογιστή. Ακόμα και ρυθμίσεις που χάνονται τις ξαναρυθμίζουμε. Τώρα κατά πόσο θα είμαστε φερέγγυοι στις δόσεις και τις ρυθμίσεις αυτό θα φανεί από την πορεία του Συλλόγου. Αν είμαστε εύρωστος Σύλλογος η Γενική Συνέλευση θα αποφασίζει που θα πηγαίνουν τα λεφτά. Αλλά πρέπει να έχεις ταμείο για να φωνάξεις 100-200 άτομα και να αποφασίζουν να βγαίνουν λεφτά απ’ το ταμείο της Νίκης και να πηγαίνουν ανάλογα τις ανάγκες. Αν το καταφέρουμε αυτό θα είμαστε ευτυχείς. Αν δεν το καταφέρουμε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Ποιος πρόεδρος ερασιτεχνικής φεύγοντας δεν πήρε στην πλάτη του και κάτι;»

Στη συνέχεια ο κ. Φάτσης παρενέβη και πάλι τηλεφωνικά στην εκπομπή και δήλωσε: «Λίγα λεπτά πριν υπήρξε συνάντηση με τον εκπρόσωπο των BlueAngels, δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και μου δήλωσε πως θα σταθεί δίπλα στην προσπάθεια της ομάδας μέσα από το σύνδεσμο που επαναδραστηριοποιείται».

Επιμέλεια: Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις