Πρώτη η Βολιώτισσα Κωνσταντίνα Ραφτοπούλου σε Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά!

 Την πρώτη θέση στα κορίτσια στο πρώτο γκρουπ του International Youth Chess Festival “Lake Queen 2022”, που διεξήχθη στην πόλη Struga, North Macedonia από 7 έως 11 Σεπτεμβρίου, κατέλαβε η σκακίστρια της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου Κωνσταντίνα Ραφτοπούλου.

Η 16χρονη Κωνσταντίνα κάνοντας ένα εξαιρετικό τουρνουά, πέτυχε 4 νίκες σε 7 αγώνες με δυνατούς αντιπάλους και ισοβάθμησε στην 6η θέση της γενικής κατάταξης (ξεκίνησε από την 15η θέση) κατακτώντας ταυτόχρονα την πρώτη θέση, το χρυσό μετάλλιο και άλλα έπαθλα στα κορίτσια.

Παράλληλα κέρδισε 57,6 βαθμούς ELO.

Τα αποτελέσματα της Κωνσταντίνας:

http://chess-results.com/tnr656066.aspx?lan=1&art=9&fed=GRE&turdet=YES&flag=30&snr=15

Ο σκακιστής της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου Μανώλης Ραφτόπουλος, που επίσης συμμετείχε στο τουρνουά, περιορίστηκε στην 13η θέση με 3 βαθμούς (2 νίκες, 2 ισοπαλίες, 3 ήττες), παίζοντας ωστόσο δυνατά σε όλες τις παρτίδες διεκδικώντας ως το τέλος τουλάχιστον την ισοπαλία στα παιχνίδια που έχασε.

Τα αποτελέσματα του Μανώλη:

http://chess-results.com/tnr656066.aspx?lan=1&art=9&fed=GRE&turdet=YES&flag=30&snr=11

Η διοργάνωση ήταν εξαιρετική και άφησε άριστες εντυπώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες.

Στο τουρνουά μπορούσαν να συμμετέχουν σκακιστές και σκακίστριες έως 18 ετών.

Εκτός από τους σκακιστές και σκακίστριες της διοργανώτριας χώρας, υπήρχαν συμμετοχές από 4 ακόμη χώρες: Ελλάδα, Βουλγαρία, Αλβανία και Κόσοβο.

Αποτελέσματα, στατιστικά και βαθμολογία του τουρνουά:

http://chess-results.com/tnr656066.aspx?lan=1

Όλες οι παρτίδες του τουρνουά:

http://chess-results.com/PartieSuche.aspx?lan=1&id=50023&tnr=656066&art=3

Νέα της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://vchessacademy.gr και στο https://www.facebook.com/VolosChessAcademy

Ενημέρωση για το σκάκι στη Θεσσαλία και στην Ελλάδα γενικότερα, καθώς και προκηρύξεις σκακιστικών τουρνουά, μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο https://chesswords.blogspot.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις