Δεν πείθει η ΑΕΛ – Υπό αμφισβήτηση ο Γκουτσίδης

Η ΑΕΛ ηττήθηκε με σκορ 0-1 στο Αλκαζάρ από την Αναγέννηση Καρδίτσας σε φιλική αναμέτρηση στην περίοδο της προετοιμασίας ενόψει των επίσημων αγώνων στην SuperLeague 2.

Οι “βυσσινί” δεν κατάφεραν να έχουν βελτιωμένη εικόνα δείχνοντας ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα στα τελευταία φιλικά τα οποία προβληματίζουν…

Η ομάδα του Παναγιώτη Γκουτσίδη βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ από τέρμα του Ξύδα, είχε τις στιγμές στο πρώτο μέρος για την ισοφάριση, παρόλα αυτά η εικόνα της δεν ήταν τέτοια που θα τις επέτρεπε να πάρει κάτι περισσότερο από την παρούσα φιλική αναμέτρηση. Στα αρνητικά, επίσης, πως δεν είδαμε βασικές ποδοσφαιρικές αρχές στην επιθετική ανάπτυξη οι οποίες δουλεύτηκαν στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας με τους “βυσσινί” να παρουσιάζονται ασύνδετοι ενώ παράλληλα έγιναν αρκετά ατομικά λάθη και κακό πρέσινγκ όταν είχε κατοχή ο αντίπαλος.

Κακό πρώτο ημίχρονο για την ΑΕΛ που είχε την πρώτη φάση του ματς στο 3’ όταν ο Καλουτσικίδης σούταρε εκτός περιοχής και μπλόκαρε ο Γκέκας. Η Αναγέννηση απάντησε τέρμα. Στο 9’ η Αναγέννηση ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ. Ο Μαξιμένκο έκανε λάθος στο κέντρο, ο Αθανασιάδης έβγαλε τους φιλοξενούμενους στην κόντρα, ο Ξύδας κινήθηκε γρήγορα, και πλάσαρε σωστά τον Θεοδωρόπουλο για το 0-1.

Οι “βυσσινί” προσπάθησαν να απαντήσουν στο 11’ με εκτέλεση φάουλ του Κώστα Παπαγεωργίου, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 17’ ο Αθανασιάδης βρήκε χώρο εκτός περιοχής, έκανε το σουτ όμως η μπάλα πέρασε ξυστά δίπλα από το δοκάρι. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να έχουν και μία ευκαιρία στο 35’. Η μπάλα στρώθηκε εκτός περιοχής, ο Ραμίρες έκανε το σουτ με το αριστερό, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Ίδια κατάληξη και στην προσπάθεια του Μαυριά στο 41’.

Έφταιξε η εικόνα στο δεύτερο μέρος, αλλά υπήρξε ανομβρία όσον αφορά τις τελικές προσπάθειες. Η ΑΕΛ έφτασε κοντά στην ισοφάριση σε δύο περιπτώσεις από στημένες φάσεις με πρωταγωνιστή τον Θανάση Παπαγεωργίου. Στο 67΄από εκτέλεση του Κώστα Παπαγεωργίου, ο Λαρισαίος αμυντικός βρέθηκε αφύλαχτος στην περιοχή, έπιασε την κεφαλιά όμως ήταν σωστά τοποθετημένος ο Θεολόγης. Στο 80’ ξανά από στημένη φάση με εκτελεστή τον Μιλτιάδη, η μπάλα έφτασε ξανά στον Θανάση Παπαγεωργίου που δοκίμασε την σκαστή κεφαλιά, όμως ο Μένιος Θεολόγης έκανε την απόκρουση του αγώνα καταφέρνοντας να κρατήσει το υπέρ αποτέλεσμα της ομάδας του.

Πως παρατάχθηκαν

Η ΑΕΛ ξεκίνησε με σχηματισμό το 4-3-3 με τον Θεοδωρόπουλο στο βασικό σχήμα κάτω από τα δοκάρια, τον Καλουτσικίδη στο δεξί άκρο, τον Μαϊδανό στο αριστερό με τους Μαξιμένκο και Γκοτζαμανίδη. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Θωμαΐδης, Νίνο και Παπαγεωργίου Κ. Στα άκρα έπαιξαν οι Πεντρόσο και Μαυριάς και στην κορυφή ο Κούστα.

Η Αναγέννηση Καρδίτσας έπαιξε σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Γκέκα στο τέρμα, δεξιά τον Αναστασόπουλο, αριστερά ο Σταμόπουλος και οι Δημόπουλος και Σκόνδρας. Στα χαφ βρέθηκαν οι Λαγός και Κοζωρόνης, ελεύθερος μπροστά τους ο Γιάκος, στα άκρα οι Ξύδας και Βερνάρδος και στην κορυφή ο Αθανασιάδης.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Π. Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος (60’ Σουλούκος), Καλουτσικίδης (60’ Παπαγεωργίου Θ.), Μαϊδανός (53’ Κοσονού), Γκοτζαμανίδης (75’ Γωγουβίτης), Μαξιμένκο (53’ Ηλιάδης), Θωμαΐδης (81’ Βλιώρας), Παπαγεωργίου Κ. (70’ Γαρουφαλιάς), Ραμίρες (53’ Μιλτιάδης), Κούστα (53’ Όγκμποε), Πεντρόσο(53’ Τσουμάνης), Μαυριάς (60’ Γλυνός).

Αναγέννηση Καρδίτσας (Π. Αμανατίδης): Γκέκας, Αναστασόπουλος, Σταμόπουλος, Δημόπουλος, Σκόνδρας, Λαγός, Κοζωρόνης, Γιάκος, Βερνάρδος, Ξύδας, Αθανασιάδης.

Έπαιξαν και οι: Θεολόγης, Αλιατίδης, Μπάλλας, Γκόλιας, Πρίκας, Καρδάρης, Θεολόγης Β., Ζάγγος, Σπανός, Γκίνης.

formedia.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις