Έως 31 Ιουλίου η αποκλειστική προθεσμία για το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων

Στο πλαίσιο του εποπτικού ρόλου της αρμόδιας υπηρεσίας μας λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου οι Έλληνες πολίτες να έχουν έγκυρη ενημέρωση και πρόσβαση σε πιστοποιημένα-αναγνωρισμένα από την πολιτεία αθλητικά σωματεία.

Τα αθλητικά σωματεία έχουν την υποχρέωση εγγραφής στο μητρώο αναγνωρισμένων αθλητικών σωματείων που τους δίνει το δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες και της παραχώρησης σε αυτά αθλητικών εγκαταστάσεων δημοτικών και εθνικών.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ενεργών αθλητικών σωματείων έχει εγγραφεί στο μητρώο και ταυτόχρονα έχει επικαιροποιήσει τα στοιχεία για την επανεγγραφή τους σε αυτό, υποβάλλοντας την σχετική αίτηση στη πλατφόρμα.

Ωστόσο, από την εξέταση των στοιχείων διαπιστώνεται ότι υπάρχουν αθλητικά σωματεία που δεν έχουν ολοκληρώσει την προβλεπόμενη διαδικασία είτε ευρισκόμενα σε στάδιο επεξεργασίας της αίτησης είτε (πολύ λιγότερα) δεν έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα για την έναρξη και την ολοκλήρωση αυτών των διαδικασιών.

Αποκλειστική προθεσμία για όλες τις παραπάνω ενέργειες είναι η 31η Ιουλίου 2023. Σημειώνεται ότι έχει ήδη δοθεί μία παράταση με την υπ’ αριθμ. 289821 (ΦΕΚ 3983/Β/22-6-2023) απόφαση του Υπηρεσιακού Υπουργού.

Καλούνται τα αθλητικά σωματεία να αξιοποιήσουν τις 20 ημέρες που απομένουν, δεδομένου ότι δεν προβλέπεται η χορήγηση καινούριας παράτασης, υποβάλλοντας έγκαιρα τη σχετική αίτηση έως την αποκλειστική προθεσμία της 31ης Ιουλίου 2023 προκειμένου να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες και της παραχώρησης σε αυτά αθλητικών εγκαταστάσεων δημοτικών και εθνικών.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις